صفحه اصلی / اسلایدر / خودروسازان فرانسوی منتظر تعیین تکلیف برجام و FATF هستند/ امکان واردات خودرو از چین و ژاپن تسهیل شد
خودروسازان فرانسوی منتظر تعیین تکلیف برجام و FATF هستند/ امکان واردات خودرو از چین و ژاپن تسهیل شد

خودروسازان فرانسوی منتظر تعیین تکلیف برجام و FATF هستند/ امکان واردات خودرو از چین و ژاپن تسهیل شد

کسب و کار نیوز- عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و فرانسه خاطر نشان کرد: خودروسازان فرانسوی منتظر تعیین تکلیف برجام و FATF بوده‌اند که اگر این مسائل حل شود بدون تردید آنها به ایران خواهند آمد. اگر ایران همچنان در لیست سیاه FATF باقی بماند آنها به ایران نخواهند آمد؛ چراکه امکان مراودات مالی و بانکی با فرانسوی‌ها نخواهیم داشت و آنها از طریق صرافی‌ها کار نمی‌کنند از این‌رو منتظرند که در آینده چه اتفاق‌های در صحنه‌های بین‌المللی رخ می‌دهد.

به گزارش کسب و کار نیوز، محمدرضا نجفی منش در پاسخ به این پرسش که وزارت صمت امکان واردات خودرو از فرانسه را ممنوع کرد آیا واردات خودرو از این کشور در شرایط تحریم برای ما وجود داشت؟ گفت: در شرایط تحریم امکان واردات خودرو نهایی از فرانسه به ایران سلب شده بود اما فرانسوی‌ها می‌توانند به مانند سابق به ایران بیایند و اقدام به تولید خودرو کنند مانند همان کاری که برای تولید تندر ۹۰ انجام دادند.

وی با بیان اینکه در شرایط تحریم هدف تولید خودرو در ایران است، گفت: وزارت صمت اعلام کرد در شرایط تحریم و با توجه به مشکلات ارزی که در کشور وجود دارد خودرو نهایی وارد کشور نشود بانک مرکزی نیز  رویکرد واردات خودرو را دنبال نمی‌کرد؛ اگر خودروسازان فرانسوی خواهان بازار ایران هستند اقدام به تولید خودرو در ایران کنند.

این فعال اقتصادی با اشاره علاقه‌مندی خودروسازان فرانسوی برای ورود به بازار ایران، تصریح کرد: خودروسازان فرانسوی منتظر تعیین تکلیف برجام و FATF بوده‌اند که اگر این مسائل حل شود بدون تردید آنها به ایران خواهند آمد. اگر ایران همچنان در لیست سیاه FATF باقی بماند آنها به ایران نخواهند آمد؛ چراکه امکان مراودات مالی و بانکی با فرانسوی‌ها نخواهیم داشت و آنها از طریق صرافی‌ها کار نمی‌کنند از این‌رو منتظرند که در آینده چه اتفاق‌های در صحنه‌های بین‌المللی رخ می‌دهد.

نجفی منش در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است که حذف واردات خودرو از فرانسه ریشه سیاسی داشته باشد؟ گفت: واقعیت این قضیه را باید به وزارت صمت واگذار کنید من از آنجایی‌که سیاسی نیستیم نمی‌توانیم در این زمینه اظهار نظر قطعی کنم. اما مسلم است که اگر فرانسوی‌ها بخواهند برای سرمایه‌گذاری به ایران بیایند ممنوعیتی برای آنها وجود ندارد.

عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و فرانسه با بیان اینکه ایران صنعت خودرو دارد، گفت: اگر خودروسازان خارجی برای سرمایه‌گذاری در بازار ایران ترغیب شوند و آنها اقدام به تولید خودرو در داخل کشور کنند؛ بدون تردید به اقتصاد ایران کمک خواهد شد در حال حاضر منعی برای واردات خودرو از هند، برزیل، چین، کره جنوبی و ژاپن وجود ندارد و پرسش اصلی این است که تا چه میزان می‌توان تبادل ارزی با این کشورها داشته باشیم.

به گفته وی؛ قرار است که بانک مرکزی تخصیص ارز برای واردات خودرو را انجام بدهد.

همچنین در این رابطه امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، گفت: خودروسازان فرانسوی باوجود طرح‌های مشترکی که با ایران داستند در دوران تحریم، ایران را ترک کردند و واکنش آنها باید از سوی ما پاسخ داده شود و ما باید در زمان واردات خودرو بین کسانی‌که ما با اینگونه رفتار کردند و کسانی که ما رها نکردند تفاوت‌هایی قائل شویم.

به گفته وی؛ واردات خودرو کامل از فرانسه ممنوع است اما ما پروژه‌های مشترکی با این کشور داریم که آنها باید به ایران بیاییند و نشان بدهند که حضور در بازار ایران برای آنها اهمیت دارد.

سخنگوی وزارت صمت در پاسخ به این پرسش که آیا بانک مرکزی تخصیص ارز برای واردات خودرو را انجام داده است؟ گفت: پاسخ این پرسش را نمی‌دانم و بانک مرکزی باید خود در این زمینه اظهار نظر کند ما به اطلاعات سامانه نیما دسترسی نداریم.

قالیباف در پایان بیان کرد: رفتار فرانسوی‌ها در زمینه خروج از بازار ایران مناسب نبوده است از این‌رو ما امکان واردات خودرو از چین و ژاپن را تسهیل کردیم.

همچنین مطالعه کنید:

نسبت مالیات به GDP در ایران یک سوم متوسط دنیاست

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.