به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، دهم آبان ماه بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر امور اقتصادی و دارایی، طرح حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال کشور که در ششمین جلسه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، برای حمایت از کسب و کارهای فضای مجازی تدوین و به تصویب شده بود، را رونمایی کردند. آیین نامه حمایت از کسب و کارهای دیجیتال که ۱۴ ماده و ۳۰ نوع حمایت دولتی دارد و مواردی مانند حمایتهای تبلیغاتی از سکوها و کسب و کارهای مشمول، خدمات پستی، حمایت های مالیاتی را شامل میشود.
آنطور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داده است، در بخش مالیات مقرر شد کسب و کارهایی که سابقه مالیاتی ندارند تا سقف دو میلیارد تومان از مالیات معاف شوند و همچنین کسب و کارهایی که سابقه مالیاتی دارند، از تخفیف مالیاتی برخوردار شوند. همچنین هزینه راهاندازی و توسعه کسب و کار به عنوان هزینه مالیات پذیرفته شده است.
بر این اساس، موضوع قابل توجه این است که یک امتیاز ویژه برای کسبوکارها و افرادی که در پلتفرم داخلی فعالیت میکنند و آنها تا دو سال از پرداخت مالیات، معاف شدهاند. در این آیین نامه سه بند به بخش معافیت و حمایتهای مالیاتی اختصاص دارد.
طبق این آیین نامه، تخفیف مالیاتی برای کسب و کارهای مشمولی که دارای پرونده مالیاتی هستند، در نظر گرفته شده و بر این اساس، اگر کسبوکاری دارای پرونده مالیاتی باشد در صورت فعالیت در پلتفرمهای داخلی از تخفیفهای مالیاتی برخوردار خواهند شد.
در یکی دیگر از بندهای بخش مالیات به قبول هزینههای راهاندازی و توسعه کسب و کار و سکوهای مشمول به عنوان «هزینه قابل قبول مالیاتی» اشاره شده است. طبق اعلام وزیر ارتباطات، وقتی هزینههای مربوط به توسعه و راهاندازی پلتفرمهای مشمول حمایت، بهعنوان هزینه قابلقبول مالیاتی پذیرفته شده است، یعنی میتوان آن را از بدهیهای مالیاتی پلتفرم کسر کرد.
جزییات در آینده اعلام میشود
در این راستا، داوود منظور – رییس سازمان امور مالیاتی – درمورد جزییات نحوه اجرای حمایت مالیاتی از کسبوکارها به ایسنا، گفت: این موضوع درحال بررسی است. سازمان امور مالیاتی جزئی از کارگروهی است که بدین منظور تشکیل شده است و نتایج که آماده شود، جزییات آن اعلام خواهد شد.