مرتضی معتمد با بیان اینکه زعفران جزو کالاهای ویژه برای کشور است و این کالاها ارز آوری و اشتغالزایی خوبی برای کشور دارند، گفت:حدود ۹۵ درصد زعفران دنیا را تولید میکنیم و به عنوان تامین کننده اصلی و عمده زعفران دنیا هستیم. برهمین اساس کشور ما باید مرجع تعیین قیمت زعفران در دنیا باشد.
وی ادامه داد: برای اینکه این مرجعیت را به بروز و ظهور برسانیم با پیگیریهایی که نمایندگان مردم شهرستانهای زعفرانکار داشتند شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات کشاورزی مبادرت به تعیین قیمت خرید حمایتی برای زعفران کرد.
معاون بازرگانی سازمان تعاون روستایی اضافه کرد: زعفران نگین مرغوبترین زعفرانی است که تولید میشود و قیمت خرید حمایتی هرکیلو از این زعفران ۴۱ میلیون و ۳۵۰هزارتومان تعیین شده است. همچنین زعفران شبه نگین ۳۳ میلیون تومان، پوشال مرغوب کیلویی ۳۲ میلیون تومان، پوشال معمولی ۳۱ میلیون تومان و دسته پیچ نیز ۲۵ میلیون تومان توسط شورای قیمتگذاری تعیین قیمت شدهاند.
وی تصریح کرد: با تعیین قیمت، شرایطی برای ورود بخش خصوصی به خرید زعفران و تبعیت از این قیمت فراهم شد. همچنین سازمان تعاون روستایی نیز مکلف شده که برای پشتیبانی از این قیمتها مبادرت به خرید حمایتی زعفران کند.
به گفته معتمد، عملیات خرید حمایتی در استان خراسان رضوی آغاز شده و در استان خراسان شمالی به فراخور فصل کلید خورده است. خراسان جنوبی نیز از ابتدای آذر براساس تشخیص مدیران جهادکشاورزی استان شروع خواهد شد. محدودیتی هم در خرید وجود ندارد.
معاون بازرگانی سازمان تعاون روستایی در ادامه گفت: مراکز خرید در شهرستانهای زعفرانکار مشخص شده است. کشاورزان بعد از اخذ معرفینامه یا گواهی تولید از جهادکشاورزی محصول خود را به مراکز خرید برده و معاینه فنی و ظاهری توسط کارشناسان صورت میگیرد. اگر زعفران برای سال قبل باشد مرجوع میشود و اگر برای سال جدید باشد و استانداردهای لازم را داشته باشد تحویل گرفته می شود. سپس این زعفرانها نمونهبرداری شده و نمونه به آزمایشگاه ارسال و بعد از اعلام نتایج آزمایشگاه، وارد جدول کیفی میشوند تا دقیقا مشخص شود چه کیفیتی دارند و در نهایت قیمت آنها تعیین میشود.
وی در پایان گفت:خرید به این صورت است که وقتی کشاورز زعفران خود را به سازمان تحویل داد سازمان تعاون روستایی تا سه ماه زعفران را نزد خود امانت نگهمیدارد. یعنی زعفران متعلق به کشاورز است. برای جبران هزینههای کشاورز ۳۰ درصد پول زعفران ابتدا خرید پرداخت میشود و ۷۰ درصد مابقی نیز بعد از انقضای سه ماه و قطعی شدن معامله پرداخت خواهد شد. کشاورز سه ماه فرصت دارد تا اگر قیمت زعفران بالاتر رفت آن را پس بگیرد و بالاتر بفروشد. بعد از سه ماه کل پول پرداخت خواهد شد و زعفران برای سازمان تعاون روستایی میشود.