صفحه اصلی / اسلایدر / زنگ خطر پایان ذخایر برنج ایرانی به صدا درآمد/برنج خالص ایرانی کیلویی ۲۰۰ هزار تومان/سود برنج نصیب دلالان می شود
زنگ خطر پایان ذخایر برنج ایرانی به صدا درآمد/برنج خالص ایرانی کیلویی ۲۰۰ هزار تومان/سود برنج نصیب دلالان می شود

زنگ خطر پایان ذخایر برنج ایرانی به صدا درآمد/برنج خالص ایرانی کیلویی ۲۰۰ هزار تومان/سود برنج نصیب دلالان می شود

کسب و کار نیوز- در حالی افزایش قیمت برنج داخلی به طرز عجیبی اتفاق افتاده که دیگر مصرف کنندگان برای خرید برنج خارجی نیز در مضیقه قرار گرفته اند. افزایش بیش از 50 درصدی قیمت برنج خارجی و بیش از 200 درصدی برنج ایرانی، این کالای پرمصرف و مورد نیاز خانوار را از سفره مردم حذف کرده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، وعده عدم افزایش قیمت کالاها به ویژه کالاهای اساسی در حالی داده شد که پس از آن روزی نیست که قیمتها ثبات داشته باشند. برنج که در ایران به عنوان کالایی اصلی در زمین های کشاورزی کاشته و به بازار عرضه می شود امروز برای یک کیلوی خالص آن باید ۲۰۰ هزار تومان هزینه کرد. متاسفانه به نظر می رسد بازار برنج در سیطره دلالان است که قیمت برنج را تعیین می کنند. فروشندگان این محصول استراتژیک در سطح خرده‌فروشی و عمده‌فروشی مدعی هستند واسطه‌هایی که برای آنها کالا تامین می‌کنند نه تنها به اندازه کافی برنج به آنان نمی‌فروشند، بلکه قیمت آن را بی‌رویه بالا برده‌اند و پاسخ مناسبی در این زمینه به فروشندگان نمی‌دهند.

در این خصوص وزیر جهاد کشاورزی اظهار نظر متفاوتی دارد. به گفته سید جواد ساداتی نژاد افت تولید برنج در سال گذشته عامل رشد قیمت برنج ایرانی در بازار بوده است. وی در ادامه گفت: چون در برنج خارجی ذخایری داریم اگر دلالان ورود کنند بلافاصله به وسیله شرکت بازرگانی دولتی ورود و قیمت ها را کنترل می کنیم. اما در مورد برنج ایرانی ذخایری نداریم و زمانی که واسطه ها در این بازار سوداگری می کنند ابزار مداخله وجود ندارد. برنج خارجی هم نمی تواند با برنج‌های مرغوب ایرانی رقابت کند.

در همین رابطه دبیرکل بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: در سال جاری افزایش قیمت برنج ایرانی بی سابقه بوده است. این افزایش قیمت به دلیل سودجویی و دلالی عده ای اتفاق افتاده و تاثیر آن بر سفره مردم دیده می شود. کمتر خانواری قادر به تهیه برنج ایرانی که در کشور خودش کشت می شود، است.

قاسمعلی حسنی اضافه کرد: گرانفروشی و فرصت طلبی دلالان علت اصلی گرانی برنج در بازار است. به عبارتی قیمت های کاذب و گرانفروشی ناشی از سودجویی و فرصت طلبی است که توسط برخی فروشندگان صورت گیرد. به همین دلیل برنج ایرانی در حال حذف از سفره خانوارها می باشد. از سوی دیگر برنج وارداتی که پیش از صعود قیمت برنج ایرانی مورد اقبال اغلب خانواده ها قرار نداشت طی ماه های گذشته با افزایش تقاضا روبرو شده است.

براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صمت در مدت زمان مورد بررسی «برنج طارم اعلا»، «برنج داخلی هاشمی»، «برنج داخلی خزر»، «برنج باسماتی پاکستانی»، «برنج تایلندی (غیر از هومالی)» و «برنج هندی» در بازار رشد ۲۰۶.۹ درصدی تا ۱۲.۱ درصدی داشته اند. قیمت برنج در چهار ماه منتهی به مرداد سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل چه تغییری داشته است؟ آمار اعلام شده نشان دهنده آن است که در مدت زمان مورد بررسی قیمت برنج داخلی رشدی بیش از ۲۰۰ درصدی داشته و این رشد برای برنج خارجی تا ۶۱.۲ درصد هم رسیده است.

به گزارش اکوایران؛ رشد بیش از ۲۰۰ درصدی قیمت برنج ایرانی در مدت زمان مورد بررسی در حالی ثبت شده که کشت برنج در فروردین و اردیبهشت صورت می‌گیرد و برداشت هم در شهریور ماه تمام می‌شود با این شرایط به گفته فعالان این بازار تولیدکننده نقشی در رشد قیمت نداشته است، از سوی دیگر هنوز برنج کشت سال جاری وارد بازار نشده و قیمت برنج سال جاری هنوز نامشخص است. این نکته را نیز باید در نظر گرفت که رشد قیمت برنج کشت سال گذشته در حالی در بازار رقم خورده که به گفته دبیرانجمن برنج ایران، برنج با بهترین کیفیت سال گذشته با سود ۳۵ هزار تومان به عمده فروش‌ها فروخته شده است. با توجه به اظهارات علیزاده شایق به نظر مشکل افزایش قیمت از حلقه اول نیست و حلقه دوم (واسطه ها) موجب شده تا شاهد رشد قیمت در بازار باشیم و با توجه به مشخص نبودن قیمت کشت امسال باید منتظر برنامه نهاد‌های ناظر برای کنترل بازار برنج باشیم.

​براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صمت در مدت زمان مورد بررسی «برنج طارم اعلا»، «برنج داخلی هاشمی»، «برنج داخلی خزر»، «برنج باسماتی پاکستانی»، «برنج تایلندی (غیر از هومالی)» و «برنج هندی» در بازار رشد ۲۰۶.۹ درصدی تا ۱۲.۱ درصدی داشته اند.

براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صمت قیمت «برنج طارم اعلا» در مدت زمان مورد بررسی در بازار به کیلویی ۱۱۲ هزار و ۷۸۶ تومان رسید و نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۰۶.۹ درصدی را ثبت کرد، برنج طارم در مدت زمان مشابه سال قبل در بازار ۳۶ هزار و ۷۴۵ تومان قیمت گذاری شد.

آمار اعلام شده همچنین نشان دهنده آن است که «برنج داخلی هاشمی» هم در مدت زمان مورد بررسی رشدی بیش از ۲۰۰ درصد داشته و قیمت آن به ۱۰۷ هزار و ۲۴۹ تومان رسید، برنج داخلی هاشمی در مدت مشابه سال قبل ۳۵ هزار و ۶۸۵ تومان قیمت خورده بود. از سوی دیگر «برنج داخلی خزر» نیز در این مدت رشدی ۱۹۴.۲ درصدی را تجربه کرد و قیمت آن به ۷۱ هزار و ۸۲۱ تومان در بازار قیمت گذاری شد؛ «برنج داخلی خزر» سال گذشته در بازار ۲۴ هزار و ۴۱۴ تومان قیمت خورد.

وضعیت برنج خارجی هم در مدت زمان مورد بررسی مشابه برنج داخلی است، بطوریکه برنج وارداتی در این مدت رشدی ۶۱.۲ تا ۱۲.۱ درصدی را تجربه کرد. براساس آمار اعلام شده قیمت «برنج باسماتی پاکستانی» با رشد بیش از ۶۱ درصد نسبت در مدت زمان مورد بررسی به ۳۹ هزار و ۷۴۹ تومان رسید، قیمت این مدل برنج سال گذشته ۲۴ هزار و ۶۹۳ تومان بود. روند رشد قیمت برنج هندی نیز در این مدت ۵۹.۴ درصد بوده و قیمت آن از ۲۳ هزار و ۵۱۷ تومان به ۳۷ هزار و ۴۹۲ رسید. اما «برنج تایلندی (غیر از هومالی)» در این مدت کمترین افزایش قیمت را تجربه کرد؛ براساس آمار اعلام شده رشد قیمت برنج تایلندی (غیر از هومالی) ۱۲ درصد بوده و قیمت آن از ۱۵ هزار و ۹۱۳ تومان به ۱۷ هزار و ۸۳۸ تومان رسیده است.

همچنین مطالعه کنید:

قیمت بلیت پروازهای خارجی همزمان با افزایش ارز بالا می رود

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسین پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.