به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، مهدی اسلام پناه در نشست خبری با بیان اینکه ایران ۳۹۸ کرسی بینالمللی دارد، گفت: جزو کشورهای صاحب عنوان در بحث استاندارد هستیم. همچنین در جدیدترین رتبه بندی استاندارد، رتبه ایران از بین ۱۶۷ کشور عضو ایزو از ۲۶ به ۲۲ ارتقا پیدا کرده است.
اسلام پناه با بیان اینکه در اجلاسیه بینالمللی اخیر سازمان جهانی استاندارد (ایزو) هیئت ایرانی با هیئتهایی از ۲۸ کشور جهان ملاقاتهای رسمی داشت که منجر به قراردادهایی از جمله در زمینه تجاریسازی آزمایشگاههای مرجع و کشورهای هدف شد، اظهار کرد: در ماههای اخیر بدهی ۴.۵ ساله ایران به سازمانهای بینالمللی تابعه ایزو از جمله حق عضویتها و سایر پرداختیهایی که پیش از این بهانه تحریم پرداخت نمیشد، یکجا پرداخت شد.
وی درباره استانداردهای ۸۵ گانه خودرو نیز گفت: استانداردهای ۸۵گانه سختگیرانه نیست. در اروپا و برخی دیگر از کشورها شاهد استانداردهای سختگیرانهتری هستیم. آنها حتی استانداردهای درون شرکتی هم دارند. عمل به قانون و رفع گلایههای مردم در دستور کار استاندارد قرار دارد و در نتیجه اعمال استانداردها امروز پنج خودروی ضعیف، پر عیب و غیر ایمن از خط تولید خارج شده است.
وی همچنین درباره واردات خودرو نیز گفت که باید اتومبیلهایی وارد کشور شود که استاندارد بوده و کیفیتهای مدنظر سازمان را پاس کند. این موضوع هیچ ربطی به قیمت آن خودروها و اقتصادی یا غیراقتصادی بودن آنها ندارد.
چند استاندارد ملی داریم؟
اسلام پناه در ادامه با بیان اینکه تعداد استانداردهای ملی به ۳۴ هزار و ۸۰۰ مورد رسیده، اظهار کرد: بازنگری استاندارد بنزین یورو ۵، بازنگری استاندارد گاز طبیعی، بازنگری استاندارد نفت کوره، همچنین تدوین ۱۰ استاندارد تکلیفی در زمینه مدیریت پسماند، به روزرسانی ۱۰ استاندارد از استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی و بازنگری اساسی استاندارد ملی برنج از جمله اقدامات انجام شده در ماههای اخیر است.
استاندارد خدمات پس از فروش خودرو اجباری شد
رئیس سازمان ملی استاندارد در ادامه از اجباری شدن خدمات پس از فروش خودرو خبر داد و گفت: این مهم در جلسه اخیر شورای عالی استاندارد به تصویب رسید و در شورای بعدی عالی استاندارد تا پیش از پایان سال برگزار میشود، خدمات پس از فروش لوازم خانگی نیز مشمول استاندارد اجباری خواهد شد.
اسلام پناه همچنین با بیان اینکه در آخرین رصد این سازمان از صنایع مشخص شد که میزان کم فروشی محصولات مختلف کاهش یافته، تصریح کرد: از ابتدای امسال طرح کنترل و پایش وزنی فرآوردههای تولیدی کشور و ابتدا از ۱۴ استان در محصولات غذایی و محصولات مرتبط با موضوع یارانه اجرایی شد. با نمونهگیری از ۳۶۵ نمونه برند کالایی، ۴۱.۶ درصد کم فروشی برای کالاها احصا شد. پایشهای انجام شده در قالب خرید از بازار بوده است.
به گفته وی در طرح دوم که در محل کارخانههای تولیدی اجرایی شد، گستردگی کالاها بیشتر شد و در نمونهبرداری از ۶۹۹ نمونه برند، کمفروشی ۳۹.۶ درصدی احصا شد. طرح پایش وزنی اکنون در مرحله سوم قرار دارد و بهصورت ماهانه از استانها به سازمان ملی استاندارد گزارش ارسال میشود.
وی در پایان در مورد کیفیت بنزینهای وارداتی و تولید داخل و شایعات مبنی بر جلوگیری از ورود سازمان ملی استاندارد در بررسی کیفیت این محصول، اظهار کرد: سازمان ملی استاندارد برای کنترل، نظارت و پایش کیفیت بنزین داخلی و وارداتی وظیفه قانونی دارد و در این رابطه هیچ دری برای سازمان بسته نیست. بنابراین طبق قانون هوای پاک وزارت نفت مکلف به رعایت استانداردهای بنزین داخلی و وارداتی است و باید استاندارد ملی یورو ۵ را با کمک سازمان ملی استاندارد تدوین کند. اخیراً محمولههای بنزین وارداتی به طور کامل کنترل شده و در مواردی که ایرادات محرز شد، اجازه ورود داده نشد.