صفحه اصلی / سرخط خبرها / تامین انرژی چالش مهم صنایع
تامین انرژی چالش مهم صنایع

آرمان خالقی، عضو خانه صنعت و معدن

تامین انرژی چالش مهم صنایع

سرمقاله

قطعی برق و گاز موضوع جدیدی در تولید و صنعت نیست. هر زمانی مصرف اوج بگیرد تولید و صنعت اولین قربانی اوج مصرف می شوند. مشکل قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان همیشگی بوده و ادامه دارد. حتی قطعی دو گانه نیز وجود داشته است. یعنی همزمان هم برق و هم گاز صنعت قطع شده است. از تبعات اولیه قطعی انرژی و نیرو در صنعت، تعطیلی واحدهای صنعتی است. تولید از برنامه عقب می افتد.
تعهدات را به موقع نمی تواند برای مشتریان تولید کند. بازپرداخت های مالی عقب می افتد. توانایی پرداخت اقساط با مشکل مواجه می شود. حقوق پرسنل و کارگران عقب می افتد و نیروی کار از گردونه فعالیت خارج می شود. صنایع در تابستان با کمبود برق و در زمستان با کمبود گاز و حتی در برخی موارد کمبود دوگانه مواجه هستند. این کمبود انرژی تأثیر منفی در تولید و بهای تمام شده محصولات دارد به همین دلیل باید چاره‌اندیشی جدی در این خصوص انجام شود. از سوی دیگر قطعی های بدون اطلاع خسارات زیادی به دستگاههای تولید و مواد اولیه وارد می کند. مانند قطعی های بدون برنامه ریزی برق، در قطعی های گاز نیز واحدهای تولیدی با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند. تولید مختل می شود. یک راهکار در رابطه با قطعی برق این بوده که نیروگاه های کوچک مقیاس ایجاد شود تا به سیستم کشور وصل شود. از این طریق برق صنایع تامین شود. در مورد گاز نیز این مدل برنامه ها در دست بررسی است.
اما این اتفاقات و کم کاری در تولید برق و گاز در حالی می افتد که کشور ما دومین تولیدکننده گاز دنیا است. ما انرژی را به عنوان مزیت به سرمایه گذاری خارجی برای سرمایه گذاری در کشور معرفی می کنیم. اما خودمان از کمبود آن در مضیقه هستیم. صنایع به دلیل کم کاری در تولید انرژی در ضرر و زیان هستند. این تحولات بی اعتمادی و خسارات زیادی را موجب می شود. به همین دلایل تولید داخلی با افزایش قیمت تمام شده کالا، توانایی رقابت در بازارها را نیز ندارد. چالش تأمین نقدینگی برای حفظ سطوح تولیدی صنایع و همچنین تأمین انرژی دو چالش مهم صنایع به شمار می‌رود که باید در کنار مسائلی چون رفع تحریم‌ها و موانع صادرات مورد توجه قرار گیرد. این در حالی است که در فرآیند تولید علاوه بر هزینه‌هایی مانند سربار تولید، هزینه‌های دیگری مثل هزینه‌های صادراتی، فرسوده بودن تجهیزات، پایین بودن بهره‌وری و به‌روز نبودن فناوری باعث افزایش بهای تمام شده تولیدات می‌شود.

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد+ جدول

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.