صفحه اصلی / اسلایدر / دلار درآستانه کانال ۳۲ هزار تومان؛ سکه دوباره گران شد/ابهام بازارها درباره توافق
دلار درآستانه کانال ۳۲ هزار تومان؛ سکه دوباره گران شد/ابهام بازارها درباره توافق

دلار درآستانه کانال ۳۲ هزار تومان؛ سکه دوباره گران شد/ابهام بازارها درباره توافق

کسب و کار نیوز- با اعلام رسمی به تعویق افتادن پاسخ آمریکا در مورد برجام تا زمان برگزاری انتخابات کنگره آمریکا، قیمت دلار، سکه و طلا در بازار در مسیر صعود قرار گرفت. طولانی شدن روند احیای برجام به افزایش انتظارات در بازارهای سرمایه گذاری منجر شده و نرخ ها در این بازارها نوسان بسیاری را تجربه کردند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، قیمت دلار نیز در واکنش به اخبار سیاسی آرایش صعودی به خود گرفته است. عده ای از معامله گران معتقد بودند اسکناس آمریکایی در تهران زیر تیغ برجام  و شورای حکام قرار گرفته است. نرخ دلار در بازار وارد کانال ۳۱ هزار تومان شد و به سطح مقاومتی ۳۱ هزار و ۲۰۰ تومان رسید .البته عده ای از  معامله گران مدعی بودند نرخ دلار به ۳۱ هزار و ۴۰۰ تومان هم رسیده است.

این در حالی است که سایت اتحادیه طلا و جواهر تهران، قیمت طلا را افزایشی اعلام کرده است. هر گرم طلای ۱۸عیار اکنون یک میلیون و ۳۳۷ هزار و ۷۷۵ تومان داد و ستد می‌شود. این رقم حدود ۲۲ هزار تومان بیشتر از روز گذشته است. قیمت سکه طرح جدید روند افزایشی دارد و به قیمت ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.  این نرخ نسبت به روز کاری گذشته، حدود ۳۴۵ هزار تومان بیشتر است. قیمت سکه طرح قدیم اکنون روند افزایشی دارد و به ۱۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسیده است. این رقم حدود ۲۳۴ هزار تومان بیشتر از روز گذشته است. نرخ اونس جهانی در لحظه تنظیم این خبر، بر اساس گزارش برخی سایت‌ها افزایشی و ۱,۷۲۵٫۶۷ دلار اعلام شده است.

چشم انداز بازارها در بلاتکلیفی برجام

پیمان مولوی، اقتصاددان

اقتصاد ایران هیچ گاه تکلیف روشنی نداشته است. همیشه آثار بلاتکلیفی در آن مشخص است. امروز و در شرایط فعلی موضوع برجام نیز به آن افزوده شده است. موضوع اقتصاد هیچ زمانی در اولویت نبوده و سالهاست که بلاتکلیف است. اما بازار ارز طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر با افت و خیزهای زیادی همراه شده است. هر بار خبر تازه‌ای از روند مذاکرات به گوش بازار رسیده دلار تغییر مسیر داده و آرایش نزولی به خود گرفته و در واکنش به اخبار منفی برجام نیز صعودی شده است. هرچند پیش‌بینی قیمت‌ها در اقتصاد به آسانی ممکن نیست اما با تکیه بر مدل‌های اقتصادی می‌توان احتمالات در خصوص مسیر آتی بازار را مطرح کرد.

با اتفاقاتی که در برنامه برجام و عقب افتادن آن شاهد هستیم، نرخ دلار ماکزیمم تا ۳۸ هزار تومان تا پایان سال افزایش خواهد داشت و درصورت تحقق برجام نیز کمتر از ۲۶ هزار تومان نخواهد شد. بازار سکه نیز بسیار تاثیرپذیر از نرخ دلار است بنابراین این افزایش در بازار ارز به بازار سکه نیز سرایت خواهد کرد. بازار طلا بیشتر از نوسانات جهانی سمت و سو می گیرد و تغییرات جهانی روی آن تاثیر بیشتری دارد. به طور کلی بازارهای موازی مستعد حرکت هستند.

این در حالی است که بازارهای سرمایه‌گذاری همواره بالا و پایین می‌روند. متوسط و نقطه تعادلی نرخ دلار در اقتصاد ایران در سال‌جاری ۳۲ هزار تومان است. سال آینده ۳۹ هزار، در سال ۱۴۰۳ به ۴۷ یا ۴۸ هزار تومان خواهد رسید و در سال ۱۴۰۴، ۶۰ هزار تومان خواهد بود. این نرخ تعادلی ارز است و باید دید دولت با چه سیاستی می تواند آن را مهار کند.

ریسک‌های بازار سرمایه هم ریسک‌های کلان اقتصادی و سیاسی است که موجب رفتار محتاطانه سرمایه‌گذاران شده است. کماکان سرنوشت برجام، تنش ها بین روسیه و اوکراین و همچنین چین و تایوان مبهم است. به همین دلیل معتقدم باید گمانه‌زنی‌ها و تحلیل‌های کارشناسی را با دقت بررسی کرده و در سرمایه‌گذاری‌ها رفتار محتاطانه ای داشت. البته که در چنین شرایطی نمی‌توان تصمیمات بلند مدت اتخاذ کرد. با این حال، دیر یا زود بازار سرمایه خود را با تورم و اقتصاد کشور هماهنگ خواهد کرد. اقتصاد ما ۴ دهه تورم داشته و طبق روال سال های قبل، باز هم تورم، بازار سرمایه ما را به حرکت درمی‌آورد. در مقطع کنونی پول‌های زیادی در حال خروج از بازار سرمایه است، اما به نظر نمی‌رسد بازار ارز مقصد خوبی برای این سرمایه‌ها باشد. به عبارتی معامله‌گرانی که در حال خروج از بورس هستند به دنبال بازاری با جریان نقدی بالا هستند که به نظر می‌رسد بازار املاک و مستغلات مقصد مناسبی برای این قبیل از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران باشد.

اما به طور کلی قرار نیست تمام بازارها در واکنش به اتفاقات یک مسیر را طی کنند. در هر بازه زمانی یک بازار از دیگر بازارها پیشی می گیرد. به عنوان مثال بازار املاک و مستغلات توانست در برهه کنونی گوی سبقت را از دیگر بازارها برباید. هرچند الزاماً همه بازارها قرار نیست در یک سال، بازدهی مشابهی داشته باشند اما همه بازارها برای تغییر آماده می شوند. این موضوع یک اصل اقتصادی است.

 

همچنین مطالعه کنید:

کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت

به گزارش کسب و کار نیوز ، در هفته منتهی به ۵ اردیبهشت ماه نرخ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.