صفحه اصلی / اسلایدر / جزئیات ۴ اصلاح مهم در اساسنامه صندوق توسعه ملی/سهم صندوق از درآمدهای نفتی به ۴۲ درصد می‌رسد
جزئیات ۴ اصلاح مهم در اساسنامه صندوق توسعه ملی/سهم صندوق از درآمدهای نفتی به ۴۲ درصد می‌رسد

جزئیات ۴ اصلاح مهم در اساسنامه صندوق توسعه ملی/سهم صندوق از درآمدهای نفتی به ۴۲ درصد می‌رسد

کسب و کار نیوز- براساس مواردی که در مجمع تشخیص مصلح نظام و در راستای تدوین برنامه هفتم توسعه بررسی شده، از زمان اجرای برنامه هفتم، سالانه ۴۲ درصد از عواید حاصل از صادرات نقدی و تهاتری نفت خام به صندوق توسعه ملی خواهد رسید و هر سال ۲ درصد به آن اضافه می‌شود.

به گزارش کسب و کار نیوز، صبح یکشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه ی مباحث روز شنبه با حضور اکثریت اعضای مجمع و همچنین رئیس و معاون سازمان برنامه و بودجه کشور، رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی، برنامه و بودجه و محاسبات، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و نماینده‌ی صندوق توسعه ملی برگزار و در خصوص نقش صندوق توسعه ملی در سیاست‌های کلی برنامه هفتم گفت و گو شد.

فرهاد همتی، دبیر هیأت عامل صندوق توسعه ملی که به عنوان نماینده صندوق در این جلسه حضور داشت؛ از تصویب برخی مواد جدید در اساسنامه صندوق خبر داد و گفت: این مفاد در صورت تنفیذ و ابلاغ از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه کشور درج و بالتبع آن اساسنامه صندوق توسعه ملی اصلاح خواهد شد.

استقلال مصارف صندوق از بودجه دولت، سهم ۴۲ درصدی از درآمدهای نفتی و افزایش سالانه ۲ درصد آن، فراهم شدن امکان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی برای افزایش منابع صندوق و ایجاد نهاد مالی متناسب با وظایف صندوق

وی اضافه کرد: همچنین در تحقق سیاست تغییر نگاه به نفت و گاز و درآمدهای حاصل از آن از منبع تامین بودجه عمومی کشور به منابع و سرمایه های زاینده اقتصادی، اساسنامه صندوق توسعه ملی قرار است با اعمال اصلاحات زیر تنفیذ شود:

۱. واریز ۴۲ درصد از عواید حاصل از صادرات نقدی و تهاتری نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز به صندوق توسعه ملی  در سال شروع برنامه و افزایش ۲ واحد درصد سالیانه به آن

۲. افزایش و تقویت منابع صندوق توسعه ملی از طریق سرمایه گذاری در داخل و خارج از کشور، خرید سهام، سپرده گذاری و مشارکت با بخش خصوصی و تعاونی در طرح ها و پروژه های زیر ساختی و توسعه‌ای دارای بازده مناسب مشروط بر آن که به بنگاه داری و توسعه تشکیلات صندوق منجر نشود(در سقف ۵۰ درصد ازسهام)

۳. استقلال مصارف صندوق توسعه ملی از تکالیف بودجه‌ای و قوانین عادی و استقلال مدیریت حساب های آن از بانک مرکزی

۴. ایجاد یا تملک نهاد مالی تخصصی متناسب با وظایف صندوق، بدون شعبه و بدون امکان سپرده گیری و خلق پول.

همچنین مطالعه کنید:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، «حامد ویس کرمی»، معاون امور تعاون وزارت تعاون، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.