صفحه اصلی / اجتماعی / سیاست ثبات قیمت دارو برای مصرف کننده تحقق نیافت/افزایش ۱۰۷ درصدی قیمت دارو!/وزیر بهداشت چه جوابی برای گرانی دارو دارد؟
سیاست ثبات قیمت دارو برای مصرف کننده تحقق نیافت/افزایش ۱۰۷ درصدی قیمت دارو!/وزیر بهداشت چه جوابی برای گرانی دارو دارد؟

سیاست ثبات قیمت دارو برای مصرف کننده تحقق نیافت/افزایش ۱۰۷ درصدی قیمت دارو!/وزیر بهداشت چه جوابی برای گرانی دارو دارد؟

کسب و کار نیوز- شرکت داروسازی فارابی از ابلاغ افزایش 107 درصدی قیمت دارو خبر داده است. چندی پیش نیز گزارشی از گرانی 4 هزار قلم دارو منتشر شد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، این در حالی است که عین اللهی، وزیر بهداشت در تازه ترین اظهارات خود تاکید کرد قیمت دارو برای مصرف کننده ثابت می‌ماند. سخنگوی وزارت بهداشت در پیامی در حساب کاربردی خود در توئیتر نوشت: سیاست وزارت بهداشت، تکمیل پوشش بیمه‌ای دارو و بهبود دسترسی مردم به آن است؛ با این سیاست قیمت دارو برای مصرف کننده همچنان ثابت می‌ماند. سازمان بیمه سلامت نیز در واکنش به خبر گرانی دارو در روز‌های آینده گفته است قرار نیست پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا کند و مابه‌التفاوت قیمت ها، توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود.

چگونه زمانی که شرکت های تولیدکننده رسمت ابلاغ افزایش قیمت داروها را دریافت می کنند، آخرین زنجیره یعنی مصرف کننده از ترکش های آن در امان خواهد ماند؟ آیا چنین موضوعی قابل تحقق است. همان قیمت قبل دارو برای مصرف کننده اعمال شود در حالیکه تولیدکننده دارو متقبل هزینه های بسیار بالایی شده است. مخبر، معاون اول رئیس جمهور نیز بارها در اظهارات خود عنوان کرد که قیمت دارو و نان به هیچ وجه گران نخواهد شد. اما اتفاقاتی که امروز در بازار دارو شاهد آن هستیم درست برعکس اظهارات مسوولان امر است.

این اتفاقات در حالی رخ می دهد که این روزها همزمان با انفعال دولت در مسئله دارو، بازار با کمبود و گرانی دارو مواجه شده است و گزارش ها از کمبود دارو برای کودکان هم خبر می‌دهد. گویا حتی شربت چرک خشک کن هم در بازار یافت نمی شود.

در این رابطه رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: درباره گرانی دارو و اتفاقاتی که در این بازار افتاده گزارش های بسیاری تهیه و تقدیم مسوولان امر شده است. بنابراین گزارش اوضاع بازار را به گوش متولیان آن رساندیم. نگرانی های بسیاری را که در این رابطه نیز وجود دارد انتقال دادیم.

حسینعلی شهریاری اضافه کرد: در بازار دارو با توجه به مشکلاتی کل اقتصاد با آن درگیر است، نابسامانی هایی اتفاق افتاده که به دلیل حساسیت این حوزه، باید زودتر راهکارهایی نتیجه بخش برای خروج از این بحران به مرحله اجرا درآید.

بیمه‌ها باید در برابر وظایف خود متعهد باشند و پول بدهند. باید بتوانیم پرداختی از جیب مردم را کاهش دهیم. با افزایش هزینه ها مانند هزینه دستمزد، مواد اولیه، نرخ ارز، هزینه های داخلی تولیدکنندگان دارو باید فکری اساسی برای حل مشکلات این بخش از اقتصاد شد.

اصلاح‌نشدن قیمت‌ها، گرانی تامین مواداولیه و افزایش هزینه‌های جانبی، تولید دارو در کشور را کاهش داده و منجر به کمبود برخی از اقلام دارویی شده است. دلیل کمبود دارو این روزها دیگر نه شیوع کرونا و افزایش بیماران، بلکه اعتراض تولیدکنندگانی است که می‌گویند به‌دلیل برطرف نشدن مشکلات، خط‌های تولیدشان تعطیل شده است. همایون سامه‌یح، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می گوید: در وضعیت فعلی قیمت دارو باید تغییر ۲۰ تا ۳۰ درصدی و حتی ۴۰ تا ۵۰ درصدی ایجاد شود تا کارخانه‌ها با مشکل مواجه نشوند.

محمد عبده‌زاده، رئیس هیأت‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز معتقد است به‌احتمال زیاد در کوتاه‌مدت، بسیاری از خطوط تولید دارو متوقف می‌شوند. نمی‌شود دولت همه‌‌چیز را افزایش دهد اما دارو به همان قیمت قبل باقی بماند. این نتیجه‌ای جز ورشکستگی، تعطیلی کارخانه‌ها، کمبود و فقدان دارو ندارد. همین حالا تولید سرم در کشور به‌شدت کاهش پیدا کرده و به اندازه نیاز بازار نیست. شربت‌های آنتی‌بیوتیک کمیاب شده‌اند و این شروع اتفاقی است که ما نگران آن هستیم.

همچنین مطالعه کنید:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، «حامد ویس کرمی»، معاون امور تعاون وزارت تعاون، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.