صفحه اصلی / اسلایدر / هشدار مقام معظم رهبری: سراغ اختلافات شیعه و سنی نروید
هشدار مقام معظم رهبری: سراغ اختلافات شیعه و سنی نروید

گزیده بیانات در دیدار کارگزاران حج

هشدار مقام معظم رهبری: سراغ اختلافات شیعه و سنی نروید

در آستانه‌ی اعزام حجاج بیت‌الله‌الحرام به سرزمین وحی، دست‌اندرکاران و کارگزاران حج کشورمان، صبح امروز (چهارشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.


به گزارش ایسنا، گزیده بیانات حضرت آیت الله خامنه‌ای که صبح امروز (چهارشنبه) در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد به این شرح است:

***اگر بتوانیم از تدبر لازم برخوردار بشویم در زمینه حج، آن وقت می‌فهمیم که بهره‌مندی‌های انسان از حج چقدر است و این بهره مندی‌ها چه گستره‌ی عظیمی از زندگی بشر را شامل میشود. قرآن کریم درباره‌ی حج در یک جمله‌ی کوتاه تقریباً همه‌ِی حکمت حج را بیان کرده است که اگر چنانچه ما بتوانیم فکر کنیم استفاده کنیم از بیانات معصومین و از تدبر در قرآن از این یک کلمه خیلی چیزها میشود فهمید. در همین سوره‌ی مائده میفرماید که: «جَعَلَ اللَّهُ الْکَعْبَهَ الْبَیْتَ الْحَرامَ قِیاماً لِلنَّاس‏»
اینجا خدای متعال میگوید که حج ستون زندگی بشر است، این خیلی مهم است . قیاماً‌ للناس مال ناس است مال من و شما و فرد و این و آن و چند نفر تعداد یک نسل و یک جمعیت و یک مجموعه نیست، مال ناس است مال بشریت است، قیام است برای بشر.

***یکی از مهمترین مسائلی که در حج هست همزیستی است، افرادی که با هم هیچ آشنایی ندارند با فرهنگهای مختلف، از جاهای مختلف، رنگ مختلف، زبان مختلف اینجا با همدیگر باید همزیستی کنند «لا رَفَثَ وَ لا فُسُوقَ وَ لا جِدالَ فِی الْحَج‏» یعنی هیچ حق ندارید با هم درگیری پیدا کنید، مشکل پیدا کنید، همزیستی، ببینید همین یک قلم، یک قلم همین همزیستی، ما الان مشکلاتمان در دنیا مشکلات بشر، نه فقط مشکلات مسلمانها از چیست؟ از اینکه همزیستی بلد نیستند، به همدیگر زور میگویند، به همدیگر بدگویی میکنند، جای همدیگر را تنگ میکنند، به همدیگر ضربه میزنند ،حج همزیستی را یاد میدهد، در یک برهه‌ی محدودی یک نمونه‌ای از همزیستی را به شما نشان میدهد میگوید این‌جوری باید زندگی کنید.

***یک نمونه‌ی دیگر از تعالیم حج تعلیم ساده زیستی است، احرام مظهر ساده زیستی است دیگر، یعنی در احرام هیچ چیز زیادی وجود ندارد فقط همین که بدن شما را بپوشاند، فقط بدن شما را بپوشاند این ساده زیستی است واجب نیست که در همه‌ی زندگی شما این‌جوری بپوشید با احرام زندگی کنید نه، اما میخواهد بگوید که این کار را یاد بگیرید، یاد بگیرید که میشود ساده زیستی کرد و باید ساده زیستی را ترویج کرد. این هم باز مثل همان موضوع قبلی همزیستی است. شما اگر نگاه کنید بسیاری از بدبختی‌ها و مشکلات عالم بخاطر این زیاده‌خواهی‌ها و اشرافی‌گری‌ها و تجمل‌پرستی‌ها و مانند اینها است، بخش عظیمی از ثروت عالم دارد صرف این چیزها میشود در همه جا. حالا در کشور ما هم متأسفانه همین‌جور، در جاهای دیگر دهها برابر، صدها برابر دارد صرف این چیزها میشود. اینجا موظفید دیگر به ساده زیستی. یعنی خصوصیت حج این است که وقتی میخواهد تعلیم بدهد این‌جوری تعلیم میدهد یعنی باید این چند روز را شما این‌جور ساده زیستی داشته باشید این هم یک تعلیم است، سبک_زندگی است.

***در خود این سفر لحظه لحظه‌ها را قدر بدانید. بنده البته قبلاً هم مکرر این را گفته‌ام، بازارگردی عیب است. عیب است به هر نیّتی بروید بازارگردی کنید، بگویید مثلاً، بهانه درست میکنیم دیگر، نه فلان مورد لازم است آدم باید، نه، لازم نیست. به جای اینکه بروید وقتتان را در آن بازارهای مشکل‌دار که حالا دیگر نمیخواهم من تعبیرات تندتری بکنم که واقعاً جای تعبیرات تندتر هست، به جای صرف وقت در آن بازارها و آن دکان‌گردی‌ها و مغازه‌گردی‌ها برای آن کسی که میخواهید سوغاتی بخرید، بروید دو رکعت نماز در مسجدالحرام بخوانید. دو رکعت نماز. بروید یک طواف دور کعبه بکنید برایش. بروید آنجا دعایش کنید. بروید نیم‌صفحه قرآن برایش بخوانید. سوغاتی واقعی این است. آن چیزی که شما در آنجا به عنوان سوغاتی تهیه میکنید که گران‌تر از جنس داخل هم هست، جنس داخل در موارد متعددی بسیار بهتر از آن هم هست، هم بهتر است، هم ارزانتر است، این را همین جا تهیه کنید. اگر میخواهید یک چیزی هدیه‌ای هم به کسی بدهید، هدیه خوب است، عیب ندارد، همین جا تهیه کنید، چرا آنجا تهیه میکنید؟ کمک کردنِ به چه کسی؟ آن هم به چه قیمتی؟ با چه قیمت روحی و معنوی غیر از قیمت جیبی و مادی!

*** حج مظهر اتحاد امت اسلامی است. سعی کنیم این اتحاد به هم نخورد سعی کنید. ائمه (علیهم‌السلام) میرفتند در نماز جماعت پیش‌نمازی که در مسجدالحرام نماز میخواند شرکت میکردند، امام صادق میرفت شرکت میکرد. تعمّد داشت که شرکت کند. ببینند این برای چیست؟ ما این حرفها را چرا یادمان میرود؟ مدام صدبار تکرار میکنیم باز یکی از آن طرف صدایش بلند میشود راجع به مسئله‌ی شیعه و سنی و اختلافات و شکافها. چرا این کار را میکنند؟ چرا به سود دشمن کار میکنند؟ نمیدانند که انگلیسها هنرشان ایجاد اختلاف است و یکی از گسل‌ها و شکاف‌هایی که همیشه انگلیسی‌ها استفاده کرده‌اند شکاف بین شیعه و سنی بوده؟ حالا بتدریج دیگران هم یاد گرفتند و در این اندیشکده‌های آمریکا، اندیشکده‌های سیاسی و… ملاحظه میکنید که میگویند بله فلان افراد شیعه‌اند، فلان جاها شیعه‌اند فلان جاها سنّی‌اند. به آنها هم رسیده شیعه و سنی! نکنید، برادرانه باهم زندگی کنید. بله اختلاف‌نظر هست، در اعتقادات هم اختلاف‌نظر هست در عقاید هم هست. اما اشتراک نظر هم هست. ما این همه مشترکات داریم این همه موارد اشتراک داریم. اینها را به کلی ندیده بگیریم برویم سراغ اختلافات؟ نگذارید، نگذارید. امام (رضوان‌اللّه‌علیه) ممنوع کردند نماز جماعت را در داخل کاروانها ‌و آن وقت گفتند نکنید، بروید در مسجد نماز بخوانید. این برای همان اتحاد است. این اتحاد را هرچه میتوانید بیشتر کنید.

*** یک وظائف سنگینی برعهده‌ دولت میزبان (حج) هست، مکّه که مال آنها نیست، مکّه مال همه‌ی آحاد مردم است، «إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاس‏» برای مردم وضع شده «سَواءً الْعاکِفُ فِیهِ وَ الْبادِ» آن کسی که آنجا ساکن است، آن کسی که از بیرون می‌آید همه با هم یکسانند، مال همه است، مال این دولت که نیست. حالا یک دولتی بالاخره در آنجا حاکمیت پیدا کرده و امور آنجا را به دست گرفته باید بر طبق مصلحت دنیای اسلام عمل کند، نه بر طبق مصلحت خودش. این چیزهایی که نقل کردند از افزایش بعضی از هزینه‌ها و امثال اینها اینها کارهایی است که باید تجدید نظر کنند وانگهی امنیت زوّار را باید حفظ کنند. بنده امنیت همه‌ی زوار دنیای اسلام را و به طور ویژه امنیت زوار ایرانی را به جد مطالبه میکنم، موظفند که این امنیت را حفظ کنند و نگذارند که فجایع گذشته تکرار بشود.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.