شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز، در چند روز گذشته موضوع فروش نان در کشور به صورت کیلویی با عنوان «طرح مهیا» مطرح شده و رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان نیز به تازگی در یک برنامه تلوزیونی اعلام کرد که با توجه به تخلفات کم فروشی برخی از نانواییها پیشنهاد شده است تا نان به صورت کیلویی در کشور فروخته شود.
معاون عمرانی فرمانداری شهرستان پارسیان در این رابطه گفت: نان لواش کیلویی ۴۰ هزار ریال در نانواییهای شهرستان توزیع میشود و این طرح شامل نان سنگگ و نانهای صنعتی نمیشود. این طرح در ۳۵ نانوایی لواش این شهرستان اجرا شد. مبارک قاسمی افزود: جلوگیری از کم فروشی، افزایش کیفیت نان و رضایت مشتری از مهمترین مزایای اجرای این طرح است. وی گفت: نان لواش کیلویی ۴۰ هزار ریال در نانواییهای شهرستان توزیع میشود و این طرح شامل نان سنگگ و نانهای صنعتی نمیشود. شهرستان پارسیان با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت در غرب استان هرمزگان قرار دارد.
رئیس جهاد کشاورزی لردگان نیز گفت: با مصوبه شورای آرد و نان، نان به صورت کیلویی به فروش میرسد. امیری افزود: در این طرح چانه نان از ۲۰۵ گرم به ۲۲۰ تا ۲۳۰ گرم رسیده است. وی گفت: در طرح فروش کیلویی نان هر یک کیلو نان (معادل ۷ قرص نان) سه هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد. امیری با بیان اینکه هم اکنون ۵۳ واحد نانوانی در شهرستان لرگان مشغول فعالیت اند، افزود: ماهانه ۹ هزار و ۵۰۰ کیسه آرد بین نانوایی های این شهرستان توزیع میشود.
در همین زمینه رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: بحث فروش کیلویی نان در فضای مجازی مطرح شده است اما تاکنون نامه یا ابلاغیهای برای ما نیامده تا قیمت و شرایط فروش نان را در این طرح مشخص کند. بحث ما این است که اگر نان به صورت کیلویی به فروش برسد آیا شرایط بهتر خواهد شد. پیش بینی این است که شرایط بهتر نمی شود.
مصطفی کشتگر اضافه کرد: نباید فضایی ایجاد کنیم تا تخلفها به صورت دیگری شکل گیرد. اگر نان به صورت کیلویی به فروش برسد، شرایط موجود را بهتر نخواهد کرد. به عنوان مثال نان سنگک به صورت برشته قابل مصرف است، اما اگر فروش کیلویی باشد و به نانوا بگویید که نان را برشته کند او به هیچ عنوان این کار را نکرده و نان را به صورت تازه وزن میکند و در پی آن کیفیت نان پایین خواهد آمد. نباید بستری فراهم کنیم تا تخلفها به صورت دیگری شکل گیرد.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد تصریح کرد: بهبود وضعیت تولید نان تنها در فضای رقابتی امکانپذیر است. زمانی که فضا رقابتی را برای تولید نان ایجاد کنیم، کیفیت و کمیت آن بالاتر خواهد رفت و ایجاد رقابت در زمینه نان تنها با خروج فرد متخلف از چرخه تولید رقم خواهد خورد.
کشتگر اظهار داشت: به نظر بنده بهترین اقدام برای افزایش کیفیت نان درجهبندی کردن نانواییها و ایجاد آییننامهای است که شرایط درجه یک شدن را تعیین کرده و قیمت نان در هر درجه نانوایی را مشخص کند. در این صورت بین نانواهاییها رقابت ایجاد میشود. اگر تمام نانها را به یک شکل نرخگذاری کنیم کیفیت در این میان کاهش خواهد یافت.
وی در خصوص میزان سهمیه هر فرد در صورت کیلویی شدن فروش نان بیان کرد: در خصوص این موضوع اطلاعی ندارم و تاکنون به ما ابلاغی نشده است. اگر شرایط فروش نان کیلویی به ما ابلاغ شود آن را اعلام خواهیم کرد. رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد در رابطه با وضعیت نانواییهای آزادپز و پروانههای جدید آنها در شرایطی که قیمت نان افزایش پیدا کرده است، گفت: برای واحدهای آزادپز دارای پروانه کسب نرخگذاری انجام شده است.