به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئیه با ۳۳ سنت افزایش، به ۱۲۲ دلار در هر بشکه رسید. بهای قرارداد تحویل اوت با ۳۳ سنت افزایش، ۱۱۷ دلار و ۹۳ سنت بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با دو دلار و ۲۴ سنت افزایش، به ۱۱۷ دلار و ۳۱ سنت در هر بشکه رسید. بازار آمریکا روز دوشنبه به دلیل تعطیلات، بسته بود.
سران اتحادیه اروپا توافق کردند واردات نفت از روسیه را تا پایان سال ۲۰۲۲ به میزان ۹۰ درصد کاهش دهند و به این ترتیب، بن بستی که با مجارستان بر سر تحریم نفت روسیه داشتند را حل کردند. با این حال بعضی از کارشناسان می گویند رشد قیمت نفت ممکن است ملایم باشد زیرا بازار پیشتر روی این محدودیت عرضه حساب کرده بود.
استفن اینس، از شرکت مدیریت دارایی SPI به رویترز گفت: تقریبا همه اعضای اتحادیه اروپا با این ممنوعیت موافق بودند و بازار پیش از این روی تحریم خودخواسته اتحادیه اروپا و جریان نفت کمتر روسیه به اروپا در سال میلادی جاری، حساب کرده بود. تصور میکنم بازار روی تقاضای بیشتر در آسیا که از طریق چین خواهد بود، حساب میکند اما نگرانی اصلی این است که قیمتهای بالای بنزین در جایگاههای سوخت، ممکن است باعث سرکوب تقاضا در اوج فصل رانندگی تابستانی شود.
انتظار میرود تقاضا از سوی چین پس از تسهیل محدودیتهای کووید، بهبود پیدا کند. شانگهای پایان قرنطینه دو ماهه را اعلام کرد و از روز چهارشنبه به اکثر ساکنان شهر اجازه خواهد داد خانههای خود را ترک کنند و سوار خودرو شوند.
در بخش تولید، وزیران گروه اوپک پلاس روز پنج شنبه دیدار میکنند و به گفته شش منبع آگاه به رویترز، انتظار میرود همچنان درخواست کشورهای غربی برای افزایش سریعتر تولید را نادیده گرفته و به برنامه خود برای افزایش تولید به میزان ۴۳۲ هزار بشکه در روز در ژوئیه پایبند بمانند.
اعضای گروه اوپک پلاس که شامل اوپک و روسیه است، تاکید دارند که بازار متوازن مانده است و افزایش قیمتها ارتباطی به عوامل بنیادین ندارد.
شش منبع پالایشگاهی در نظرسنجی رویترز پیش بینی کردند بازگشایی چین و حاشیه سود قوی پالایش آسیایی ممکن است باعث شود عربستان سعودی قیمت همه گریدهای نفتی که در ژوئیه به آسیا میفروشد را افزایش دهد. انتظار میرود عربستان سعودی قیمت فروش گرید نفتی سبک عرب لایت به آسیا را بین ۸۵ تا دو دلار در هر بشکه بالاتر از قیمت پایه نفت عمان/دوبی تعیین کند. این کشور قیمت رسمی فروش را برای ژوئن در پی قرنطینه در چین و افت بهای معاملات نفت، کاهش داده بود.
بر اساس گزارش رویترز، قیمتهای نفت در هر دو سوی آتلانتیک در سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد در بیش از یک دهه گذشته صعود کردند و از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، بیش از ۵۵ درصد افزایش نشان میدهند.