صفحه اصلی / اجتماعی / اختصاص بیمه رایگان به ۳ دهک اول جامعه/درمان برای کدام خانوارها ارزان می شود؟/۶ تا ۹ میلیون نفر فاقد بیمه هستند
اختصاص بیمه رایگان به ۳ دهک اول جامعه/درمان برای کدام خانوارها ارزان می شود؟/۶ تا ۹ میلیون نفر فاقد بیمه هستند

اختصاص بیمه رایگان به ۳ دهک اول جامعه/درمان برای کدام خانوارها ارزان می شود؟/۶ تا ۹ میلیون نفر فاقد بیمه هستند

کسب و کار نیوز- ترکش های ناشی از حذف ارز دولتی، منجر به گران تر شدن دارو و کمبود بسیاری از اقلام دارویی شده است. این در حالی است که بنابر گزارش های رسمی ۶ تا ۹ میلیون نفر در کشور هیچ گونه بیمه ای ندارند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزییات اختصاص بیمه رایگان به ۳ دهک اول جامعه را تشریح کرد. مهدی رضایی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت، با اشاره به اینکه براوردها حاکی از آن است که بین ۶ تا ۹ میلیون نفر در کشور فاقد بیمه هستند گفت: ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مختص ۳ دهک اول جامعه تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند، با توجه به اینکه ۴۰۰ هزار نفر نیز در ۲ ماه پایانی سال گذشته در مناطق کم برخوردار حاشیه شهر بیمه شدند؛ می‌توان گفت که دهک‌های پایین با اطمینان بالایی تحت پوشش قرار گرفته‌اند و عمده افراد باقی مانده در دهک‌های بالاتر جامعه هستند.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید ۳ دهک اول جامعه فاقد بیمه را شناسایی وبه سازمان بیمه سلامت معرفی می‌کردکه این امر انجام شد واین افراد در حال حاضر تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند، با توجه به اینکه سرانه حق بیمه درسال جاری یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر فرد در سال ۱۴۰۱ است؛ پرداخت این میزان برای ۳ دهک اول جامعه توسط خودشان مشکل‌زا بوده و خوشبختانه با تقبل حق بیمه این افرادتوسط دولت بصورت رایگان بیمه شده اند.

وی با بیان اینکه سایر افراد فاقد بیمه می‌توانند به سامانه بیمه سلامت و دفاتر پیشخوان مراجعه کنند تصریح کرد: ثبت نام از این افراد به عمل آمده و پس از راستی آزمایی و آزمون وسع حداکثر ظرف ۲ هفته اگر در ۳ دهک اول بودند، به صورت رایگان پوشش بیمه‌ای را دریافت کرده و اگر در دهک‌های بالاتر باشند، براساس مصوبه هیات دولت با پرداخت بخشی از سرانه اقدامات لازم انجام می‌شود.  رضایی با اشاره به اینکه پایگاه بر خط بیمه شدگان کشور در سازمان بیمه سلامت تشکیل شده است تاکید کرد: تمامی سازمان‌ها موظف بودند که اطلاعات مربوط به بیمه شدگان خود را در این پایگاه اعلام کنند، اگر این مساله انجام شده بود، می‌توانستیم به طور دقیق و لحظه‌ای تعداد بیمه شدگان را رصد کنیم؛ اما بنا به دلایل و مصلحت‌هایی اطلاعات بیمه شدگان برخی دستگاه‌ها در این پایگاه ثبت نشده است.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، با تاکید براینکه برای داشتن بیمه باید الزامات قانونی در نظر گرفته شود اظهار داشت: در حال حاضر و با پوشش جدید بیمه ای، ۴۵ میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند، در این سازمان ۲۰ میلیون نفر بیمه شدگان روستایی به صورت رایگان تحت پوشش قرار دارند، یعنی حق بیمه این افراد را دولت تقبل کرده است؛ همچنین حق بیمه بیمه شدگان بیمه همگانی با جمعیت حدود ۱۷ میلیون نفر نیز توسط دولت پرداخت می‌شود.

رضایی با بیان اینکه افراد تحت پوشش بیمه رایگان می‌توانند از خدمات دولتی به طور کامل برخوردار شوند گفت: برای استفاده از خدمات بخش خصوصی باید از نظام ارجاع استفاده شود، در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از بیمه شدگان بیمه رایگان از نظام ارجاع بهره‌مند می‌شوند؛ در بخش دولتی برای هزینه‌های بستری ۹۰ درصد هزینه‌ها و در بخش سرپایی ۷۰ درصد هزینه‌ها را بیمه سلامت پوشش می‌دهد.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود: افراد نمی‌توانند همزمان از ۲ بیمه استفاده کنند، لذا زمانی که فردی از بیمه تامین اجتمای منقطع می‌شود، می‌تواند از بیمه سلامت استفاده کند. رضایی در خصوص آخرین وضعیت داروهای تحت پوشش بیمه سلامت گفت: عمده داروهای اساسی تحت پوشش بیمه‌ها قرار دارد، البته از فهرست دارویی کشور که بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ قلم دارو است، حدود ۲ هزار و ۶۰۰ قلم تحت پوشش کلیه بیمه‌های پایه قرار دارد، لذا نگرانی از بابت پوشش دارویی وجود ندارد، بدون شک اگر دارویی تحت پوشش نباشد، نمونه و مشابه داخلی آن وجود دارد.

در همین زمینه یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: هزینه دارو، درمان و سلامت در سبد خانوار نادیده گرفته شده است. پرداخت دستمزد کافی برای نیروی کار و رفع نیازهای درمانی، رفاهی و معیشتی آنها باید جزو اولویت های اساسی باشد.

حمید حاج اسماعیلی اضافه کرد: وقتی ۷۰ درصد حقوق ها صرف اجاره بها می شود برای هزینه های درمانی جایی باقی نمی ماند. ۳۰ درصد مابقی دستمزد نیز در این گرانی ها صرف تامین نیازهای اساسی می شود. این در حالی است که دفترچه های بیمه هم کارآیی لازم را برای کارگران و حقوق بگیران ندارد. دسترسی کارگران باید برای درمان زیرسایه بیمه ها آسان شود. بیمه ها باید در تفاهم با دولت، امکانات وزارت بهداشت را برای حقوق بگیران در نظر بگیرد تا دسترسی درمان با هزینه های پایین برای مردم مهیا شود.

همچنین مطالعه کنید:

مدرسه متفاوت دانش‌ آموزان بلوچستانی+ عکس

به گزارش کسب و کار نیوز ، منطقه دشتیاری در این استان، از جمله مناطقی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.