اتفاقاتی که در روزهای اخیر در بازارهای مختلف افتاده حاشیه های بسیاری را به همراه داشته است. به عبارتی بازار ارز از جوانب مختلفی تحت فشار است. حذف ارز دولتی انتظارات تورمی ناشی از گران شدن کالاها را افزایش داده و این اتفاق موجب تقاضا در بازار ارز شده است. یعنی انتظارات تورمی موجب رشد تقاضا در بازار ارز شده است. مردم برای حفظ ارزش پول خود به سمت این بازار رفته اند. تعطیلات بازار چین، مشکلات تحویل درهم در خارج از کشور هم مشکل آفرین شده است. از سوی دیگر در هرات، طالبان برای ایران محدودیت هایی را ایجاد کرده اند. این عوامل موجب شده اند تا رشد نرخ ارز روند بیشتری به خود بگیرد.
در مجموع اتفاقاتی که در حوزه افزایش قیمت کالاها افتاده موجب تاثیرگذاری بر دیگر بازارها شده است. در این بین جو روانی بر جو واقعی غلبه کرده است. بانک مرکزی برای افزایش تقاضای ایجاد شده باید عرضه خود را بیشتر کند. چنانچه در دو روز گذشته نیز این اقدام را انجام داده ولی عملا تاثیری بر بازار نداشته است. به عبارتی عرضه بیشتر نتوانست پاسخگوی نیاز بازار باشد.
شرایط فعلی جنگ دولت و سیاست های آن با دلار است. باید مدیریت صحیح و منسجم انجام شود تا تاثیرپذیری نرخ ارز از این اتفاقات کمتر شود.افزایش نرخ ارز بار مضاعفی بر افزایش قیمتها دارد و موجب مشکلات اجتماعی خواهد شد. تورم حاصل از حذف ارز ترجیحی را ۱۰ درصد اعلام کرده اند که اگر حداقل همین ده درصد هم بر بازار ارز تاثیر بگذارد رشد قیمت دلار قابل پیش بینی است. اگر جدید کسری بودجه داشته باشیم، دور از ذهن نیست که دولت به دنبال استفاده از دلارهای نفتی برای تأمین این کسری باشد. در این صورت دلار نرخ ۳۰ هزار تومان را تجربه می کند و واردات کالا نیز با همین نرخ انجام خواهد شد. اتفاقی که شاهد آن هستیم.
همانطور که دیدیم در ماههایی که از توافق صحبت میشد نیز کاهش قیمتی در کالاها تجربه نشد و نرخ ۳۰ هزار تومانی پیش از این تأثیر خود را بر قیمتها گذاشته است. به طور کلی توافق، سرنوشت جنگ روسیه با اوکراین، حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی و کسری بودجه، مهمترین عوامل تأثیرگذار بر بازار ارز هستند.
همچنین مطالعه کنید:
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به انتخابات آمریکا/ملاک ارزیابی ایران عملکرد دولت آمریکا است
به گزارش کسب و کار نیوز ، اسماعیل بقایی در پاسخ به سوال ایرنا درباره انتخابات …