صفحه اصلی / اسلایدر / افزایش قیمت آرد منجر به گرانی ناگهانی ماکارونی، نان باگت، بیسکویت و… شد/سهمیه بندی و کم فروشی ماکارونی
افزایش قیمت آرد منجر به گرانی ناگهانی ماکارونی، نان باگت، بیسکویت و… شد/سهمیه بندی و کم فروشی ماکارونی

افزایش قیمت آرد منجر به گرانی ناگهانی ماکارونی، نان باگت، بیسکویت و… شد/سهمیه بندی و کم فروشی ماکارونی

کسب و کار نیوز - گرانی ناگهانی ماکارونی، نان باگت و فانتزی، انواع بسکوییت و... به دنبال افزایش قیمت آرد اتفاق افتاده است. کمبود ماکارونی در حالی اتفاق افتاده در بسیاری از فروشگاه های زنجیره ای و خرده فروشی این کالا به صورت عددی فروخته می شود و خرید آن به عنوان مثال هر نفر 4 بسته شده است. بعد از اعلام قیمت جدید گندم به صنایع آردبر و حذف یارانه آرد بخش صنف و صنعت نگرانی‌هایی بابت افزایش چند برابری قیمت ماکارونی و کیک و کلوچه به وجود آمد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ؛ آرد بخش صنف و صنعت که تا یکی دو هفته گذشته با قیمت ۵۸۰۰ تومان به دست صنف و صنعت می‌رسید، با حذف یارانه به کیلویی ۱۶هزار تومان رسیده است. قیمت نان باگت نیز به علت افزایش ناگهانی قیمت آرد واحدهای نان فانتزی از هر کیسه ۶۷ هزار تومان به ۶۳۰ هزار تومان، گران شده است. در روزهای اخیر پس از افزایش یکباره قیمت ماکارونی این کالا در فروشگاه‌ها ناپدید و یا با قیمت‌های بالا عرضه شد، تولیدکننده‌های ماکارونی اما می‌گویند ماکارونی که تا پیش از این با آرد یارانه ای تولید کرده‌‌ایم را گرانتر نمی‌فروشیم و کسانی که یک شبه قیمت ماکارونی را تغییر دادند مشمول جریمه تعزیرات می‌شوند.

مشکانی به عنوان کارشناس اقتصادی می گوید: قیمت واقعی هر کیلو ماکارونی، حدودا ۳ برابر یک کیلو گندم بازار جهانی است. الان قیمت گندم در بازار جهانی کیلویی ۴۰سنت است، پس قیمت واقعی هر کیلو ماکارونی حدودا ۱۲۰ سنت می‌شود.

‏به گفته وی، قبلا یک کیلو گندم با دلار ۴۲۰۰ با قیمت ۱۷۰۰ تومان وارد کشور می‌شد، پس باید ماکارونی کیلویی ۵هزار تومان می‌بود.اما ماکارونی ۱۲ هزار تومان بود. یعنی رانت خواران با دلار ۴۲۰۰ تومانی، ۱۴۰٪ سود مازاد رانت خوری از جیب مردم بر می‌داشتند. ‏الان دلار ۴۲۰۰ حذف شده، قیمت گندم بین المللی کیلویی ۱۰ هزار تومان می‌شود پس قیمت هر کیلو ماکارونی هم ۳ برابر و حدودا کیلویی ۳۰ هزار تومان می‌شود. دلار ۴۲۰۰ شد ۲۵ هزار یعنی ۶ برابر اما ماکارونی تقریبا ۳ برابر شد.

رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم اظهار نیز می گوید: آرد واحد‌های نان فانتزی به یک‌باره از هر کیسه ۶۷ هزار تومان به ۶۳۰ هزار تومان و نزدیک به ۱۰ برابر، در کنار سایر هزینه‌های تولید مانند دستمزد افزایش یافته است. محمدجواد کرمی گفت: با حذف ارز یارانه‌ای انواع نان‌های فانتزی، از این به بعد قیمت این محصولات به صورت عرضه و تقاضا و رقابتی است و نرخ‌نامه یاد شده در فضای مجازی صحت ندارد.

وی اظهار کرد: آرد واحد‌های نان فانتزی به یک‌باره از هر کیسه ۶۷ هزار تومان به ۶۳۰ هزار تومان و نزدیک به ۱۰ برابر، در کنار سایر هزینه‌های تولید مانند دستمزد افزایش یافته است؛ بر این اساس قیمت محصول نهایی نیز افزایش می‌یابد، اما نرخ نامه‌ای که در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است، درست نیست.

وی افزود: لیست قیمت‌های انواع نان فانتزی یاد شده مربوط به نرخ‌های پیشنهادی است که برای بررسی بیشتر تهیه شد و در نهایت تصویب نشد؛ همانطور که در تصویر جدول نامه نیز مشخص است مهر، امضا و شماره‌ای ندارد. رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم ادامه داد: با آزادسازی نرخ آرد مصرفی صنف و صنعت قیمت انواع محصولات فانتزی نیز به صورت عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و دیگر نرخ مصوبی نخواهیم داشت. وی تصریح کرد: وقتی که عرضه نان فانتزی به‌صورت عرضه و تقاضا و فضای رقابتی میان واحد‌ها باشد با وجود افزایش هزینه‌های تولید، محصولات با قیمت‌های کمتری از نرخ‌نامه منتشره به فروش خواهد رسید.

کرمی با اشاره به بهبود کیفیت نان بعد از حذف یارانه آرد اظهار کرد: اجرای طرح حذف آرد صنف و صنعت، اصلاح بزرگ اقتصادی به حساب می‌آید، اما باید برای رفع مشکلات واحد‌های صنفی نیز اقدام شود، زیرا رقم سرمایه در گردش آن‌ها نیز افزایش می‌یابد و نیازمند نقدینگی بیشتری هستند.

وی گفت: در حال مذاکره با دولت هستیم تا بتوانیم با ارائه تسهیلات به واحد‌های صنفی نقدینگی مورد نیاز واحد‌های صنفی تامین شود. کرمی گفت: برای ایجاد رقابت سالم میان تولیدکنندگان واحد‌های سنتی و فانتزی لازم است که آرد واحد‌های سنتی نیز آزاد شود در غیر این صورت امکان اینکه آرد از آنجا به سمت واحد‌های فانتزی بیاید، دور از انتظار نیست.

 

در این رابطه دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: تولیدکنندگان و کارخانجات در انتظار عرضه ماکارونی با نرخ های جدید هستند و به همین دلیل این کالا به شکل محدود به بازار عرضه می شود. البته بحث سهمیه بندی نیست بلکه مدیریت فروش است تا هر شخص با توجه به نیاز خود تهیه کند تا از این فضا سودجویی نشود.

قاسمعلی حسنی اضافه کرد: در بسیاری از فروشگاههای زنجیره ای و برخی خرده فروشی ها ماکارونی به صورت محدود و به تعداد عرضه می شود. کارخانه‌های تولیدی فعلاً به طور محدود و با مدیریت بار به بازار عرضه می‌کنند تا تغییر قیمت‌های جدید اعمال شود.

 

 

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.