صفحه اصلی / سرخط خبرها / جزئیات نحوه پرداخت بدهی عراق به ایران در بخش صادرات انرژی
جزئیات نحوه پرداخت بدهی عراق به ایران در بخش صادرات انرژی

جزئیات نحوه پرداخت بدهی عراق به ایران در بخش صادرات انرژی

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به تسویه بدهی 5 میلیارد دلاری دولت عراق در بخش صادرات انرژی گفت: در حال حاضر ایران بیش از یک میلیارد دلار به ازای صادرات انرژی از این کشور طلب دارد که به زودی این بدهی به ایران پرداخت می‌شود.

به گزارش کسب و کارنیوز یحیی آل اسحاق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره نحوه پرداخت بدهی عراق به ایران در بخش صادرات انرژی، اظهار داشت: هفته گذشته وزیر برق عراق در رأس هیاتی به ایران سفر کرد تا درباره صادرات انرژی از جمله گاز و همچنین پرداخت مطالبات ایران در این زمینه با  مقامات ایرانی صحبت کند.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی برای دریافت مطالبات خود هیچ مشکلی ندارد، افزود: در طول سال گذشته حدود ۹ میلیارد دلار بخش خصوصی با عراق تعامل داشته است که برای دریافت-پرداخت‌های خود از روش‌های مختلف از جمله صرافی‌ها اقدام کرده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق بیان داشت: البته پیمانکاران ما در بخش خصوصی برای دریافت مطالبات خود بعضا با مشکلاتی مواجه می‌شوند که این مسائل کاملا در امر تجارت عادی است اما با این وجود کمک می‌شود  تا دریافت مطالبات آنها نیز تسهیل شود.

وی با تاکید بر اینکه مشکل در رابطه با تعاملات مالی بخش دولتی با بخش دولتی عراق است، افزود: این مشکلات عمدتا در بخش صادرات انرژی از جمله برق و گاز است.

آل اسحاق با بیان اینکه بخشی از نیازهای برق و گاز کشور عراق از طریق صادرات ایران تامین می‌شود، افزود: گاهی در رابطه با دریافت پول صادرات گاز و برق مشکلاتی ایجاد می‌شود و تاخیر در پرداخت بدهی‌ها توسط کشور عراق ممکن است صادرات انرژی را برای مدتی متوقف کند.

وی با بیان اینکه عراق در زمینه پرداخت پول صادرات انرژی به ایران دارای دو مشکل است، اظهار داشت: یک بخش از مشکل این کشور مربوط به درآمدهایش است اما بخش اعظم مشکلات این کشور در رابطه با پرداخت بدهی خود به ایران مربوط به اعمال نفوذ آمریکا و اعمال تحریم‌ها است که به بانک مرکزی عراق فشار وارد می‌کند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: از آنجا که عمده صادرات کشور عراق نفت است و لذا درآمد این کشور از طریق دلارهای حاصل از صادرات نفت تامین می‌شود بنابراین آمریکا به عنوان صاحب دلار بر درآمدهای این کشور از این بخش اعمال نفوذ می‌کند و در نتیجه ما نیز در رابطه با دریافت وجوه صادرات انرژی از دولت عراق با مشکلاتی روبرو می‌شویم.

آل اسحاق بیان داشت: از طرفی تاخیر در پرداخت وجوه صادرات انرژی موجب توقف صادرات برق و گاز می‌شود.

وی افزود: در مقطعی از زمان به دلیل مشکلاتی که عنوان شد مطالبات ما از دولت عراق از صادرات برق و گاز به حدود ۵ میلیارد دلار رسید اما این مبلغ اکنون تسویه شده است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: در حال حاضر مطالبات ما از دولت عراق در حوزه صادرات انرژی بیش از یک میلیارد دلار است که در سفر اخیر وزیر برق عراق به ایران در مورد نحوه پرداخت این بدهی صحبت شد.

وی بیان داشت: در مذاکرات انجام شده دولت عراق تعهد کرد تا در اولین فرصت بدهی خود را در بخش صادرات گاز به دولت ایران بپردازد و براین اساس نیز مقرر شد تا صادرات ما در بخش انرژی بخصوص در فصل تابستان و زمستان به عراق استمرار یابد.

آل اسحاق گفت: در مورد روش‌های پرداخت این بدهی نیز توافقاتی بین بانک مرکزی دو کشور و وزارت نیرو و سازمان‌های صادرکننده انجام شده است.

وی افزود: مدتی قبل توافق اولیه‌ای انجام شد مبنی بر اینکه طلب‌های ما از دولت عراق در بانک تی‌بی‌آی عراق واریز شود و براساس فرمول مشخص بین بانک مرکزی ایران و عراق پرداخت شود.

آل اسحاق اظهار داشت: یکی از روش‌های پرداخت به این صورت بود که ما کالاهای مورد نیاز را از سازمان‌های بین‌المللی خریداری کنیم و وجه آن براساس توافق بین بانک مرکزی دو کشور ایران و عراق از طریق بانک تی بی آی عراق به فروشنده پرداخت شود و از این طریق بخشی از بدهی دولت عراق تسویه شود.

وی بیان داشت: در مجموع بدهی دولت عراق به دولت ایران به ازای صادرات انرژی مبلغ زیادی نیست و مشکلی نیز در زمینه پرداخت آن نبوده است بلکه مطالبات ما از عراق در این بخش یک مطالبه جاری است زیرا به ازای صادرات برق و گاز دائما ما باید از دولت عراق وجهی را دریافت کنیم و لذا این پروسه صادرات انرژی و مطالبات از عراق همواره وجود دارد.

آل اسحاق بیان داشت: رابطه ما با عراق در خصوص صادرات انرژی همواره دوستانه بوده است و معضلی یا مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

همچنین مطالعه کنید:

افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سال‌جاری

به گزارش کسب و کار نیوز ، فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران با بیان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.