عباس آرگون اظهار کرد: آماری که از تجارت ایران و به طور خاص صادرات کشور در سال ۱۴۰۰ به دست آمد نشان دهنده رشد امیدوارکنندهای است که معلوم میکند فعالان اقتصادی حتی در شرایط سخت تحریم نیز توانستهاند به بخشی از اهداف کلان موجود در تجارت کشور دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه ظرفیت بالقوه اقتصاد ایران بسیار بالاتر آمارهای فعلی است، بیان کرد: این آمارها در حالی به دست آمده که ما به شکل همزمان با مشکلات داخلی و بینالمللی مواجه بودهایم و شرایط برای سرمایه گذاران و صادرکنندگان دشوار بوده است، از این رو در صورت بهبود زیرساختهای موجود میتوان انتظار داشت که صادرات ایران از رقم فعلی نیز بسیار فراتر برود.
عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اهمیت احیای برجام و کنار رفتن تحریمها، تصریح کرد: در شرایط تحریمی، ما برای صادرات با مشکلات فراوانی مواجه هستیم، از دشواری پیدا کردن مشتریانی که حاضر باشند در این شرایط با ایران کار کنند گرفته تا مشکلاتی که در نقل و انتقال کالا و سپس دریافت ارز آن وجود دارد، در همه بخشها صادرات را برای ما پرهزینهتر کرده است. از این رو در صورتی که برجام بار دیگر اجرایی شود، میتوان انتظار داشت که بخش مهمی از این نگرانیها کنار برود.
آرگون ادامه داد: البته احیای برجام گام نخست است. حل کردن مشکل اف ای تی اف و برقراری مجدد ارتباطات بانکی و تلاش برای اتصال اقتصاد ایران به اقتصاد جهانی گامهای دیگری است که باید در این زمینه برداشته شود.
وی با بیان اینکه جذب سرمایهگذار یکی از اصلیترین اولویتهای اقتصاد ایران است، تاکید کرد: در سالهای گذشته برخی سیاستهای داخلی موجب شده، سرمایه گذاران تکلیف خود را در اقتصاد ندانند و هر بار با تغییر سیاستها، برنامه ریزی دشوار شده و همین موضوع باعث فرار سرمایه از اقتصاد ایران شده است.
آرگون خاطرنشان کرد: در حوزه بین المللی نیز ما نتوانستهایم سرمایه گذار جذب کنیم. این در حالی است که در اقتصاد ایران ظرفیت فراوانی دارد و تعدد برنامههایی که در دوره برجام وجود داشت نشان میدهد که در صورت بهبود شرایط، شرکتهای خارجی علاقه دارند که با ما همکاری کنند. اگر این سرمایه بین المللی جذب شود در بلند مدت نیز برای ما این امتیاز را خواهد داشت که تحریم دوباره اقتصاد ایران کاری دشوار میشود و با تزریق ثبات، امکان دستیابی به اهداف کلان به وجود میآید.