صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / اهتمام ویژه به ارتقای مهارت فنی نیروی های انسانی در مناطق آزاد کشور
اهتمام ویژه به ارتقای مهارت فنی نیروی های انسانی در مناطق آزاد کشور

با امضای تفاهم نامه همکاری بین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و وزارت کار صورت گرفت؛

اهتمام ویژه به ارتقای مهارت فنی نیروی های انسانی در مناطق آزاد کشور

به منظور ایجاد فرصت های شغلی متناسب و عادلانه و حمایت از اشتغال نیروهای بومی در مناطق آزاد کشور، تفاهم نامه همکاری بین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور امضاء شد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فرینا، این تفاهم نامه همکاری امروز دوشنبه (۱۶ اسفندماه) به‌منظور ارتقاء و بهبود مهارت‌ها و توانایی‌های متقاضیان کسب فرصت شغلی یا افراد شاغل در بخش‌های گوناگون اقتصادی مستقر در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، بین «سعید محمد» مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و «حجت عبدالملکی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شد.
مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه با بیان اینکه این تفاهم نامه در جهت بهبود وضعیت اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به امضا رسیده است گفت: امروز در سطح کشور ۸ منطقه آزاد به صورت فعال وجود دارد و مجوز فعالیت ۷ منطقه آزاد نیز در ابتدای امسال تایید و ابلاغ شد که دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد به دنبال راه اندازی هر چه سریع تر این مناطق است که سبب می شود تا نقاط مختلف کشور از مزیت مناطق آزاد بهره مند شوند.
سعید محمد خاطرنشان کرد: ظرفیت موجود در کشور ظرفیت بالایی است و عموما مناطق آزاد نیز بجز کیش و قشم در حوالی مناطق محروم هستند. ۲۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در این مناطق مستقر هستند که نقش بسزایی در رونق مناطق دارد که می توان در مناطق آزاد اروند، انزلی و آذربایجان شرقی و غربی نمونه های آن را به خوبی مشاهده کرد.
وی افزود: در تلاشیم تا واحدهای صنعتی و تولیدی در هر منطقه آزاد متناسب با معیشت مردم ایجاد شوند. امروز اگر در اینچه برون محصول اصلی پنبه است باید واحدهای صنعتی متناسب با این محصول احداث شوند و پس از آن صادرات این محصول در دستور کار قرار گیرد. در همین راستا ضرورت دارد تا در کیش نیروهای متخصص گردشگری تربیت و در چابهار نیز نیروهای متخصص حوزه انرژی ساماندهی شوند.
مشاور رییس جمهور تصریح کرد: جمعیت حاضر در مناطق آزاد از آموزش های لازم برای اشتغال برخوردار نیستند به همین منظور باید تحت آموزش قرار گیرند. این مقوله در دستور کار قرار گرفته است و در صدور پروانه واحدهای صنعتی و تولیدی الزام خواهیم کرد تا از نیروهای بومی استفاده کنند. می بایست آموزش از واحدهای صنعتی آغاز و منابع مالی نیز با هم افزایی تامین شود.
سعید محمد با اشاره به این که پتروشیمی چابهار تا ۱۸ ماه دیگر وارد مدار می شود، گفت: از امروز تاکید کرده ایم که نیروهای بومی چابهار که آموزش دیده اند در این واحد صنعتی مشغول به کار شوند. این یک ضرورت است که بواسطه تفاهم با سازمان فنی و حرفه ای می تواند ممکن شود تا مردم مناطق محروم نیز دیگر مشکل اشتغال نداشته باشند و این مناطق با سرعت بیشتری توسعه یابند.

گفتنی است؛ این تفاهم نامه در ۹ ماده تنظیم شده است که از جمله محورهای همکاری آن می توان به ارتقای وزن اجتماعی مهارت در بین نقش‌آفرینان و ساکنین مناطق آزاد، بسترسازی به‌منظور رشد اقتصادی مداوم و فراگیر، اشتغال پایدار و مولد و کار شایسته، ارتقای توان تولید و صادرات محصولات در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی به‌واسطه ارتقای کیفیت و بازدهی منتج از آموزش مهارت به نیروی انسانی، همچنین زمینه‌سازی مؤثر برای انتقال تکنولوژی از طریق توسعۀ منابع انسانی، حمایت از ایده‌پردازی و پرورش افراد خلاق و ایده‌پرداز و روزآمدسازی تجهیزات و سخت‌افزار آموزشی مبتنی بر فناوری با گسترش تعاملات مشترک و استفاده از تجارب و ظرفیت‌های مجامع و سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای اشاره کرد.
این تفاهم نامه همکاری امروز دوشنبه (۱۶ اسفندماه) در محل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضای طرفین رسید.

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد+ جدول

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.