صفحه اصلی / اسلایدر / اما و اگرهای تامین میوه شب عید
اما و اگرهای تامین میوه شب عید

دلال‌ها بار‌های میوه و صیفی جات را دپو کرده‌اند

اما و اگرهای تامین میوه شب عید

کسب و کار نیوز- گزارش های میدانی نشان می دهد قیمت میوه در میادین میوه و تره بار نیز نوسان دارد. در حالی به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم که خرید میوه افزایش خواهد یافت و نیاز بازار باید تامین شود. به گفته رییس اتحادیه بارفروشان متاسفانه این واقعیتی است که دولت مردان باید به آن توجه کنند که چرا میوه از سبد خانوار‌ها حذف شده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، این در حالی است که مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران می گوید: سیب و پرتقال شب عید در میادین با زیر قیمت ۱۳ هزار تومان در اختیار خانواده‌ها قرار خواهد گرفت. به هر ترتیب ماجرای اختلاف قیمت میوه در سطح این شهر کام مردم را تلخ کرده و مسئولان باید در این خصوص چاره‌اندیشی کنند.

رییس اتحادیه بارفروشان گفت: اتحادیه بارفروشان توسط کشاورزان اقدام به ذخیره‌سازی کرده است و مانند تعاون روستایی گران خریداری نکرده که بخواهد گران عرضه کند، از ۱۵ اسفند بار در میدان به وفور عرضه خواهیم شد که مشکلی در تامین و قیمت میوه مردم در آستانه نوروز نداشته باشیم.

مصطفی دارایی نژاد با اشاره به نرخ انواع میوه در میدان میوه و تره‌بار، گفت: پرتقال تامسون کیلویی ۹ تا ۱۲ هزار تومان، پرتقال خونی کیلویی ۱۲ تا ۱۸ هزار تومان، پرتقال ناول جنوب صادراتی کیلویی ۲۰ تا ۲۸ هزار تومان، سیب قرمز مراغه‌ای کیلویی ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان، سیب زرد دماوند کیلویی ۱۲ تا ۲۰ هزار تومان، سیب قرمز دماوند کیلویی ۸ تا ۱۳ هزار تومان، کیوی کیلویی ۱۶ تا ۲۲ هزار تومان، موز هندی کیلویی ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان و موز آفریقایی کیلویی ۳۳ هزار تومان عرضه شد.

دارایی نژاد با بیان اینکه وزارت کشاورزی متولی واردات سیب‌زمینی است، گفت: چندی پیش وزیر کشاورزی برای تنظیم بازار سیب‌زمینی اعلام کرد که ۱۰۰ هزار تن سیب‌زمینی وارد خواهیم کرد، اما ۳ روز بعد رسانه‌ای شدن این خبر از سوی معاون وی تکذیب شد. جو روانی حاصل از خبر واردات در بازار قیمت سیب‌زمینی را به کیلویی ۷ هزار تومان رساند، اما بعد از تکذیب خبر دوباره نرخ روند صعودی به خود گرفت.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه انبار‌های استان‌های همدان مملو از بار سیب‌زمینی است، گفت: کمبودی در زمینه سیب‌زمینی نداریم، اما متاسفانه دلال‌هایی که بار‌ها را دپو کرده‌اند قطره‌چکانی سیب‌زمینی در بازار توزیع می‌کنند. از این‌و شاهد گرانی آن هستیم. قیمت سیب زمینی کهنه در میدان کیلویی ۸ تا ۱۱ هزار تومان و سیب‌زمینی نو کیلویی ۱۱ تا ۱۴ هزار تومان است باید این نکته را اضافه کنم که هنوز وعده‌های دولت برای تنظیم بازار سیب‌زمینی عملیاتی نشده است.

به گفته دارایی نژاد؛ قیمت مصوب سیب‌زمینی در مراکز میوه و تره‌بار سطح شهر کیلویی ۱۰ هزار تومان است. وی با اشاره به اقدامات بخش خصوصی برای تنظیم بازار شب عید، بیان کرد: اتحادیه بارفروشان توسط کشاورزان اقدام به ذخیره‌سازی کرده است و مانند تعاون روستایی گران خریداری نکرده که بخواهد گران عرضه کند، از ۱۵ اسفند بار در میدان به وفور عرضه خواهیم شد که مشکلی در تامین و قیمت میوه مردم در آستانه نوروز نداشته باشیم.

رییس اتحادیه بارفروشان تقاضا برای خرید میوه را کاهشی دانست و افزود: شرایط اقتصادی مردم به گونه‌ای است که دیگر توانایی خرید یک صندوق میوه را ندارند و طبقه مرفه جامعه کیلویی میوه خریداری و دهک‌هایی پایین جامعه دانه‌ای میوه خریداری می‌کنند. متاسفانه این واقعیتی است که دولت مردان باید به آن توجه کنند که چرا میوه از سبد خانوار‌ها حذف شده است.

به گفته این فعال صنفی، از ۱۵ اسفند روزانه ورودی بار به ۲۰ هزار تن خواهد رسید و میزان عرضه میوه و تره‌بار را ۲ برابر خواهیم کرد تردید نداشته باشید که قیمت بازار از قیمت میوه تنظیم بازاری دولت کمتر خواهد بود؛ بخش خصوصی درصدد است در سال جاری کاری کند که دیگر دولت در سال آینده به بازار میوه ورود نکند چرا که همواره با سیاست‌هایی که در پیش می‌گیرد نظم حاکم بر بازار را برهم می‌زند.

در همین زمینه رئیس اتحادیه میوه و سبزی در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: در روزهای پایانی سال تقاضا برای خرید میوه افزایش پیدا می کند. برنامه مدونی برای تامین میوه شب عید تدارک دیده شده و امید است بازار میوه در هفته ها و روزهای پایانی سال با مشکل خاصی روبرو نشود.

اسدالله کارگر اضافه کرد: امسال مشکلاتی در  بازار میوه ایجاد شد که عوامل مختلفی در آن نقش داشتند. خشکسالی و کمبود آب، برف و باران و… موجب شد بازار میوه نابسامانی هایی را تجربه کند.

وی اظهار داشت: برنامه ریزی و مدیریت باید در بازار میوه وجود داشته باشد. در غیر این صورت نتایج منفی عدم برنامه ریزی و مدیریت تولید و توزیع محصولات کشاورزی سوء استفاده برخی از دلالان را موجب می شود. در این شرایط دلالان اقدام به احتکار محصولات و آشفتگی بازار می‌کنند.

 

همچنین مطالعه کنید:

سرمایه‌گذاری ۲۲۰ هزار میلیاردی بخش خصوصی در بنادر ایران

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسین یداللهی یادآور شد: با ایجاد زیرساخت های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.