صفحه اصلی / اجتماعی / تحمیل هزینه گزاف درمان به مردم
تحمیل هزینه گزاف درمان به مردم

تا ۸ میلیون نفر در کشور فاقد بیمه درمانی هستند

تحمیل هزینه گزاف درمان به مردم

کسب و کار نیوز- آمار بالای افراد و شاغلان بدون بیمه، باعث نگرانی‌های عمومی در حوزه درمان و اشتغال شده است. معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت می گوید: از جمعیت افراد بیمه نشده کشور آمار متفاوتی ارائه می‌شود؛ پیش‌بینی ما این است که بین ۶ تا ۸ میلیون نفر فاقد بیمه، جزو همین جمعیت حاشیه‌نشین شهرها باشند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ، این افراد هم مانند سایر بیمه‌شدگان با داشتن یک کد ملی بیمه می‌شوند. اتباع رسمی نیز با داشتن شماره‌ای که وزارت کشور در اختیارشان گذاشته است، مشمول برقراری بیمه رایگان خواهند بود. همچنین میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز چندی پیش اعلام کرد حدود ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار شاغل بدون بیمه در کشور وجود دارند.

طبق اصل ۲۹ قانون اساسی، تامین اجتماعی حق همگانی، عمومی و تکلیف دولت عنوان شده و از این‌رو حق دسترسی بیمه شدن نباید محدود شود و هیچ مانعی برای این حق همگانی نیست.

به هر ترتیب مهدی رضایی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت درادامه درباره برقراری پوشش بیمه‌ای برای حاشیه‌نشینان شهرها، گفت: حدود ۲۰۲۰ منطقه در کشور تحت عنوان حاشیه شهرها شناسایی کردیم که این مناطق کم‌ برخوردار بوده و دارای محدودیت‌های نسبی هستند. یکی از خدمات مهم مورد نظر برای این افراد، حوزه سلامت است که گام اول دستیابی راحت به خدمات با بیمه کردن افراد محقق می‌شود.

وی افزود: علی‌رغم اینکه در قوانین بالا دستی تمهیداتی اندیشیده شده بود که این افراد می‌توانستند خود را بیمه کنند، اما متاسفانه از خدمات استفاده نکرده بودند. یکی از ویژگی‌های این طرح در این است که ما به صورت فعال به مناطق می‌رویم و افراد فاقد بیمه را با کمک سایر دستگاه‌های اجتماعی یا امدادرسان شناسایی می‌کنیم و در همان محل افراد را تحت پوشش بیمه می‌بریم. او ادامه داد: در گام دوم با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی برای این افراد در آن نقطه‌ حاشیه‌ای پزشک محله و پزشک خانواده تعیین می‌کنیم تا بتوانند حداقلِ خدمات را دریافت کنند و سپس بتوانند با ارجاع پزشک خانواده در سطوح بعدی هم خدمت دریافت کنند.

رضایی، تاکید کرد: این طرح کشوری است و در محلات کم برخوردار اجرایی می‌شود. در پایتخت نیز ۲۴۳ محله کم برخوردار برای برقراری پوشش بیمه افراد درنظر گرفته شده است. از جمعیت افراد بیمه نشده کشور آمار متفاوتی ارائه می‌شود؛ پیش‌بینی ما این است که بین ۶ تا ۸ میلیون نفرِ فاقد بیمه، جزو همین جمعیت حاشیه نشین شهرها باشند. او ادامه داد: این افراد هم مانند سایر بیمه‌شدگان با داشتن یک کد ملی بیمه می‌شوند. اتباع رسمی نیز با داشتن شماره‌ای که وزارت کشور در اختیارشان گذاشته است مشمول برقراری بیمه رایگان خواهند بود. طرح مورد نظر با همکاری وزارت کشور و استانداری‌ها صورت می‌گیرد و هر فردی که از سوی وزارت کشور به رسمیت شناخته شود، بیمه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه افراد مشمول در طرح کاملا رایگان بیمه خواهند شد، اظهار کرد: همچنین این افراد بر اساس قواعد بیمه پایه فرانشیز پرداخت می‌کنند یعنی در بخش بستری ۱۰ درصد و در بخش سرپایی ۳۰ درصد ملزم به پرداخت فرانشیز هستند.

در همین رابطه یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: هزینه دارو، درمان و سلامت در سبد خانوار نادیده گرفته شده است. همچنین کرونا باعث شد مردم از امکانات بهداشتی و درمانی که سلامت آنها را تهدید می‌کند محروم شوند.

حمید حاج اسماعیلی اضافه کرد: وقتی کرونا غلبه پیدا می کند بیماری های دیگری از خود بیماری‌های روانی گرفته تا مشکلات جسمی که افراد در حوزه بهداشت دهان و دندان تا نیازهای جراحی که برای خانواده‌ها و برای بچه‌ها در مسیر رشد هستند پیدا می شود، خانواده هایی که  به صورت طبیعی نیازمند مشاوره های پزشکی و بهداشتی هستند محروم شده اند. حتی تهیه یک قرص دیابت برای کهنسالان و مستمری‌بگیران با گرانی ها و تورم کنونی به شدت سخت شده است.

وی اظهار داشت: در دهه اخیر، میزان آگاهی مردم بالا رفته و مردم آگاهند که باید از خدمات بهداشتی و بازنشستگی استفاده کنند. موضوع بعدی، اما خلأ تشکل‌های مدنی و صنفی برای همکاری برای استفاده از خدمات بیمه‌ای در کشور است. در حوزه کارگری برای پوشش بیمه‌ای همه کارگران، باید بتوانیم ابزار و امکانات را در کنار تشکل‌های صنفی کارگران داشته باشیم. اینکه چنین تشکل‌هایی به‌صورت استاندارد و فراگیر در ایران فعالیت کنند، هر کارگری را تحت پوشش قرار دهند و راهنمایی کنند. متأسفانه تشکل‌های کارگری ایران ضعیف و غیراستاندارد هستند و وظیفه دولت است که بستری فراهم کند تا این تشکل‌ها در همه کارگاه‌ها شکل بگیرند و شریک دولت برای کار‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شوند.

همچنین مطالعه کنید:

دست بنگاه‌های املاک از ۲۵۰۰ میلیارد تومان کوتاه شد

به گزارش کسب و کار نیوز ، سامانه املاک و مستغلات حدود ۱۴ سال قبل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.