صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / وضع عوارض بر سفره کم درآمدها/لیست معافیت‌های اقلام وارداتی در گمرکات با ابهام مواجه است
وضع عوارض بر سفره کم درآمدها/لیست معافیت‌های اقلام وارداتی در گمرکات با ابهام مواجه است

عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی و طیور با اشاره به اخذ عوارض و ارزش افزوده ۹ درصدی از واردات برخی کالا:

وضع عوارض بر سفره کم درآمدها/لیست معافیت‌های اقلام وارداتی در گمرکات با ابهام مواجه است

براساس قانون جدید معافیت مالیات بر ارزش افزوده، بخش از معافیت‌های مالیاتی ارزش افزوده حذف شده و عوارض و ارزش افزوده 9 درصدی از واردات کالاهای کشاورزی و برخی کالاها شامل برنج، شکر و... خواهد شد. این موضوع علاوه بر اینکه ابهامات زیادی دارد و باعث سردرگمی فعالان این بخش شده است، هشدار کارشناسان مبنی بر گران‌تر شدن سفره مردم در شرایط تورمی را به دنبال داشته است.

کسب و کار نیوز، مریم بابایی: براساس قانون جدید معافیت مالیات بر ارزش افزوده، بخش از معافیت‌های مالیاتی ارزش افزوده حذف شده و عوارض و ارزش افزوده ۹ درصدی از واردات کالاهای کشاورزی و برخی کالاهای دیگر اخذ خواهد شد. این موضوع علاوه بر اینکه ابهامات زیادی دارد و باعث سردرگمی فعالان این بخش شده است، هشدار کارشناسان مبنی بر گران‌تر شدن سفره مردم در شرایط تورمی را به دنبال داشته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی و طیور با انتقاد از حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده و اخذ عوارض و ارزش افزوده ۹درصدی از واردات کالاهای کشاورزی و.. گفت: عوارض بر سفره مردم کم درآمد جامعه به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

ناهماهنگی بین بخشی در دولت در اجرای قانون

محمدمهدی نهاوندی با اشاره به ابلاغ اخیر سازمان امور مالیاتی در خصوص اجرایی شدن قانون دائمی ارزش افزوده گفت: این موضوع از دو منظر قابل بررسی و توجه است. اولین مورد ناهماهنگی بین بخشی در دولت است که با وجود گذشت بیش از دو هفته از اجرایی شدن این قانون هنوز لیست معافیت‌های اقلام وارداتی در گمرکات اجرایی با ابهام مواجه بوده و بعضا شرکت‌های واردکننده کالا برای ترخیص اقلام معاف از ارزش افزوده هم با مشکل مواجه هستند که قطعا شایسته نظام اجرایی کشور نیست و باید سریعا رفع ابهام شود تا اخلالی در روند تامین این اقلام که عموما هم اقلام اساسی است، ایجاد نکند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی و طیور افزود: محور دوم هم تعارض اجرای این قانون با شعارهای دولت مردمی در زمینه حمایت از معیشت و سبد غذایی دهک‌های پایین در اندی جامعه هست. در حال حاضر همه اقلام غذایی در بازارهای جهانی شاهد رکورد بالاترین قیمت در ۱۰ سال گذشته هستند. یعنی قیمت‌های جهانی از رشد چشم‌گیری برخوردار است، از طرف دیگر و به تبع آن قیمت‍‌های داخلی اقلام غذایی هم افزایش شدیدی داشته است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: به عنوان نمونه قیمت برنج تولید داخلی در مقایسه با دو سال گذشته رشد چند صد درصدی داشته است؛ اما همیشه برنج یا گوشت و حبوبات وارداتی به دلیل قیمت‌های پایین‌تر نسبت به تولید داخلی هم باعث تنظیم بازار تولیدات داخلی مثل گوشت و مرغ و برنج و حبوبات بوده و هم امکان مصرف این اقلام برای دهک‌‎های پایین درآمدی را فراهم کرده است.

وضع عوارض۹ درصدی بر سفره مردم کم درآمد قابل توجیه نیست

عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی و طیور د افزود: اما افزایش ۹ درصدی عوارض واردات بر این اقلام یعنی دولت محترم از همان سفره کوچک و محدود شده دهک‌های پایین هم برای خود درآمد ۹ درصدی در نظر گرفته است. خوب وقتی انواع قرارگاه ها و مانورها و نظارت‌ها برای تنظیم بازار کالاهای اساسی انجام می‌شود و دولت خود اقدام به اخذ عوارض ۹ درصدی از محل واردات این اقلام می‌کند، سوال پیش می‌آید که چرا؟

نهاوندی در پایان گفت: در کنار انواع مالیات‌هایی که دولت بر تورم و کاهش ارزش پول ملی وضع کرده است؛ مثل مالیات بر خانه و ماشین و … این عوارض بر سفره مردم کم درآمد جامعه به هیچ عنوان قابل توجیه نیست آن هم از طرف دولتی که وعده امنیت غذایی و حفاظت از معیشت و رفاه مردم داده بود .

همچنین مطالعه کنید:

معافیت مالیاتی ۱۵۰۰ میلیارد تومانی دانش‌بنیان‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسین افشین در دیدار و نشست مشترک با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.