صفحه اصلی / سرخط خبرها / میانگین استاندارد خودروهای داخلی یورو ۲ است
میانگین استاندارد خودروهای داخلی یورو ۲ است

معاون سازمان محیط زیست:

میانگین استاندارد خودروهای داخلی یورو ۲ است

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: میانگین استاندارد خودروهای داخلی یورو ۲ است یعنی مصرف سوخت بالایی دارند، در ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۰ لیتر سوخت مصرف می کنند که رقم بالایی است.


به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، مسعود تجریشی روز یکشنبه در نشست خبری آنلاین افزود: در راستای قانون هوای پاک، سازمان محیط زیست وظایفی برای دستگاه ها مشخص کرده که اگر به درستی اجرا شود شاهد کاهش آلودگی هوا به ویژه در کلانشهرها خواهیم بود، مثلا اگر خودروساز به جای اینکه خودرویی تولید کند که در ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۸ تا ۱۰ لیتر بنزین مصرف کند خودرویی استاندارد تولید کرده و انتشار آلودگی کمتر خواهد بود، مضاف بر اینکه مردم هم قدرت انتخاب ندارند چون در غیر اینصورت محصول با کیفیت تری خریداری می کردند.

وی تاکید کرد: میانگین استاندارد خودروهای ما یورو ۲ است یعنی به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۰ لیتر بنزین مصرف می کنند در حالی که در ترکیه به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ۵.۴ دهم لیتر سوخت مصرف می شود این در حالیست که این کشور با جمعیتی معادل ایران و تعداد خودروی بیشتر، میزان مصرف سوخت بسیار پایین یعنی نصف ایران است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: بنابراین در راستای کاهش آلودگی هوا فقط از مردم می توانیم بخواهیم که ملاحظه کنند، مثلا اگر امکان دارد از خودروی شخصی استفاده نکنند و یا در صورت امکان بیشتر از حمل و نقل برای تردد استفاده کنند که البته با توجه به شیوع کرونا این امر تا حدودی هم دشوار است، البته باید این را هم در نظر داشته باشیم که وقتی از مردم می خواهیم از حمل و نقل عمومی استفاده کنند باید این بخش را هم توسعه دهیم. بنابراین با این حساب سهم مردم در آلودگی هوا ناچیز است.

ایران به تعهد کاهش ۴ درصدی انتشار گازهای گلخانه ای عمل کرده است 

تجریشی گفت: با توجه به شرایط تغییرات اقلیمی، تناوب وقوع پدیده های حدی تغییر کرده بنابراین باید در این باره سیاست گذاری کنیم، کشورهایی مانند پاکستان وزارتخانه ای در این زمینه دارند اما ما چنین سازوکاری نداریم، یک ماه پیش رییس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه شورای عالی معاونان خواست تا مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم لایحه ای را در این زمینه تنظیم کند مبنی بر اینکه چه کارهایی باید انجام شود که باید به دولت ارائه شود، در آنجا نقش سازمان ها و دستگاه ها مشخص شده و یک سری تعهدات برای نهادهای مختلف تعیین و مصوب می شود.

وی افزود: در زندگی روزمره خود تغییرات اقلیم را متوجه می شویم که خسارات زیادی را هم وارد می کند، در چند سال در برخی جاها ۱.۸ دهم سانتیگراد افزایش دما داشتیم، امسال در صادرات برخی محصولات کشاورزی موفق نبودیم که همین تغییر اقلیم بر می گردد چون با توجه به تغییر اقلیم نمی دانیم که از چه میزان کود و در چه زمانی باید استفاده کنیم که تمام اینها نیاز به آموزش دارد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وزارت جهاد کشاورزی در زمینی به وسعت بیش از سه هزار هکتار از کرمانشاه تا شمال غربی کشور بذرهای کم آب بر کشت می شود، مساله مهم تناوب این کشت است که باید تغییر کند، این مسائل باید به صورت کلان در کشور دیده شود.

سیاهه انتشار آلایندگی ۹ کلانشهر تعیین شد 

تجریشی گفت: قانون هوای پاک تصویب شد و بر اساس آن سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه نظارتی وظایف دستگاه های مرتبط با موضوع را مشخص و به آنها ابلاغ کرد. در واقع این کار با هماهنگی وزارت کشور و مشارکت استانداران انجام شد، بعد از آن نامه ای به استان ها ارسال و تکالیف مربوط به اجرای قانون هوای پاک و شاخص ها در اختیار آنها قرار گرفت و سازمان محیط زیست نیز به عنوان یک دستگاه نظارتی وارد عمل شد.

وی افزود: بر این اساس در سال ۱۳۹۷ در کنسرسیون دانشگاه های برتر که شامل ۱۳ دانشگاه برتر کشور هستند موضوع را مطرح کردیم و در نهایت سیاهه انتشار آلایندگی ۹ کلانشهر تعیین شد که در آن علت انتشار آلایندگی در این شهرها به تفکیک مشخص و در نهایت راهکار برون رفت از آنها نیز تعیین شد، آن را به دولت ارائه دادیم و وزارت کشور کشور نیز اعلام کرد که در قالب یک قرارگاه اجرا آن را بر عهده می گیرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره ۶۲ برنامه تهیه شده برای مقابله با آلودگی هوا گفت: بر این اساس در نهایت ۶۲ حکم در سطح دولت مطرح شد که ۲۸ حکم برای منابع متحرک، هشت مورد مربوط به منابع ساکن و ۲۶ حکم مربوط به برنامه های عمومی بود که در این راستا تقسیم کاری انجام شد تا هر کسی در جایگاه خود قرار بگیرد البته آثار این اقدامات را حداقل ۴ تا ۵ سال آینده خواهیم دید.

مدیریت پسماندهای شمال کشور تا ۵ سال آینده 

تجریشی اظهار داشت: پسماند به ویژه در شمال کشور مساله مهمی است که تعیین تکلیف آنها همواره مورد تاکید بوده و بر این اساس نامه ای را برای رئیس جمهوری فرستادیم مبنی بر اینکه اگر بخواهیم مشکل پسماندهای شمال کشور را حل کنیم، طبق مطالعه ای که سال ۹۶ انجام شده باید میان دستگاهها تقسیم کار شود، از همین رو برای ساماندهی پسماند در شمال کشور برنامه به دولت ارسال شد و اگر دولت صلاح دید برای سال آینده در دو استان شمالی کشور مانند مازندران و گیلان عملیاتی می شود که طبق برنامه قرار شد تا قرارگاهی برای این کار ایجاد شود تا در مدت پنج ساله مساله پسماند در شمال کشور رفع شود.

وی افزود: جزو معدود کشورهایی هستیم که به غیر دفن پسماندها بخش زیادی را تلمبار می کنیم، بر اساس آمار ۴۰ تا ۴۵ درصد پسماندهای کشور تلمبار می شوند، در اینجا قانون مشخص کرده که شهرداری ها وظیفه مدیریت این بخش را بر عهده دارند که بر این اساس برنامه های داده شد که سال ۱۳۹۸ به تصویب استانداران وقت و وزارت کشور رسید که در این دوره هم مورد تایید قرار گرفت که طیفی از جداسازی زباله از مبدا، تعرفه ها، زباله سوزها و تهیه کمپوست مورد توجه قرار گرفت.

تجریشی گفت: با توجه به اهمیت موضوع مدیریت پسماند، زباله سوز نوشهر عملیاتی شد، زباله سوز ساری هم در تا پایان سال عملیاتی می شود. در رشت هم مکان زباله سوز تجهیز شده است. در شمال حجم کارهایی که در زمینه پسماند انجام شده نسبت به حجم موضوع بسیار کم است. مدیریت کردن چنین پدیده ای که در جایی که زمین زیاد ندارد کار راحتی نیست اما دولت خود را موظف می داند که این مشکل را رفع کند.

تخصیص وام برای کاهش آلایندگی صنایع

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست به عنوان یک سازمان ناظر به معاون اول رییس جمهوری اطلاع می دهد و قرار است منابع ساکن از دولت برای کاهش آلایندگی وام داده شود، گفت: با ورود معاون اول رییس جمهوری به موضوع و تامین منابع مالی برنامه ای که از سوی سازمان تهیه شده از سوی دستگاههای اجرایی پیگیری و عملیاتی می شود.

وی تاکید کرد: در موضوع مدیریت آلودگی هوا، سازمان محیط زیست نقش خود را به دستگاهی واگذار نکرده و در جایگاه خود نشسته است تا جایی که نیاز به مداخله دارد ورود کند، با توجه به عزم دولت ظرف پنج سال آینده آثار این برنامه ریزی را خواهیم دید.

همچنین مطالعه کنید:

کاهش قیمت مرغ به ۸۰ هزار تومان/ مازاد عرضه داریم

به گزارش کسب و کار نیوز ، مهدی یوسف‌خانی، رییس اتحادیه فروشندگان مرغ گوشتی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.