صفحه اصلی / اقتصادی / استقراض ۵۰ هزار میلیاردی دولت قبل از بانک مرکزی در ابتدای سال
استقراض ۵۰ هزار میلیاردی دولت قبل از بانک مرکزی در ابتدای سال

وزیر اقتصاد اعلام کرد؛

استقراض ۵۰ هزار میلیاردی دولت قبل از بانک مرکزی در ابتدای سال

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دولت پیشین در چند ماه ابتدای سال، ۵۰ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی برای تأمین هزینه‌های جاری گرفته بود.


به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از مهر به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، سید احسان خاندوزی شب گذشته (پنجشنبه ۱۶ دی ماه) در جمع نمازگزاران مسجد اما م رضا (ع) منطقه ۱۱ تهران اظهار کرد: دولت سیزدهم در شهریور ماه در شرایطی شروع به کار کرد که ما در حال تجربه تورم بسیار بالا برای چهارمین سال پیاپی بودیم، امری که در ۷۰ سال اخیر، بی سابقه بود. ما پیش از این و مثلاً در دوران جنگ تحمیلی یا دوران سازندگی تجربه تورم بالا را داشتیم اما هر کدام بلافاصله کنترل شده بودند ولی اینکه چهار سال مداوم شاهد کاهش مستمر قدرت خرید مردم باشیم، کاملاً بی سابقه بود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: دولت سیزدهم در این شرایط و در حالی شروع به کار کرد که دولت پیشین در چند ماه ابتدای سال، ۵۰ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی برای تأمین هزینه‌های جاری گرفته بود و علاوه بر افزایش بی سابقه نرخ‌ها، شاهد کمبود برخی کالاها در سطح شهرهای بزرگ و تشکیل صف‌های طولانی برای تهیه اقلامی مثل مرغ بودیم.

خاندوزی تصریح کرد: عمده این چالش‌ها، به عنوان میراث برخی کوتاهی‌ها و اشتباهات دولت پیشین و نیز فشارهای ناجوانمردانه وارده از سوی دشمنان خارجی، به طور کامل به دولت جدید منتقل شد به نحوی که بخش بزرگی از جلسات ستاد اقتصادی دولت را به پیدا کردن راه حلی برای گذر از آنها بدون استقراض از بانک مرکزی اختصاص دادیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه خلق بی ضابطه پول توسط نظام بانکی و اضافه خرجی‌های دولت، دو منشأ اصلی تورم هستند، اظهار داشت: در چهار ماه نخست فعالیت دولت، وقت و توان بسیار زیادی در درجه اول صرف کنترل نرخ ارز در شرایطی شد که عده‌ای می‌کوشیدند در آستانه مذاکرات وین، با افزایش مصنوعی قیمت آن، تیم مذاکره کننده کشورمان را تحت فشار قرار دهند.

وی کنترل مخارج دولت و ایجاد منابع جدید برای تأمین هزینه‌ها و کنترل خلق بی ضابطه پول بانکی را به عنوان دو هدف اصلی جلسات دولت طی چهار ماه اخیر مورد اشاره قرار داد و گفت: ثمره این تلاش‌ها، کشیده شدن ترمزِ تورم و دیگر موتورهای بی ثبات کننده اقتصاد کشور بود که اولین بروز ظاهری آن، همین کاهش تورم نقطه به نقطه در آذر ماه است.

خاندوزی تصریح کرد: از جمله نتایج تلاش‌های بی وقفه و شبانه روزی همکاران ما در وزارت اقتصاد و تیم اقتصادی دولت این بود که سرانجام حدود یک ماه قبل، موفق شدیم در شرایط محرومیت از درآمدهای نفتی، پاداش پایان خدمت معلمان بازنشسته سال ۱۳۹۹ را پرداخت کنیم.

وی تأکید کرد: همه این تلاش‌ها در شرایطی صورت گرفته و به نتایج اولیه رسیده است که دشمن همه تلاش خود را به کار بسته تا ثابت کند، حتی از دولت انقلابی هم کاری برای رفع مشکلات بر نمی‌آید و با این وسیله مردم را دچار ناامیدی کند.

شناسایی هزاران مؤدی دارای فرار مالیاتی در چند ماه اخیر

وزیر اقتصاد وجود فراریان بزرگ مالیاتی و فساد و کم کاری شرکت‌های زیان ده دولتی را از جمله دیگر مسائل و مشکلات مورد توجه دولت جدید عنوان کرد و گفت از اولین دغدغه‌های من بعد از رأی اعتماد مجلس و ورود به وزارت اقتصاد، روشن شدن نهانخانه شرکت‌های زیان‌ده دولتی و شناسایی فراریان بزرگ مالیاتی بود.

خاندوزی یادآور شد: ما به آسانی می‌توانیم یقه کارمندان دولت، تولید کنندگان و حتی کسبه خرد را بگیریم اما افرادی فاقد نشانی روشن هستند که از محل افزایش قیمت‌ها، درآمدهای زیادی کسب می‌کنند و متأسفانه در تور مالیاتی هم گرفتار نمی‌شوند.

وی با اشاره به شناسایی هزاران مؤدی دارای فرار مالیاتی در چند ماه اخیر تأکید کرد: ما همه تلاش خود را به کار بسته‌ایم تا افراد به مراتب بیشتری را شناسایی و مالیات را همراه جریمه‌های ناشی از گریز مالیاتی از آنها دریافت کنیم.

وزیر اقتصاد در ادامه اقدام اخیر و دستور این وزارتخانه به بانک‌ها برای استرداد اضافه دریافتی از تسهیلات گیرندگان و انجام اصلاحات در مدیریت شرکت‌های دولتی را از جمله اقداماتی عنوان کرد که منجر به اصلاح رفتار مدیران بانکی و شرکت‌های دولتی خواهد شد.

وی تصریح کرد: مدیران شرکت‌های دولتی باید متوجه شوند که امسال دیگر مثل سال‌های قبل نمی‌توانند خاصه خرجی کنند و شرکت خود را زیان ده نشان دهند و کسی هم کاری به آنها نداشته باشد.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.