صفحه اصلی / اقتصادی / الزامات سند ملی آمایش در حوزه معدن و صنایع معدنی
الزامات سند ملی آمایش در حوزه معدن و صنایع معدنی

معاون وزیر صمت و رییس هیأت عامل ایمیدرو اعلام کرد:

الزامات سند ملی آمایش در حوزه معدن و صنایع معدنی

معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن اشاره به الزامات سند ملی آمایش استان ها، اعلام کرد: تولید اطلاعات و شاخص ها، هدایت نقدینگی، تامین امنیت و همچنین تکمیل اکتشافات محدوده ها، از الزامات سند فوق به شمار می رود.

به گزارش شاتا وجیه الله جعفری در نشست هماهنگی و الزامات برنامه های معدن و صنایع معدنی در سند آمایش استان ها، که با حضور رئیس‌ مؤسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی برگزار شد، افزود: ایمیدرو در راستای ایفای نقش توسعه ای در حوزه معدن و صنایع معدنی و طبق سیاست های وزارت صنعت، معدن و تجارت، در اجرای برنامه های این سند مشارکت و همراهی کامل خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در این سند تهیه بسته سرمایه گذاری باید دیده شود، گفت: بر اساس خروجی این سند، امکان تهیه بسته های سرمایه گذاری و هدایت سرمایه برای سرمایه گذاران میسر خواهد شد.
جعفری ادامه داد: در حال حاضر برنامه فعال سازی طرح های صنعتی نیمه تمام در ایمیدرو تعریف شده و پایش طرح ها در حال انجام است، پیش از این در طرح احیاء و فعال سازی معادن کوچک، تهیه و تحلیل اطلاعات عملیاتی و همچنین با عارضه یابی، برنامه ریزی شد که در معادن چه اقدامات کلینیکی صورت پذیرد.
وی عنوان کرد: بخشی از معادن در کشور متروکه و غیرفعال است که در طرح احیاء و فعال سازی معادن کوچک شناسایی شدند و این اطلاعات می تواند در بانک اطلاعاتی این سند گنجانده شود.

جمع آوری و تحلیل اطلاعات
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه جمع آوری و تحلیل اطلاعات، می بایست از راهبردهای کلیدی این سند باشد، اظهار داشت: در اجرای این طرح، عارضه یابی و اولویت بندی طرح ها نیز باید انجام شود تا برای مسائل مرتبط با بازار، مواد اولیه، اکتشاف، نقدینگی و… برنامه مدون داشته باشیم.
جعفری گفت: طرح های صنعتی و معدنی باید به طور اقتصادی تعریف شود و به دنبال احداث پروژه هایی رفت که در زنجیره محصولات موثر باشد.
وی افزود: به طور مثال در شهرستان هایی که ۱۰ محدوده پلی متال درخواست شده، به این معنی است که پتانسیل برای ایجاد زنجیره بعدی آن وجود دارد و بدیهی است باید اینگونه طرح ها را در اولویت قرار داد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه مقوله “زمان” در پیشرفت فیزیکی طرح ها از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: صدور جواز برای همه سرمایه گذاران واجد شرایط در قانون دیده شده است اما تحلیل طرح ها به طور اصولی صورت نمی گیرد تا فعالان اقتصادی را در تمام ابعاد توجیه نمود و در این زمینه باید برای این موضوع برنامه داشت.
جعفری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضرورت تامین انرژی مورد نیاز حوزه صنعت و معدن با رویکرد توسعه زیرساخت ها، اعلام کرد: اکنون تامین انرژی به صورت پایدار (گاز، برق و آب)، نیاز صنایع و معادن کشور است.
وی افزود: مشارکت در احداث نیروگاه و انتقال آب از دریا، از خدماتی است که برای بخش تولید صورت می گیرد؛ در این راستا علاوه بر مشارکت معدنی ها در پروژه انتقال آب، وزارت نیرو نیز در افزایش ظرفیت برق صنایع تا ۱۵ هزار مگاوات همکاری اثربخشی داشت و اینگونه سرمایه گذاری ها در قالب تشکیل کنسرسیوم عملیاتی شد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: موارد ذکر شده از نکات قابل توجه سند آمایش استان ها است که باید مورد توجه قرار بگیرد تا در راستای سیاست های وزارتخانه و وزیر صنعت، معدن و تجارت که نگاه ایشان به رونق اشتغالزایی در کشور است، گام برداریم.

در این نشست احمد تشکینی رئیس‌ مؤسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی وزارت صمت نیز اعلام کرد: سند آمایش استان ها با رویکرد بررسی طرح های اولویت دار صنعتی و معدنی را مورد توجه قرار داده است و شهرستان های پتانسل دار حوزه معدن در آن شناسایی و برنامه عملیاتی برای تکمیل آن تدوین خواهد شد.
تشکینی افزود: با همراهی ایمیدرو به عنوان سازمان توسعه ای وزارت صنعت، معدن و تجارت، پروژه های اولویت دار و ظرفیت های معدنی در استان ها شناسایی و سپس برنامه اجرا و تکمیل طرح ها کلید خواهد خورد.
وی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در این سند، تکمیل طرح ها با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد را در اولویت قرار داده است.

همچنین مطالعه کنید:

۲۵۰ همت سرمایه در نیمه نخست ۱۴۰۳ در بنادر جذب شد

به گزارش کسب و کار نیوز ، «حسین یداللهی» با اشاره به رویکردهای نوین سرمایه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.