صفحه اصلی / اسلایدر / گرانی مصالح ساختمانی
گرانی  مصالح  ساختمانی

صدور پروانه ساختمانی و ساخت و ساز کاهش چشمگیری داشته است

گرانی مصالح ساختمانی

کسب و کار نیوز- آنچه در آشفته بازار مسکن به نظر می رسد بی توجهی به تبعات گرانی مصالح ساختمانی است. چراکه این موضوع شرایط خانه‌دار شدن مردم را سخت‌تر می کند و در نهایت رکود تورمی در حوزه مسکن را رقم می زند. در بین تمامی انواع مصالح ساختمانی، گروه «سیمان، بتن، شن و ماسه» با ۱۴۴ درصد بیشترین تورم نقطه به نقطه را به خود اختصاص داده است. در همین دوره کمترین تورم نقطه به نقطه نیز مربوط به گروه «آهن آلات، میلگرد، پروفیل درب و پنجره و نرده» با ٣٨.٢ درصد افزایش بوده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، بازار ساخت و ساز به دلایل مختلف دیگر جذابیتی برای سازندگان و انبوه سازان ندارد. در حالی گرانی مصالح ساختمانی رکود جدیدی از خود به جای گذاشته که همین امر موجب انصراف سازندگان از ساخت و ساز شده است. نرخ تورم مصالح ساختمانی از تورم عمومی پیشی گرفته و بر اساس گزارش مرکز آمار نرخ تورم سالانه مصالح ساختمانی در تابستان۱۴۰۰ به ۸۸.۴ درصد و نرخ تورم نقطه‌ای آن به ۶۵.۲ درصد رسیده است.

با توجه به افزایش چشم گیر قیمت مصالح ساختمانی از جمله سیمان، فولاد و آهن آلات بسیاری از سازندگان با مشکل گرانی و همچنین کمبود مصالح ساختمانی روبرو شده اند که همین خود باعث کاهش چشم گیر صدور پروانه ساختمانی و میزان ساخت وساز در کشور شده است که این خود زمینه ساز نگرانی بسیاری از سازندگان و انبوه سازان شده است.

در همین رابطه دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور گفت: ممکن است با افزایش قیمت مصالح ساختمانی از جمله فولاد و سیمان قیمت تمام شده ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن هم گران تمام شود. فرشید پورحاجت افزود: یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که افزایش قیمت فولاد و سیمان تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت، واحد‌های نهضت ملی مسکن است. او ادامه داد: با توجه به آنکه این ساختمان‌ها مصرفی و اقتصادی هستند و جزو ساختمان‌های لاکچری محسوب نمی‌شوند که از مصالح ساختمانی لوکس استفاده کنند، اما همین عوامل خود باعث افزایش قیمت تمام شده این واحد‌ها خواهد شد.

پور حاجت گفت: افزایش قیمت فولاد در دو سال گذشته تقریبا به متری ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان رسیده که در هزینه تمام شده ساخت مسکن اثرگذار خواهد بود. پیش از این قیمت فولاد متری حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بوده است. دبیر کانون انبوه سازان ادامه داد: در سال گذشته قیمت پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی برای مسکن ملی متری ۲میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا ۲میلیون و۸۰۰ هزار تومان بود.

این مقام مسئول گفت: هنوز قیمت تمام شده ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن به صورت کامل اعلام نشده، اما با این روند در بخش مصالح ساختمانی قیمت این واحد‌ها هم افزایش خواهد یافت. پور حاجت ادامه داد: با این روند قیمت‌ها در مصالح ساختمانی قیمت هر واحد مسکن ملی بیش از ۲ تا ۳ میلیون تومان ساخته خواهد شد و به مرور این قیمت‌ها بیشتر می‌شود. او گفت: با توجه به افزایش چشمگیر قیمت مصالح ساختمانی این بازار برای سازندگان دیگر جذابیتی ندارد و همین امر باعث می‌شود که دلالان و سوداگران این بخش از آن سود استفاده کنند.

در همین رابطه یک نماینده مجلس در گفت و گویی با “کسب و کار” گفت: بازار مصالح ساحتمانی به دلیل کمبود نظارت و نداشتن راهکارهای مناسب دستخوش گرانی و رشد قیمت شده است. این اتفاق نباید در شرایط فعلی که تهیه مسکن برای مردم دشوار است می افتاد. اما به دلیل نبود نظارت شاهد رشد قیمتها در بازار مصالح ساختمانی و تاثیر مستقیم آن بر قیمت خانه م املاک هستیم.

علی اصغر خانی اضافه کرد: از طرفی دیگر اصلی‌ترین علت گرانی مصالح ساختمانی در کشور، سیاست‌های غیرقابل قبول اقتصادی است که در بسیاری از موارد سبب بروز مشکل شده است. این امر نه تنها در حوزه مصالح ساختمانی، بلکه در بسیاری از موارد سبب بروز مشکل شده است.

به گفته وی، حضور و دخالت دلالان و واسطه‌ها نیز یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت مصالح ساختمانی و از جمله مهمترین معضل بازارهای ایران است. خانی تاکید کرد: باید با فعالیت‌های سفته بازانه و دلالی مقابله جدی شود چرا که این گروه بارها و در هر بازاری باعث افزایش قیمت‌ها شده‌اند.

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد+ جدول

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.