صفحه اصلی / اجتماعی / اجرای طرح‌های توانمندسازی برکت در ١٢ هزار روستا
اجرای طرح‌های توانمندسازی برکت در ١٢ هزار روستا

مدیرعامل بنیاد برکت در نشست رسانه‌ای خبر داد:

اجرای طرح‌های توانمندسازی برکت در ١٢ هزار روستا

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از پیاده‌سازی و اجرای طرح‌های توانمندسازی و اشتغال‌زایی این بنیاد در ١٢ هزار روستای کشور خبر داد.

نشست رسانه‌ای مدیرعامل بنیاد برکت به مناسبت چهاردهمین سالگرد آغاز به‌کار بنیاد و ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در مناطق روستایی و محروم کشور و تشریح برنامه‌ها و رویدادهای در پیش رو برگزار شد.
محمد ترکمانه در این نشست با تاکید بر اینکه بنیاد برکت با دستور مقام معظم رهبری شکل گرفته است، گفت: بنیاد با مطالعه فراوان برای سه سال پیاپی مدلی را برای اشتغال‌زایی و توانمندسازی طراحی کرد که امروزه این مدل در بیش از ١٢ هزار روستا پیاده‌سازی و اجرا شده است.
وی با تاکید بر ایجاد اشتغال‌های خرد و خانگی اظهار داشت: این موضوع سال‌هاست که مورد بحث است و کشورهای توسعه یافته تجربه‌های مختلفی در این حوزه دارند.
مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: قصد داریم برای سال آینده تعداد روستاهای تحت پوشش را از ١٢ هزار به ٢٠ هزار روستا برسانیم و ۶۵ درصد از روستاییان را تحت پوشش قرار دهیم

ساخت ۱۹۰۰ مدرسه برکت تا پایان سال
ترکمانه ادامه داد: اهداف خود را بر حوزه‌های زیربنایی و اقتصادی متمرکز کرده‌ایم و تعهد ساخت ٢ هزار و ۵٧١ مدرسه را داریم که تا به امروز یک‌هزار و ۷۰۰ مدرسه افتتاح شده است و برنامه داریم ٢٠٠ مدرسه دیگر را نیز تا پایان سال به بهره‌برداری برسانیم.
به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، ۵۵٠ شهر و ٣٧٠ شهرستان در ٣١ استان کشور تحت پوشش فعالیت‌های این بنیاد قرار دارند.
مدیرعامل بنیاد برکت از اجرای مدل‌های اشتغال‌زایی این بنیاد در سراسر کشور خبر داد و گفت: تاکنون در حوزه اجتماع‌محور ١۶٠ هزار طرح با ظرفیت ۴٨٠ هزار فرصت شغلی ایجاد شده که این میزان تا پایان سال به ٢٠٠ هزار طرح خواهد رسید. همچنین تلاش داریم تا در سال آینده جهشی در این حوزه صورت گیرد و اتفاق بزرگی در حوزه اشتغال محقق شود.

اجرای ۴٠ درصد از طرح‌های اشتغال‌ برکت توسط زنان
وی با اشاره به اینکه زنان سرپرست خانوار در کانون توجه بنیاد برکت قرار دارند اظهار داشت: تا امروز بیش از ۶ هزار و ۵٠٠ طرح ویژه این افراد اجرا شده است. همچنین حدود ۴٠ درصد از طرح های اشتغال‌زایی برکت توسط زنان عملیاتی شده است.
مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه مشاغل ایجاد شده در هر روستا و شهرستان با توجه به مزیت هر استان متفاوت است، گفت: بر همین اساس تا امروز ١٧٠ رسته شغلی در مناطق مختلف تعریف شده است.
ترکمانه از ورود بنیاد برکت به حوزه تولید پوشاک خبر داد و گفت: تا امروز ۶ هزار و ٧٢٧ طرح اشتغال‌زایی در این حوزه ایجاد شده است. همچنین ۴ هزار طرح اشتغال‌زایی در حوزه پرورش طیور و شتر به بهره‌برداری رسیده است.
مدیرعامل بنیاد برکت با تاکید بر توجه ویژه به حوزه نوشت‌افزار ایرانی بیان کرد: در این راستا تا امروز از ١٨٠ طرح در قالب کارگاه های بزرگ حمایت شده است و در سه سال آینده نیز حمایت‌های خود را ادامه می‌دهیم.

اشتغال‌زایی برای کولبران و سوخت‌بران


ترکمانه از تمرکز ویژه بر حوزه کولبری خبر داد و گفت: بنیاد در مناطق مرزی در غرب کشور حضور پیدا کرده و تاکنون بیش از ۴ هزار طرح اشتغال برای کولبری ایجاد شده است. همچنین به کولبران علاوه بر ارائه تسهیلات، آموزش و مشورت هم می‌دهیم.
وی با تاکید بر اشتغال‌زایی برای سوخت‌بران در سیستان و بلوچستان گفت: چند ماهی است در این حوزه هم ورود داشته‌ایم و بنا داریم ٢ هزار طرح اشتغال را در این حوزه فعال کنیم.
مدیرعامل بنیاد برکت ادامه داد: با همکاری سازمان بهزیستی و بنیاد مسکن ٣ هزار و ۵٠٠ مسکن ویژه معلولان ساخته‌ایم که تحویل خانواده‌های دارای دو معلول شده است. همچنین برای خانواده‌های معلولین ٣ هزار طرح اشتغال‌زایی طراحی شده و از خانواده‌هایی که کودکان بازمانده از تحصیل دارند نیز حمایت می‌شود.
ترکمانه خاطرنشان کرد: همه طرح‌های اشتغال‌زایی برکت با کمک مجریان و تسهیل‌گران که شناخت کاملی از منطقه دارند انجام می‌شود. در حال حاضر، بیش از ٨٠٠ تسهیل‌گر برکت در کشور فعال هستند.

جمع‌آوری ۱۰۰۰ مدرسه کانکسی
وی با بیان اینکه امسال در حوزه مدرسه تعهد کرده‌ایم تا یک‌هزار مدرسه کانکسی را جمع‌آوری کنیم، تاکید کرد: تا زمانی که نیاز باشد در کشور مدرسه ساخته شود بنیاد برکت پای کار است.
مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به اهمیت فروش تولیدات در حوزه اشتغال‌های خرد و خانگی گفت: در بنیاد برکت طرح پشتیبان را داریم که کمک می‌کند زنجیره کسب و کار ایجاد شود. همچنین چندسالی است که به موضوع صادرات توجه ویژه داریم و واحدهای مشارکتی بنیاد برکت تا به امروز ٧ میلیون دلار از محصولات خود را صادرات کرده‌اند.

iترکمانه خاطرنشان کرد: با سرمایه‌گذاری بنیاد برکت در بنگاه‌های صنعتی، تا به امروز ٢٧٠ طرح در حوزه اقتصادی کلان راه‌اندازی شده که منجر به ایجاد ٢٧ هزار شغل به صورت مستقیم شده است.
ترکمانه از سرمایه گذاری ۶٧٠ میلیارد تومانی بنیاد برکت در حوزه آبرسانی خبر داد و اظهار داشت: ٧٠٢ نقطه خوزستان برای جبران تنش آبی شناسایی و تا امروز بیش از ٩۵ کیلومتر پروژه آبرسانی در این مناطق انجام شده و تا پایان سال قرار است این مشکل به طور کامل حل شود.
وی تصریح کرد: در کشور ما قنات‌های بسیاری وجود داشته که لازم است احیا شوند. تا امروز ۶۶٠ قنات شناسایی شده است و تا پایان سال ١۵٠٠ قنات را احیا خواهیم کرد.

مهاجرت معکوس در بیش از ٢ هزار روستا
وی با اشاره به اینکه مهاجرت معکوس دغدغه کشور است افزود: در قالب طرح «به روستا برمی‌گردیم» فرآیند مهاجرت معکوس در ٢ هزار و ۶ روستای کشور اجرایی شده است.
مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: یکی از طرح‌های ویژه ما «روستای بدون بیکار است» که تا به امروز در ١٠٠ روستا این طرح اجرا شده است. پس از اجرای این طرح، نه تنها فرد بیکاری در روستا نمی‌ماند که حتی مهاجرت معکوس نیز رخ می‌دهد.
ترکمانه گفت: بیش از ٩۵ درصد کسب و کارهای برکت پایدار هستند و همچنین امروزه کارآفرینان بنیاد زیر یک درصد معوقه بانکی دارند که به معنی فعال بودن کسب و کارشان است.

همچنین مطالعه کنید:

تولید حداکثری گاز برای عبور از زمستان

به گزارش کسب و کار نیوز، محسن پاک‌نژاد وزیر نفت عصر (چهارشنبه، ۱۲ دی) در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.