به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی در تشریح شرایط نیروگاههای تجدیدپذیر کشور اظهار کرد: وزارت نیرو در دولت جدید تکلیف بسیار سنگینی برای خود تعریف کرده که تا چهار سال آینده بتوانیم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه بسازیم و برنامه ما این است که تا تابستان سال آینده ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی اضافه کنیم که بخش عمدهای از آنها خورشیدی است.
سخنگوی صنعت برق افزود: از ۹۰۰ مگاوات نیروگاههای موجود نیز تقریبا نیمی خورشیدی و بقیه بادی و سایر موارد هستند.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران از ساخت یک نیروگاه زمین گرمایی به ظرفیت ۵ مگاوات در مشگینشهر خبر داد و گفت: تا بهمنماه امسال مراحل ساخت این نیروگاه تکمیل میشود تا بتوانیم از گرمای زمین نیز برای تامین انرژی استفاده کنیم. در مجموع باید در کشور یک سبد انرژی داشته باشیم تا بتوانیم مصرف سوخت فسیلی را به حداقل ممکن برسانیم.
رجبی مشهدی در خصوص استفاده از توان علمی استارتاپها نیز تصریح کرد: بیشتر استفاده ما از این توان بهویژه در فصل تابستان این است که از استارتاپها برای طرحهای کاهش مصرف برق استفاده کنیم. استارتاپها میتوانند با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارند و بهکارگیری ظرفیتهای کاهش مصرف که در همه بخشهای مشترکان خانگی، صنعتی و تجاری وجود دارد، طرحهای مشارکتی و تشویقی را طراحی و مصرف برق و انرژی را کاهش دهند.
وی افزود: خوشبختانه استقبال خیلی خوبی از این طرح صورت گرفته و امسال هم مجلس در قانون بودجه تبصرهای را پیشبینی کرده که تسهیلاتی در اختیار استارتاپها قرار گیرد که در حال انجام است و این نوید را میتوان داد که در سال آینده بتوانیم از این ظرفیت قدری بیشتر از سالهای گذشته استفاده کنیم.
رجبی مشهدی در زمینه کارکرد نیروگاههای اتمی گفت: نیروگاه اتمی بوشهر دارای یک واحد هزار مگاواتی است که حدود ۵ تا ۶ سال است که مورد بهرهبرداری قرار گرفته و در حال حاضر برای تعمیرات اساسی از مدار خارج شده و اوایل دی ماه وارد مدار خواهد شد.
وی ادامه داد: مزیت بزرگ این نیروگاه استفاده نکردن از سوختهای فسیلی است و برنامهریزی شده که دو واحد هزار مگاواتی دیگر هم با توجه به زمانبر بودن ساخت این نیروگاهها تا حدود ۶ یا ۷ سال آینده در اختیار قرار گیرد.