صفحه اصلی / اقتصادی / خطیب‌زاده اعلام کرد: اعتراض ایران به آلمان/تمرکز ایران بر جدی بودن مذاکرات وین
خطیب‌زاده اعلام کرد: اعتراض ایران به آلمان/تمرکز ایران بر جدی بودن مذاکرات وین

خطیب‌زاده اعلام کرد: اعتراض ایران به آلمان/تمرکز ایران بر جدی بودن مذاکرات وین

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان این که امشب سفر آقای گروسی به تهران را داریم، گفت: همواره سعی شده رابطه ایران و آژانس روابطی فنی و در چارچوب پادمان باشد .

سعید خطیب‌زاده در نشست خبری امروزش اظهار امیدواری کرد که سفر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران مانند سفرهای قبلی ، سفر سازنده‌ای باشد.

خطیب‌زاده همچنین گفت : تمرکز ما این است که گفت‌وگوهای وین جدی باشد و طرف‌های مقابل به خوبی می‌دانند که تمرکز ما بر رفع تحریم‌های یک جانبه و فراسرزمینی است که علیه ایران اعمال شده است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده در مورد سفر یک هیئت اماراتی به ایران اظهار کرد: روابط ایران با کشور امارات به رغم برخی از پرونده‌های اختلافی که در سطح منطقه‌ای وجود دارد با یک فهم مشترک از سیاست حسن همسایگی در مسیر خوبی قرار دارد و مسیر همکاری‌های دو کشور در بعد تجاری و اقتصادی در چند وقت اخیر به سطح قابل توجهی رسیده است و طبیعی است که متناظر این روابط تجاری، اقتصادی و دیپلماتیک رفت و آمدهای دیپلماتیک نیز ضروری است و در این ارتباط اقدامات لازم در سطح انجام و طراحی است.

خطیب زاده در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه طبق برخی از گزارش‌ها ایران در طی مدت اخیر ۱۴۱ هزار مهاجر افغانی که به صورت غیرقانونی وارد ایران شده است را دیپورت کرده است و آیا سیاست ایران در مدت اخیر دیپورت این مهاجران غیرقانونی بوده است و آیا این اخبار تأیید است،‌ گفت: من تأکید می‌کنم که ایران به عنوان یک کشور همسایه سعی کرده که میزبان خوبی برای جاماندگان و آوارگان کشور همسایه افغانستان باشد. ما در حال حاضر میزبان چهار میلیون اتباع افغانی هستیم. تلاش ما این است که کشور همسایه‌مان افغانستان کشوری امن باشد. مأمنی امن برای مردم افغانستان باشد و این کشور توسط خود مردم این کشور رشد و توسعه پیدا کند و ما نیز در این فرایند به مردم افغانستان کمک کنیم. همانطور که پیش از این گفته‌ام ما در برهه‌های سخت هیچ گاه مردم افغانستان را تنها نگذاشته‌ایم.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه به تازگی یکی از مقامات عراقی با یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای رژیم صهیونیستی مصاحبه‌ای داشته و آیا این تأثیری بر روابط دو کشور ایران و عراق دارد و نگاه ایران به این موضوع چیست، گفت: روابط ایران و عراق چند بعدی، چند لایه و راهبردی است. روابط ایران و عراق در ابعاد مختلف با درهم تنیدگی در حال حرکت به سمت جلو است و دو کشور سعی می‌کنند به هم کمک کنند. ایران همواره تلاش کرده که به برادران عراقی خود کمک کند که در مسیر ثبات و صلح حرکت کنند و به عنوان یک کنشگر موثر در منطقه عمل کند.

خطیب‌زاده همچنین افزود: رژیم صهیونیستی همواره هر کجا که رفته با خود بی‌ثباتی و ترور به همراه آورده است و سعی می‌کند که این بی‌ثباتی را در هر منطقه‌ای که ورود پیدا می‌کند گسترش دهد. دوستان ما نظرات ما را در مورد این مسائل می‌دانند.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر حمله به کنسولگری ایران در هامبورگ و پیگیری‌های وزارت خارجه در این زمینه با توجه به اینکه گفته می شود پلیس آلمان در ابتدا دو رومانیایی را در این ارتباط دستگیر کرده ولی بعد از مدت کوتاهی آن‌ها را آزاد کرده است،‌ افزود: ما تعرض به کنسولگری ایران در هامبورگ را محکوم کردیم و این تعرض محدودی بوده است. دولت آلمان از طریق سفیر خود در تهران در جریان موضع و نگاه ایران قرار دارد و در حال پیگیری این موضوع است.

وی با اشاره به فراخواندن سفیر آلمان به وزارت خارجه به خاطر این موضوع گفت: ما مراتب اعتراض خود را به سفیر آلمان در تهران نسبت به این موضوع اعلام کردیم و او نیز مواضع تهران را منتقل کرده است. تعرض محدود ولی مهمی است و این موضوع برخلاف نقض کنوانسیون وین است و با کمک دولت آلمان در حال پیگیری این موضوع هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات هماهنگ کننده شورای امنیت کاخ سفید در بحرین مبنی بر این‌که رویکرد آمریکا به بحران هسته‌ای ایران همچنان با فرض این است که ایران کشوری متخاصم باقی خواهد ماند، گفت  : درباره اظهارات برخی مقامات آمریکایی در منطقه فکر می‌کنم صورت حساب گرانی را برای برخی کشورهای منطقه می‌فرستند و الا ارزش دیگری ندارد و احتمال دارد آمریکا باز هم به دنبال فروش سلاح‌های بیشتری در منطقه  باشد.

وی در همین ارتباط ادامه داد: به کشورهای منطقه نصیحت می‌کنیم که محل این چنین داد و ستدهایی نشوند، مردم این کشورها بیش از این پول‌هایی که خرج این صحبت‌ها می‌کنند، به آن پول‌ها مستحق هستند.

 خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری در مورد  اخبار منتشر شده در  خصوص تاسیس پایگاه نظامی مخفی چین در امارات تصریح کرد : اخبار تأیید نشده نمی‌توانند مبنای اظهارنظرها قرار بگیرند.

این دیپلمات ارشد کشورمان افزود : روابط ایران و چین روابطی نزدیک و پر از رفت و آمدهای دیپلماتیک در سطوح مختلف است. هم، چین به سیاست‌ها، نگرانی‌ها و منافع ایران احترام گذاشته و هم ایران چنین کرده است. باید در همین چارچوب به روابط ایران و چین نگاه شود.
وی در پاسخ به همین سوال تصریح کرد : آن‌چه بین چین و کشورهای حوزه خلیج فارس رخ می‌دهد، هم به ثبات و صلح منطقه کمک می‌کند و ما نیز  استقبال  و همچنین  کمک می‌کنیم که در فرمت‌های چندجانبه این گفت‌وگوها و مراودات ادامه پیدا کند .

همچنین مطالعه کنید:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، «حامد ویس کرمی»، معاون امور تعاون وزارت تعاون، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.