چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / پیشنهاد ارائه لایحه ساماندهی فضای مجازی به دولت / مجلس به دنبال محدودسازی اپلیکیشن های خارجی نیست
پیشنهاد ارائه لایحه ساماندهی فضای مجازی به دولت / مجلس به دنبال محدودسازی اپلیکیشن های خارجی نیست

نایب رییس کمیسیون مشترک طرح صیانت مطرح کرد؛

پیشنهاد ارائه لایحه ساماندهی فضای مجازی به دولت / مجلس به دنبال محدودسازی اپلیکیشن های خارجی نیست

سید علی یزدی خواه با اشاره به محتوایی که اعضای کمیسیون مشترک طرح صیانت به دنبال تحقق آنها هستند، گفت: در این طرح وظایفی برای بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی در نظر گرفته شده است. از جمله اینکه بانک مرکزی موظف است بستر لازم برای توسعه تراکنش های بانکی در محیط پلتفرم های ایرانی را ایجاد کند و آنرا به رسمیت بشناسد.

مهدی بیک؛ نماینده مردم تهران در مجلس در خصوص نخستین نشست کمیسیون مشترک طرح صیانت گفت: موضوع ساماندهی فضای مجازی، یکی از ضرورت هایی است که تقریبا اکثر کارشناسان و صاحب نظران بر روی آن توافق دارند و ضرورت آنرا احساس می کنند. از سوی دیگر دامنه وسیعی از مشاغل و کسب و کارها امروز در اپلیکیشن های مجازی حضور دارند و ضرورت دارد این فضا ایمن سازی و قانون مند شود.

یزدی خواه افزود: در راستای این ضرورت و بعد از فراز و فرودهای فراوان، نهایتا نمایندگان رای به اصل ۸۵شدن این طرح دادند و قرار شد، کمیسیونی ۲۳ نفره از نمایندگان، ابعاد و زوایای گوناگون مرتبط با نظام مند کردن فضای مجازی را بررسی کنند. بعد از مشخص شدن اعضای هیات رییسه نهایتا نخستین نشست کمیسیون مشترک برگزار و برنامه ریزی در جهت نظام مند کردن این فضا آغاز شد.

این نماینده با اشاره به مهمترین موضوعاتی که قرار است در کمیسیون مورد بررسی قرار بگیرند، گفت: موضوعاتی چون، کاهش مراکز تصمیم گیری در حوزه اقتصاد دیجیتال، گسترش پهنای باند، ارزان سازی اینترنت، اینترنت اشیاء، تسهیل در ورود فناوری های جدید به کشور، رونق کسب و کار فضای مجازی، پرهیز از بخشنامه های دستوری و…بخشی از ضرورت هایی است که کمیسیون مشترک، برنامه ریزی در جهت تحقق آنها را در دستور کار قرار داده است. ضمن اینکه نظام بانکی و تسهیلاتی کشور نیز باید به کمک کسب و کار آنلاین آمده و زمینه های توسعه این نوع مشاغل را فراهم سازند.

نایب رییس کمیسیون مشترک طرح صیانت با اشاره به این که امروز دامنه وسیعی از مشاغل و خدمات در بستر فضای مجازی  در داخل و خارج کشور ایجاد شده اند که در حال سرویس دهی به مشتریان ایرانی هستند، گفت: شرکت های مختلفی در حال جذب سرمایه های ایرانیان در بخش های مختلف اقتصادی از جمله تبادلات رمزارزها، خرید و فروش مسکن، معاملات سهام و…هستند. اما در شرایطی که هر روز بر حجم این فروشگاه های آنلاین افزوده می شود، قانونی که این افراد و شرکت ها را ملزم کند که پیگیر شکایات، مطالبات و خدمات پس از فروش مورد نیاز کاربران ایرانی باشند، وجود ندارد.

یزدی خواه ادامه داد: متاسفانه دامنه وسیعی از پرونده های موجود در پلیس فتای کشور، مرتبط با شکایاتی است که کاربران ایرانی از این فروشگاه ها دارند. ضمن اینکه هیچ ساختاری برای حفاظت از اطلاعات شخصی و داده های حرفه ای کاربران ایرانی در بستر فضای مجازی وجود ندارد. اما همانطور که فعالیت در اتمسفر واقعی و عینی اقتصاد، نیازمند نقشه راه قانونی و حقوقی است، برای رشد کسب و کارها در فضای مجازی نیز باید قانونی وجود داشته باشد که از منافع کاربران، صیانت و آنان را در برابر کلاهبرداری ها، فیشینگ ها و افشای اطلاعات صیانت کند.

او گفت: بدون تردید ایجاد نقشه راه قانونی در این اتمسفر، باعث رونق کسب و کار آنلاین خواهد شد و اعتماد عمومی را برای استفاده از خدمات فروشگاه های آنلاین در بخش های مختلف افزایش می دهد. مبتنی بر این ضرورت های حقوقی و اقتصادی است که در اتحادیه اروپا و سایر کشورهای جهان، قوانینی را برای حفاظت از کاربرانشان در مواجهه با اپلیکیشن های مختلف تصویب و اجرایی کرده اند.

وظایف بانک مرکزی برای ارائه خدمات به مشاغل آنلاین

نایب رییس کمیسیون مشترک طرح صیانت در خصوص مهمترین گزاره های مطرح در طرح که نمایندگان آن را پیگیری می کنند، گفت: بر اساس محتوایی که در بطن طرح« حمایت از کاربران و خدمات پایه کاربری در فضای مجازی» گنجانده شده، وظایفی برای بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی برای توسعه مشاغل آنلاین در نظر گرفته شده است. از جمله اینکه بانک مرکزی موظف است بستر لازم برای توسعه تراکنش های بانکی مورد نیاز را در محیط های پلتفرم های  ایرانی ایجاد کند تا صاحبان این نوع کسب و کار بتوانند به رشد خود تداوم بخشند.

یزدی خواه گفت: از سوی دیگر وظایفی نیز برای ساختار بانکی تعریف شده تا تسهیلات مورد نیاز برای رشد این نوع مشاغل را تامین کرده و زمینه پویایی اقتصاد دیجیتال در کشور فراهم شود. ضمن اینکه در این طرح پیش بینی شده تا تبادلات بانکی در بستر فضای مجازی بر اساس قانون به رسمیت شناخته شود.

نماینده مردم تهران با اشاره به حضور وزیر ارتباطات در نخستین نشست کمیسیون مشرک طرح صیانت گفت: مجلس معتقد است که برنامه ریزی های کشور بهتر است مبتنی بر ارائه لایحه از سوی دولت پیگیری شود. بنابراین یکی از پیشنهاداتی که در نشست هفته قبل شخصا با وزیر ارتباطات در میان گذاشتم، این بود که دولت به عنوان مجری قوانین، لایحه ای را در خصوص ساماندهی فضای مجازی ارائه کند. بر اساس اعلام وزیر ارتباطات این لایحه در دستور کار وزارت ارتباطات قرار خواهد گرفت.

یزدی خواه در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصاد که آیا ایده مسدود سازی یا محدودسازی فضای مجازی و اپلیکیشن های خارجی جایی در برنامه های مجلس و کمیسیون مشترک طرح صیانت دارد؟گفت: به نظر می رسد، برخی افراد و جریانات با موضوع نظام مند کردن مشاغل آنلاین برخورد سیاسی و جناحی دارند. در حالیکه رویکرد مجلس پیرامون بررسی این طرح کاملا اقتصادی است. مجلس در جریان این طرح نه تنها به دنبال محدودسازی نیست، بلکه تلاش می کند، زمینه پویاتری برای رشد اپلیکیشن های داخلی مانند اسنپ، دیوار، دیجی کالا و…را نیز فراهم سازد.

همچنین مطالعه کنید:

تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر/ رشد ۹ درصدی عملیات کانتینری

به گزارش کسب و کار نیوز ، براساس اعلام سازمان بنادر و دریانوردی؛ میزان تخلیه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.