صفحه اصلی / اصناف / توزیع ۸ میلیون تن نهاده دامی در سامانه بازارگاه/ علت کمبود نهاده دامی‌ چیست؟
توزیع ۸ میلیون تن نهاده دامی در سامانه بازارگاه/ علت کمبود نهاده دامی‌ چیست؟

توزیع ۸ میلیون تن نهاده دامی در سامانه بازارگاه/ علت کمبود نهاده دامی‌ چیست؟

کسب و کار نیوز- یک مقام مسئول گفت: از ابتدای امسال تا ۲۰ مهر، حدود ۸ میلیون تن نهاده در سامانه بازارگاه توزیع شده که نسبت به سال قبل ۶۹ درصد رشد داشته است.

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسن عباسی معروفان مدیر کل خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره آخرین وضعیت تامین نهاده های دامی اظهار کرد: از ابتدای امسال تا ۲۰ مهر، حدود ۸ میلیون تن نهاده در سامانه بازارگاه توزیع شد که ۵ میلیون تن از این میزان را ذرت و مابقی را کنجاله سویا و جو به خود اختصاص داده است.او از افزایش حدود ۶۹ درصدی افزایش توزیع نهاده دامی نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: علی رغم افزایش توزیع، اما باز هم کمبود احساس می شود.

عباسی معروفان با اشاره به دلایل کمبود احساس نهاده دامی بیان کرد: با وجود خشکسالی و کم بارشی، تولید علوفه مرتعی کاهش داشته و بالای ۸۰ درصد علوفه مراتع قابل استفاده برای دام‌ نبوده است، همچنین کاهش یک میلیون و ۵۰۰ هزار تنی تولید جو و افت ۵۰ درصدی خرید تضمینی گندم و به طبع کاهش میزان کاه، کلش و دورریزهای گندم موجب شده که به رغم افزایش ۶۹ درصدی توزیع، اما همچنان جوابگوی نیاز مرغداران و دامداران نیست.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه واردات علوفه و نهاده مستمر در حال انجام است، گفت: واردات نهاده و عرضه در سامانه بازارگاه تعطیلی ندارد و همواره تولیدکنندگان دام و طیور که سهمیه دارند، پس از واریز پول می توانند سهمیه خود را دریافت کنند.

او درباره آخرین جزئیات ثبت سفارش نهاده های دامی بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون حدود ۲۲ میلیون تن نهاده ثبت سفارش شده که ۸ میلیون تن آن وارد شده و ۱۴ میلیون تن مابقی طی ماه های آتی وارد می شود. مدیر کل خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تا اطلاع ثانوی ارز ترجیحی به واردات نهاده های دامی پرداخت می شود، گفت: با توجه به آنکه ارز ترجیحی منشا رانت و فساد است. بررسی های لازم در خصوص حذف آن توسط دولت، مجلس و سایر دستگاه های ذی ربط در حال بررسی و برنامه ریزی است تا با حذف آن تنشی در بازار ایجاد نشود، چرا که حذف ارز ترجیحی بر قیمت ها اثر گذار است.

او ادامه داد: بنده معتقدم که تخصیص ارز ترجیحی کنترل و نظارت را به واسطه رانت و فساد سخت می کند و همواره در افزایش مصرف تاثیر گذار است که با حذف آن و افزایش قیمت ها، مصرف منطقی می شود. این درحالی است که تاکنون هیچ برنامه ابلاغی و اجرایی برای آن نداریم.عباسی معروفان در پایان تصریح کرد: با حذف ارز ترجیحی و جایگزینی ارز دیگر، به اندازه مابه التفاوت آن که در خروجی محصولات تاثیر گذار است، یارانه باید تخصیص داده شود تا تنشی در بازار ایجاد نشود.

همچنین مطالعه کنید:

این مأ‌موریت دوست داشتنی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، شرکت‌کنندگان  ۲۹ روز، یعنی از ۲۹ آبان تا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.