صفحه اصلی / سرخط خبرها / شاعر مهر محیط زیستی ترین نقاش ایران/ نگاهی به ده اثر سهراب سپهری که این روزها در موزه پاسارگاد به تماشاست
شاعر مهر محیط زیستی ترین نقاش ایران/ نگاهی به ده اثر سهراب سپهری که این روزها در موزه پاسارگاد به تماشاست

شاعر مهر محیط زیستی ترین نقاش ایران/ نگاهی به ده اثر سهراب سپهری که این روزها در موزه پاسارگاد به تماشاست

بوی ماه مهر که می پیچد برگ تقویم به پاس تولد سهراب سپهری، که اگر بود اکنون شمع ۹۳ سالگی را فوت می کرد، عطر آب و درخت می گیرد؛ هنرمندی که به جهت توجه خاصش به طبیعت هم در شعر و هم در نقاشی، می تواند کاندیدای دریافت عنوان محیط زیستی ترین نقاش ( هنرمند) ایران باشد.

سهراب سپهری در عرصه نقاشی در صدر پرطرفدارترین های بازار هنر ایران است و هر یک از متخصصین دلایلی برای چرایی این مهم برمی شمرند که همه آنها در یک مورد مشترک اند : ” علاقه ایرانیان و نوستالژی که با خود می آفریند”. نقاش شاعر یا شاعر نقاشی که صدای پای آب را شنید و نشانی خانه دوست را به درخت سپیدار وعده می دهد.
سپهری نقاش به راستی در میان هم عصران خود نقاش متفاوت نگری است، وجه تمایز فاحش او را می توان در زاویه نگاهش به درخت جستجو کرد؛ برای واکاوی چنین موضوعی می توان این روزها نرم و آهسته به موزه پاسارگاد در باغ نگارستان رفت و ۱۰ تابلوی درخشان سهراب را در طبقه فوقانی به تماشا و کشف و شهود ایستاد.
گنجینه موزه بانک پاسارگاد یکی از بزرگ ترین مجموعه های سهراب سپهری را در اختیار دارد که دربرگیرنده نمونه هایی شاخص از سری های مختلف این هنرمند بزرگ است و همواره بخشی از این آثار روی دیوار نمایشگاهی موزه پاسارگاد به تماشای مردم است.
نقاشی های سهراب چنان که در این ده اثر پیداست ترجمان نگاه اندیشگی و زیبایی شناختی او به زندگی و محیط پیرامون است که در شعرهایش نیاز آنها را واگویه می کند؛ نوعی از کمینه گرایی که ریشه در عرفان و خلاصه و خالص دیدن نشأت می گیرد و مخاطب را به اصل و اصالت هستی اشاره می دهد.
راز اینکه سهراب مانند دیگر هنرمندان نوگرای هم نسل خود، راهی غرب نشد و سفر به مشرق‌زمین را برگزید و در سفر به ژاپن ، در دریای ذن خود را غوطه ور ساخت، روح عرفان آلود اوست که در واژگان اشعارش هویداست؛ تا آن روزگاران نگاه کمال الملکی بر طبیعت نگاری رونق داشت اما سهراب با جسارتی مثال زدنی بخشی از درخت، فقط تنه درخت را برگزید و از زوایایی متعدد در آن به غور پرداخت.
همین اندیشه،دید و کنش سهراب را در تماشای سایر محیط پیرامون خود گسترش داد و به سبک روایی و تصویری رسید که حالا هر مخاطبی با دیدن آثار او آنها را باز می شناسد.
سهراب از این خلاصه کردن ها در نقاشی به ضرورت حذف زاوئد از زندگی تلنگر می زند، زیرا انگار اصل را دیدن، به آدمی آرامش می دهد تا کنه حیات را دریابد؛ همین جهان بینی سهراب سبب می شود درختان او با سایر همکارانش تفاوت تصویری و اندیشگی بنیادین داشته باشد. و حتی کارهای او با تم طبیعت بی جان به چند تاش رنگی همانند چند مصرع باشکوه آهنگین بسنده شود.
گفتنی ست موزه هنرهای تجسمی معاصر بانک پاسارگاد که مجوز رسمی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اخذ کرده است این روزها در مجموعه زیبای باغ موزه نگارستان وابسته به دانشگاه تهران میزبان علاقمندان به هنر به ویژه دانشجویان و اساتید و پژوهشگرانی ست که قصد دارند نمونه هایی شاخص از هنر مدرن و معاصر ایران را زیر یک سقف تماشا، بررسی و تحقیق کنند.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۸ درصدی تولید خودرو در شهریور

به گزارش کسب و کار نیوز ، «مهرداد خسروی» امروز اظهار داشت: بررسی آمار تولید خودروسازان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.