صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / چه کسانی تسهیلات صادراتی گرفتند؟
چه کسانی تسهیلات صادراتی گرفتند؟

چه کسانی تسهیلات صادراتی گرفتند؟

از آغاز پرداخت تسهیلات به واحدهای صادراتی، یعنی خرداد ١٣٩٩ تا آخر مرداد امسال ۴۲۶ فقره ثبت نام برای دریافت این تسهیلات انجام شده بود، اما ۱۸۱ فقره به ارزش ۳۱۶۳ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای صادراتی پرداخت شد، یعنی حدود ۴۲.۵ درصد متقاضیان موفق به دریافت این تسهیلات شدند.

در پنج ماهه نخست امسال بیش از ۱۹۱۰ میلیارد تومان تسهیلات درقالب ۱۰۷ فقره به واحدهای صادراتی پرداخت شده است.

البته در این مدت ۱۴۳ مورد ثبت نام برای دریافت این نوع تسهیلات انجام شده بود که یعنی نزدیک به ۷۵ درصد متقاضیان در این مدت موفق به دریافت تسهیلات شدند.

بر اساس جزئیات اطلاعات که در چهار ماهه امسال منتشر شده نیز، از بین استان‌ها، تهران با دریافت ۳۶۶ میلیارد تومان، بیشترین تسهیلات واحدهای صادراتی را به خود اختصاص داده است. در مورد استان‌هایی که کمترین تسهیلات را دریافت کردند نیز باید گفت که از بین استان‌ها، ۱۰ استان از جمله ایلام، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و مناطق آزاد هیچ تسهیلاتی دریافت نکردند.

البته اطلاعات مربوط به تسهیلات به واحدهای صادراتی از آغاز اعطای آن یعنی خرداد ١٣٩٩ تا آخر مرداد امسال هم منتشر شده که نشان می‌دهد در این مدت بیش از ۳۱۶۳ میلیارد تومان در قالب ۱۸۱ فقره پرداخت شده است.

طی ۱۷ ماه یاد شده ۴۲۶ فقره ثبت نام برای دریافت این تسهیلات انجام شده بود که ۲۴۴ مورد از آن‌ها برای دریافت بیش از ۴۷۷۸ میلیارد تومان به بانک‌ها معرفی شدند، اما ۱۸۱ فقره به ارزش ۳۱۶۳ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای صادراتی پرداخت شد، یعنی حدود ۴۲.۵ درصد متقاضیان موفق به دریافت این تسهیلات شدند.

جزئیات نحوه پرداخت تسهیلات صادراتی

بر اساس گزارش معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)  در راستای هدایت منابع برای تحقق اهداف صادراتی و همچنین تسهیل و تسریع در فرآیند پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی –صادراتی، سامانه یکپارچه اعطای تسهیلات بسته موصوف از محل منابع صندوق توسعه ملی و تلفیق منابع بانک های عامل طرف قرارداد در سایت بهین یاب وزارت صنعت، معدن و تجارت به آدرس www.behinyab.ir راه‌اندازی شده است. این اقدام برای صادارت محصولات اولویت دار به کشورهای هدف انجام شده است.

درخواست متقاضیان پس از ثبت در سامانه مذکور، به صورت خودکار مورد پردازش قرار گرفته و پس از تایید به یکی از بانک‌های عامل (توسعه صادرات ایران، صنعت و معدن، توسعه تعاون، خاورمیانه، کار آفرین، تجارت، ملی ایران، رفاه کارگران، صادرات ایران، بانک مشترک ایران و ونزوئلا، کشاورزی و پارسیان) جهت تصویب و پرداخت تسهیلات ارسال خواهد شد. منابع در نظر گرفته شده برای تسهیلات بسته موصوف بصورت تلفیقی به نسبت ۵۰ درصد منابع صندوق توسعه ملی و ۵۰ درصد منابع بانک عامل بوده و نرخ سود تسهیلات به صورت میانگین نرخ سود تسهیلات صندوق توسعه ملی و نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار است.

اولویت‌های اعطای تسهیلات براساس اولویت‌های کالایی، اولویت‌های کشوری، واحدهای تولیدی-صادارتی، اشخاص حقوقی، صادرکنندگان کالا از طریق توسعه زنجیره ارزش در صنایع منتخب و محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده است.

همچنین مطالعه کنید:

فاصله ۱۴ برابری میان دهک اول و دهم

به گزارش کسب و کار نیوز ، مرکز آمار ایران، اخیرا طی گزارشی ضریب جینی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.