صفحه اصلی / اسلایدر / بازگشت به میز مذاکره تاثیر روانی مثبتی بر بازار دارد/ واقعیت اقتصاد با آمارهای منتشره متفاوت است/ تورم می‌تواند به ۶۰ درصد برسد
بازگشت به میز مذاکره تاثیر روانی مثبتی بر بازار دارد/ واقعیت اقتصاد با آمارهای منتشره متفاوت است/ تورم می‌تواند به ۶۰ درصد برسد

عضو اتاق بازرگانی

بازگشت به میز مذاکره تاثیر روانی مثبتی بر بازار دارد/ واقعیت اقتصاد با آمارهای منتشره متفاوت است/ تورم می‌تواند به ۶۰ درصد برسد

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: رسیدن به تورم ۶۰ درصد چندان دور از ذهن نیست ما تورم ۵۰ درصد را هم تجربه کردیم. اگر جلوی این وضعیت و روند گرفته نشود تورم ۶۰ درصد را هم تجربه می‌کنیم. البته باید توجه داشت که بسیاری معتقدند آمار اعلامی تورم درست نیست و تورم واقعی بسیار بیشتر از این است.

مهراد عباد در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد روند افزایشی تورم و گرانی اظهار کرد: اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند ما با تورم بیشتری مواجه خواهیم شد. دولت جدید تازه مستقر شده اما هنوز اقدام فوری برای مقابله با تورم انجام نشده است.

وی افزود: اقدامات مهمی وجود دارد که اگر دولت در این راستا حرکت کند می‌تواند در جهت کنترل تورم پیش رود. یکی از مهم ترین مسائل پیش برده ارتباطات بین‌المللی است. اگر بتوانیم زودتر به پای میز مذاکره بازگردیم تاثیر روانی این موضوع بر بازار بسیار زیاد خواهد بود. علاوه بر این بخش زیادی از تورم ایجاد شده در سال‌های گذشته به علت سیاست‌های ارزی بود که گاها شاهد ارزپاشی بودیم که این موضوعی است تاثیر سوء بر روند تورمی داشته است. دولت باید بتواند در این دو مورد مهم اقدامات لازم را انجام داده و به نتیجه گیری برسد تا بتوانیم تورم را کنترل کنیم.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: رسیدن به تورم ۶۰ درصد چندان دور از ذهن نیست ما تورم ۵۰ درصد را هم تجربه کردیم. اگر جلوی این وضعیت و روند گرفته نشود تورم ۶۰ درصد را هم تجربه می‌کنیم. البته باید توجه داشت که بسیاری معتقدند آمار اعلامی تورم درست نیست و تورم واقعی بسیار بیشتر از این است.

وی با انتقاد از کسری موجود در بودجه که خود می‌تواند از عوامل تورم باشد گفت: بودجه‌ای که بسته شده خود تورم‌زا است، هزینه‌ها به جای کم شدن افزایش می‌یابند، مجلس نیز هزینه‌ها را عملاً افزایش داد. اگر در این مورد برنامه ریزی ۶ ماه انجام شده و در راستای آن اقدام شود شاید بتواند کمک‌کننده باشد. ولی متاسفانه اخباری که منتشر می‌شود این موضوع را نشان نمی‌دهد. دولت باید هزینه‌های خود را کاهش دهد تا بتواند کسری بودجه را کم کند هر میزان که کسری بودجه کاهش یابد روند تورمی نیز با کاهش مواجه می‌شود. همچنین باید توجه داشت که افزایش تورم ارتباط مستقیمی با اختلاف طبقاتی دارد.

عباد در ادامه افزود: من با اینکه گفته می‌شود اقتصاد ما در صورت ادامه این روند با فروپاشی مواجه خواهد شد نه موافق و نه مخالف هستم. اوضاع و احوال چندان خوب نیست اما مخالفان این جمله می‌گویند که اقتصاد ایران نسبت به اقتصادهای دیگر قوی‌تر بوده و بر پایه منابع مختلف مانند معدن، انرژی و… نهاده شده است. همین موضوع باعث می‌شود که دیرتر به فروپاشی برسد یا این اتفاق نیفتد اما از طرف دیگر واقعیت‌های موجود با آمارهای منتشره متفاوت است. یعنی در بسیاری از مواقع ممکن است آمار واقعی منتشر نشود و بنابراین نمی‌توان گفت که آیا خطر فروپاشی اقتصاد ایران را تهدید می‌کند یا خیر. اما آنچه شاهد آن هستیم این است که اوضاع چندان خوب نیست.

همچنین مطالعه کنید:

آیت الله رئیسی: تولید شرط داشتن اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها است

به گزارش کسب و کار نیوز ، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنیه در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.