صفحه اصلی / اسلایدر / انباشت تقاضا در بازار ارز
انباشت تقاضا در بازار ارز

روز گذشته دلار در بازار آزاد به ۲۵۱۵۰ تومان رسید

انباشت تقاضا در بازار ارز

کسب و کار نیوز- قیمت دلار و یورو بازهم گران شد. در جریان معاملات بازار آزاد تهران قیمت دلار با رشد ۱۰۰ تومانی به ۲۵۱۵۰ و یورو با ۳۰۰ تومان افزایش به ۲۹۶۰۰ تومان رسید. صرافی‌های رسمی قیمت فروش دلار را ۲۴۶۵۰ و خرید آن را ۲۴۳۰۰تومان اعلام کردند. قیمت خرید و فروش یورو هم در صرافی‌ها به ۲۸۳۰۰ و ۲۸۷۰۰ تومان رسید. قیمت فروش دلار هم در سامانه نیما ۲۲۳۵۸ و یورو ۲۶۴۰۵ تومان است.

شایلی قرایی

به گزارش کسب و کار نیوز، یک کارشناس اقتصادی در رابطه با افزایش قیمت ها در بازار ارز و سکه می گوید: افزایش قیمت ارز و سکه پس از اتمام تعطیلی های اجباری اعمال شده به دلیل موج جدید کرونا تقریبا قابل پیش بینی بود. تعطیلاتی که در هفته گذشته اعمال شد به همراه تعطیلی که در پیش رو وجود دارد تقاضا را در بازار بالا برده است. یوسف کاووسی افزود: متعاقب افزایش قیمت دلار، سکه نیز افزایش قیمت پیدا می کند چراکه محاسبه پایه قیمت سکه با رشد و کاهش دلار تعیین می شود. سکه در یک جایی هم از طلای جهانی تاثیر می گیرد که این جا تاثیر انس جهانی زیاد نبوده است.

افزایش قیمت دلار در حالی رخ داد که طلای جهانی به زیر ۱۸۰۰ دلار کشیده شد. اما سکه رشد کرد و رقم‌هایی بالای مرز ۱۱ میلیون تومان را نیز به ثبت رساند، همراه با این تغییرات اندازه حباب سکه به صورت غیر متعارفی بزرگ شد. قیمت سکه امامی عصر روز دوشنبه روی ۱۰ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان قرار داشت، سکه جایگاه خود بالای مرز حساس ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را تثبیت کرده و انتظارات افزایشی در بازار سکه تقویت شده بودند. اندازه حباب سکه به صورت نامتعارف بزرگ شد. این امر می‌تواند نشانه افزایش تقاضا در بازار سکه باشد. سکه به کانال ۱۱ میلیون تومان وارد شد، اما در این کانال پایدار نماند و به زیر مرز ۱۱ میلیون تومان بازگشت، علت این امر احتمالا همراهی نکردن طلای جهانی بود.

دلایل افزایش قیمت ارز

یوسف کاووسی، کارشناس اقتصادی 

افزایش قیمت ارز و سکه پس از اتمام تعطیلی های اجباری اعمال شده به دلیل موج جدید کرونا تقریبا قابل پیش بینی بود. تعطیلاتی که در هفته گذشته اعمال شد به همراه تعطیلی که در پیش رو وجود دارد تقاضا را در بازار بالا برده است. به دلیل عید قربان بازارهای مالی دبی نیز به مدت دو هفته تعطیل شد که تقاضای ارزی کاملا تحت تاثیر قرار گرفت. وقتی بازارهای مذکور بسته و محدود می شود عملا حجم معاملات کاهش پیدا می کند و بسیاری از تقاضا ها جواب داده نمی شود. بنابراین بعد از اتمام تعطیلی ها سیل تقاضاهای پشت بازار مانده روانه بازار می شود. بازارهای رسمی هم موفق به پاسخگویی به این حجم از تقاضا نیستند و بازار آزداد در حال تامین نیاز است که موجب افزایش قیمت دلار و سکه شده است. متعاقب افزایش قیمت دلار، سکه نیز افزایش قیمت پیدا می کند چراکه محاسبه پایه قیمت سکه با رشد و کاهش دلار تعیین می شود. سکه در یک جایی هم از طلای جهانی تاثیر می گیرد که این جا تاثیر انس جهانی زیاد نبوده است.

البته دلیل دیگر افزایش قیکت ارز هم نزدیک شدن به پایان دوره دولت است. دولت مستقر با قرار گرفتن در هفته های پایانی عملا بازارهای مالی را رها کرده است. در تمام بازارها چه کشش وجود داشته باشد چه کشش وجود نداشته باشد افزایش قیمت ها اعمال شده است. به طور کلی این خاصیت هفته های پایانی هر دولتی است. این دولت نیز بازار ارز را به حال خود رها کرده است.

این در حالی است که آزادسازی پول های بلوکه شده نیز نمی تواند تاثیری در کاهش نرخ ارز داشته باشد. پول‌های بلوکه شده به محض ورود به کشور نمی تواند مورد استفاده قرار بگیرد و باید ابتدا به ذخایر بانک مرکزی برود، در نتیجه برای کاهش نرخ زمان لازم است. ذخایر بانک مرکزی هم برای مواردی است که بازار دچار التهاب است در آن زمان این ذخایر توسط بانک مرکزی وارد بازار می‌شود و تا مبلغ نرخ ارز را به آن مبلغی که باید باشد برساند. اینگونه نیست که بانک مرکزی بتواند این پول را برای رشد، واردات یا برای جلوگیری از افزایش تورم استفاده کند. ولی برای ذخایر می تواند استفاده شود و پشتوانه ذخایر ما را افزایش دهد یا مثلا بدهی دولت به صندوق توسعه ملی که طی این سال‌ها برداشته شده است را جبران کند. اینگونه نیست که به سرعت این پول واریز شود بتوانند آن را خرج کنند.

همچنین مطالعه کنید:

بیش از ۷۰ درصد مبادلات بورس انرژی در حوزه صادرات است

به گزارش کسب و کار نیوز، علی نقوی در نشست «ظرفیت گواهی‌های کاهش انتشار آلایندگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.