صفحه اصلی / اسلایدر / افزایش قیمت سیمان در بازار به دلیل کمبود عرضه/ اختلاف قیمت بورس و بازار در جیب دلالان
افزایش قیمت سیمان در بازار به دلیل کمبود عرضه/ اختلاف قیمت بورس و بازار در جیب دلالان

افزایش قیمت سیمان در بازار به دلیل کمبود عرضه/ اختلاف قیمت بورس و بازار در جیب دلالان

کسب و کار نیوز- معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران گفت: علت افزایش قیمت سیمان در بازار به خاطر کاهش عرضه ناشی از قطعی برق کارخانه‌ها بوده است.

به گزارش کسب و کار نیوز ؛ سیدجواد جهرمی در مورد اختلاف قیمت سیمان از بورس کالا تا بازار آزاد اظهار داشت: در حالی که قیمت سیمان در بورس کالا براساس کیسه‌های ۵۰ کیلویی حدود ۳۰ هزار تومان است، اما در بازار هر کیسه سیمان بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود؛ اگر سیمان در بورس کالا عرضه شود، افزایش قیمت به جیب تولیدکننده می‌رسد، اما آنچه در بازار اتفاق می‌افتد، به جیب دلالان سرازیر می‌شود.

وی افزود: در حالی که قبلاً هفته‌ای ۶۴۵ هزار تن سیمان در بورس کالا عرضه می‌شد، بعد از قطعی برق کارخانه‌ها و کاهش تولید سیمان این میزان عرضه به ۲۲۰ هزار تن در هفته رسید که باعث کمبود کالا در بازار شد.

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال احتکار سیمان توسط دلالان وجود دارد، گفت: سیمان محصولی است که نمی‌توان خیلی آن را نگه داشت، چون قابلیت انبارش سیمان زیاد نیست و کیفیت و خاصیت آن از بین می‌رود.

جهرمی در مورد تفاوت قیمت سیمان در بورس کالا و بازار عنوان کرد: در حالی که هر کیسه ۵۰ کیلویی در بورس ۳۰ هزار تومان در بازار بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

وی در مورد اینکه آیا قیمت‌گذاری محصولاتی که در بورس کالا عرضه می‌شود، توسط وزارت صنعت انجام می‌شود، گفت: قیمت‌گذاری و مداخلات وزارت صنعت در قیمت‌گذاری محصولات بورس کالا از دی‌ماه سال ۹۹ متوقف شد و قیمت براساس قوانین و مقررات و سازوکارهای بورس کالا و طبق عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران در مورد اختلاف قیمت فولاد و سیمان در بورس کالا و بازار توضیح داد: اختلاف قیمت به خاطر کاهش عرضه در بورس کالا است و وقتی سیمان در بازار کمیاب می‌شود، یعنی به گونه‌ای است که به راحتی پیدا نمی‌شود، این عدم عرضه سبب افزایش قیمت می‌شود.

جهرمی در مورد عرضه فولاد در بورس کالا گفت: در دو هفته گذشته به خاطر قطعی برق صنایع عرضه شمش فولادی در بورس کالا انجام نشد؛ در ورق فولاد مبارکه در تیرماه کف میزان عرضه رعایت نشد، امیدواریم در هفته‌های بعدی با ثبات جریان برق در کارخانه عرضه شمش فولاد در بورس کالا از سر گرفته شود.

وی ادامه داد: فولاد مبارکه ماهانه ۲۵۰ هزار تن ورق گرم و هفته‌ای ۱۰۰ هزار تن شمش فولاد در بورس کالا عرضه می‌کند، الان این رقم را به ۱۰ هزار تن کاهش داده در نتیجه معاملات آن را تأیید نکردیم و اعلام کردیم، باید عرضه بیشتر شود. وقتی عرضه شمش کم شود، کشف قیمت مناسب صورت نمی‌گیرد.

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران در مورد میزان فولاد عرضه شده در بورس در مقایسه با کل فولاد  تولیدی عنوان کرد: سال گذشته ۶۸۵ هزار تن شمش بلوم در بورس کالا در سه ماه اول سال عرضه شد؛ امسال در سه ماه اول یک میلیون تن از این محصول در بورس معامله شد. در چهار ماه سال گذشته ۹۰۰ هزار تن شمش فولاد معامله شد، امسال در چهار ماهه اول سال ۱٫۲ میلیون تن از این کالا معامله شده است.

همچنین مطالعه کنید:

نسبت مالیات به GDP در ایران یک سوم متوسط دنیاست

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.