صفحه اصلی / اسلایدر / اصناف در تعطیلی بدون تسهیلات
اصناف در تعطیلی بدون تسهیلات

ضرر و زیان اصناف به واسطه تعطیلی‌های کرونایی جبران نشده است

اصناف در تعطیلی بدون تسهیلات

کسب و کار نیوز- تعطیلات تصویب شده برای کنترل شیوع موج جدید کرونا این بار همگانی بوده و غیر از اصناف، ادارات، بانکها، مشاغل غیر ضروری و... را نیز شامل شده است. اما به عقیده فعالان بازار این دلیل بر این نمی شود که چون تمامی مشاغل و ادارات تعطیل شده اند کسی یاد ضرر و زیان هنگفت ناشی از این تعطیلی های مداوم بر روی اصناف نباشد. بازاری ها معتقدند تمامی مشاغل تعطیل شده دارای حقوق ثابت هستند و قرار نیست اجاره مغازه و حقوق کارگر را بپردازند.

شایلی قرایی

به گزارش کسب و کار نیوز، در شرایطی که تعطیلات ۶ روزه تهران و البرز قرار است باعث کنترل بیماری کرونا شود تا آسیب کمتری به اقتصاد وارد شود، اما متاسفانه عدم برنامه‌ریزی مانع از دستیابی به این هدف می‌شود. رئیس اتاق اصناف بیرجند در این رابطه می گوید: اصناف همواره در راستای عمل به برنامه های دولت قدم برداشته و در روزهای فعالیت خود از آغاز بیماری کرونا تاکنون با رعایت حداکثری دستورات بهداشتی، زمینه بروز خطر را به صفر رسانده است. رضا علیزاده افزود: اما در کنار همکاری اصناف می بایست برنامه ریزی درستی برای جبران خسارات ناشی از این تعطیلات برای اصناف وجود داشته باشد. ضرر و زیان هنگفت اصناف در این دو سال همراه با کرونا آنقدر است که هنوز زیان های روزها و ماههای اولیه جبران نشده است.

در همین رابطه اتاق اصناف ایران طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که از فردا تا روز یکشنبه فقط ۹ گروه صنفی ضروری مجاز به فعالیت هستند. با گسترش موج پنجم شیوع کرونا و افزایش آمار مبتلایان در استان‌های تهران و البرز، تمامی دستگاه‌های دولتی، بانک‌ها و گروه های پر خطر اصناف و مشاغل استان‌های تهران و البرز از سه شنبه این هفته تا یکشنبه هفته آینده تعطیل شدند.

پیرو اطلاعیه ۲۸ تیرماه که به صورت آنی از سوی وزارت کشور و در راستای مصوبه ستادملی کرونا ابلاغ شد، در راستای کنترل و مدیریت پیک پنجم کرونا به ویژه برای دو استان تهران و البرز، وزارت بهداشت درخواست تعطیلی کامل برای کلیه دستگاه‌های اجرایی، اصناف، بانک‌ها را ارائه، که مورد موافقت ریاست جمهوری قرار گرفت، بر اساس مصوبه قرارگاه کرونا صرفا فعالیت ۹ گروه صنفی به شرح ذیل طی مدت شش روز تعطیلی اضطراری از تاریخ سه شنبه ۲۹ تیرماه تا پایان روزیکشنبه ۳ مرداد در استان های تهران و البرز مجاز به فعالیت هستند.

۱- نانوایی ها، ۲- سوپرمارکت و بقالی،۳- فروش محصولات لبنی،۴- فروش محصولات پروتئینی( صرفا فروشندگان مرغ، گوشت و ماهی)،۵- فروشگاه های زنجیره ای (صرفا بخش سوپرمارکتی،اقلام خوراکی،آشامیدنی وپروتئینی و بهداشتی)،۶- فروشندگان ملزومات پزشکی و دامپزشکی،۷- آژانس های تاکسی تلفنی،۸- فروشندگان میوه و تربار،۹- مراکز طبخ غذا ، رستوران و فست فود ها (صرفا بیرون بر).

البته اتاق اصناف ایران اطلاعیه‌ دیگری هم منتشر کرده بود که بر اساس آن فعالیت کلیه مشاغل صنفی با رعایت پروتکل بهداشتی به جز هفت گروه شغل صنفی شامل رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌ها، به صورت پذیرایی در فضای بسته (ولی بصورت بیرون بر می توانند فعالیت کنند)؛ تالارهای پذیرائی؛ سالن های سینما و تئاتر؛ پاساژها و بازارهای سربسته، به استثناء پاساژهای تخصصی نظیر لاستیک، قطعات یدکی، آهن‌آلات، کامپیوتر به جز پوشاک، کیف، کفش و موبایل؛ استخرهای سرپوشیده و باشگاه های بدن سازی؛ شهربازی و باغ وحش‌ها؛ نمایشگاه های عمومی و تخصصی، در تمامی شهرهای سراسر کشور در وضعیت قرمز کرونایی مجاز است.

اما در اطلاعیه جدید تصریح شده که این موضوع در تعطیلی دو هفته‌ای تهران و البرز صادق نیست. بنابراین طی شش روز آینده در تمام شهرهای قرمز به جز تهران و البرز همه گروه‌های شغلی به جز هفت گروه یاد شده مجاز به فعالیت هستند. اما در تهران و البرز فقط ۹ گروه شغلی ضروری اجازه فعالیت دارند.گفتنی است که وضعیت فعالیت مشاغل تهران و البرز، از روز دوشنبه، ۴ مرداد به بعد هنوز مشخص نیست.

رئیس اتاق اصناف بیرجند در گفت و گو با “کسب و کار” در این رابطه گفت: اصناف همواره در راستای عمل به برنامه های دولت قدم برداشته و در روزهای فعالیت خود از آغاز بیماری کرونا تاکنون با رعایت حداکثری دستورات بهداشتی، زمینه بروز خطر را به صفر رسانده است. رضا علیزاده افزود: اما در کنار همکاری اصناف می بایست برنامه ریزی درستی برای جبران خسارات ناشی از این تعطیلات برای اصناف وجود داشته باشد. ضرر و زیان هنگفت اصناف در این دو سال همراه با کرونا آنقدر است که هنوز زیان های روزها و ماههای اولیه جبران نشده است.

رضا علیزاده افزود: اگر می‌خواهد کاری اجرایی انجام شود و بازتاب خوبی داشته باشد باید به درستی برنامه‌ریزی و پیش برود. وی اظهار داشت: به اصناف باید حق بدهیم چراکه هیچگونه تسهیلات یا یارانه‌ حمایتی برای آنها در نظر گرفته نشده است.

رییس اتاق اصناف خراسان جنوبی ادامه داد: کسبه و بازاریان مانند کارمندان دولت نیستند که آخر ماه حقوق دریافت کنند تا خیالشان راحت باشد و مشکلاتشان کم باشد. علیزاده گفت: اصناف نیاز به نقدینگی با تسهیلات ارزان و کم‌بهره دارند که از دولت انتظار داریم در این زمینه چاره‌اندیشی کند در غیر اینصورت حداقل ۴۰ درصد اصناف ورشکسته خواهند شد که در پی آن بیکاری و آسیب‌های اجتماعی خواهد بود.

وی یادآور شد: پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده ناشی از کرونا مشکلات زیادی داشت از جمله اینکه باید واحد صنفی کارگر بیمه شده داشته باشد از طرفی تسهیلات ۱۲ درصد دوساله دردی از اصناف دوا نمی‌کند.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …