به گزارش کسب و کار نیوز ، به گفته کارشناسان سخنان مسئولان وزارت نیرو نشان میدهد، آنها درک درستی از نتایج منفی بیبرنامگی در قطع برق بر بخش تولید به ویژه تولید مواد غذایی ندارند.صنایع غذایی حلقه بسیار مهم زنجیره تامین امنیت غذایی هستند که این روزها با قطعی بیبرنامه و طولانی برق دچار زیان حاصل از توقف تولید و فساد مواد اولیه شدهاند.
وی ادامه داد: فساد مواد اولیه و توقف تولید از مشکلاتی است که قطعی برق برای صنایع غذایی به دنبال داشته است.نقاشی با یادآوری اینکه مواد اولیه صنایع غذایی محصولات کشاورزی هستند، افزود: محصولات کشاورزی فسادپذیرند، همچنین هر تغییر دمایی بر کیفیت آنها موثر است.
وی تصریح کرد: قطعی برق علاوه بر مواد اولیه ترکیباتی که در میانه فرآیند تولید هستند نیز دچار آسیب کمی و کیفی میکند.
به گفته نقاشی؛ معمولا قطعی برق در واحدهای تولید همراه به قطع آب است و این موضوع مشکلات را مضاعف میکند.وی اظهار کرد: آب برای تولید در صنایع غذایی حیاتی است و بدون آن تولید توقف میشود.نقاشی با اشاره به قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، گفت: در ماده ۲۵ این قانون آمده است؛ «در زمان کمبود برق، گاز یا خدمات مخابرات، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات قرار داشته باشند»، اما شاهد آن هستیم که هیچ توجهی از سوی مسئولان به این قانون نمیشود.
وی همچنین مسئولان مربوطه را متهم به بیتوجهی به شعار سال مقام معظم رهبری در خصوص پشتیبانی و رفع موانع تولید کرد.نقاشی پیشبینی کرد که در صورت ادامه آشفتگی و بیبرنامگی در قطعی برق و آب اثرات آن به زودی در بازار مواد غذایی بروز کند.
وی همچنین نسبت به سوء استفاده فرصت طلبان از شرایط پیش آمده هشدار داد و گفت: تجربه به ما یاد داده است که هر نوع نوسان در تولید و عرضه محصولات غذایی فرصت را برای سوء استفاده فراهم و اثرات مشکلات را بر بازار مواد غذایی چندین برابر میکند.نقاشی این شرایط برای بازار محصولات کشاورزی و غذایی خطرناک ارزیابی کرد و نتیجه آن را آشفتگی دانست که کنترلش سخت خواهد بود.
وی همچنین پیشبینی کرد: شرایط نابسامان و آشفته بر تعداد واحدهای تولیدی صنایع غذایی که تعطیل شدهاند، بیفزاید.دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشور خواستار ورود ارگانهای امنیتی و مجلس شورای اسلامی به مشکلات قطعی برق و آب شد.