به گزارش کسب و گار نیوز به نقل از فارس، «جو بایدن»، رییسجمهور آمریکا بعد از دیدار با «ولادیمیر پوتین»، رییسجمهور روسیه گفت با او درباره آنچه «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای» خوانده شده صحبت کرده است.
بایدن گفت میان آمریکا و روسیه درباره اینکه ایران نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند توافق وجود دارد.
او در بخش دیگری از اظهاراتش گفت پوتین توافق کرده به آمریکا در موضوعات افغانستان و ایران کمک کرده و برای مردم سوریه و لیبی، امنیت ایجاد کند.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد.
علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
پوتین دنبال جنگ سرد با آمریکا نیست
بایدن در بخش دیگری از اظهاراتش، درباره تنشهای اخیر میان مسکو و واشنگتن گفت تصور نمیکند ولادیمیر پوتین به دنبال جنگ سرد با آمریکا باشد.
او گفت بر اساس دیداری که با پوتین داشته معتقد است چشماندازهای واقعی برای رسیدن به پیشرفت در روابط با روسیه وجود دارد.
رییسجمهور آمریکا با وجود این در بخش دیگری از اظهاراتش گفت «حوزههایی مانند بلاروس و اوکراین هم وجود دارند که چالشانگیزتر هستند.»
او به مساله «الکسی ناوالنی»، منتقد غربگرای دولت روسیه هم اشاره کرد و گفت چنانچه او فوت کند، روسیه با عواقب سنگینی مواجه خواهد شد.
جو بایدن اضافه کرد گفتوگویش با پوتین مبتنی بر دوستی نبوده بلکه این دیدار یک «گفتوگوی پراگماتیک درباره منافع دو کشور» بوده است.
ساعاتی قبلتر، «ولادیمیر پوتین» نیز در کنفرانس خبری جداگانهای تصریح کرد که مسکو و واشنگتن توافق کردهاند گفتوگوها بر سر مسائل کنترل تسلیحاتی را از سر گرفته و سفیران دو کشور کارشان را از سر بگیرند.
وی در این خصوص گفت: «درباره بازگشت سفرا به پستهای خود توافق کردیم. این مساله حل شده است.» پوتین در این ارتباط که چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد، اظهار داشت، این مساله «کاملاً فنی» است.
رییسجمهور روسیه در خصوص مسائلی که در این نشست با همتای آمریکایی خود به آنها پرداخت نیز گفت: موضوعات این گفتوگو به احتمال بسیار برای همه شناخته شده است، ثبات استراتژیک، امنیت سایبری، درگیریهای منطقهای، روابط تجاری و ما همچنین درباره همکاری در قطب شمال صحبت کردیم. ایالات متحده و روسیه مسئولیت ویژهای برای ثبات استراتژیک به عنوان قدرتهای هستهای دارند.
پوتین در ادامه بیان داشت روسیه و آمریکا قرار است رایزنی درباره امنیت سایبری را آغاز کنند و هر دو طرف باید در این خصوص تعهدات خاصی را بپذیرند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره ادعاهای آمریکا مبنی بر نقش داشتن روسیه در حملات سایبری، این ادعاها را رد کرد.