به گزارش کسب و کار نیوز، با توجه به اهمیت همسانسازی حقوق بازنشستگان رفع تبعیض از پرداختی میان شاغلان و بازنشستگان و تأثیری که این موضوع بر معیشت این قشر از جامعه دارد، ابهامی که مطرح شده این است که آیا لایحه همسانسازی با در نظر گرفتن نکات فنی لازم و منابع مشخص در دولت فعلی به مجلس ارائه خواهد شد یا خیر. چرا که در صورت عدم ارائه این لایحه در دولت فعلی با توجه به بحث تغییر کابینه و تغییر احتمالی اولویتها احتمال دارد سرنوشت این لایحه مسیر دیگری را در پیش گیرد.
در همین خصوص پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سؤالی در خصوص همسانسازی حقوق بازنشستگان در دولت دوازدهم، گفت: در حال حاضر پیشنویس لایحه تدوین شده و اگر مسائل فنی آن نهایی و به هیئت دولت داده شود، بنده فکر میکنم این اتفاق رخ دهد.وی در خصوص محدوده زمانی پیشبینی شده برای ارائه این لایحه به مجلس گفت: بنده فکر میکنم تا دو الی سه هفته آینده این لایحه به مجلس ارائه خواهد شد.
به دلیل مشکلات کرونا و تورم، یک نابرابری در پرداخت به بازنشستگان به وجود آمده بود. در ماده ۳۰ قانون ششم، موضوع رفع تبعیض مطرح شد که از سال ۹۶ در دستور کار قرار گرفت. این مورد برای صندوقهای لشگری و کشوری در ردیفهای بودجه در نظر گرفته شد و تا امروز رقمی حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای این منظور تخصیص پیدا کرده است.در کنار این موضوع ۱۵۳ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شد تا از این طریق افراد تحت پوشش تأمین اجتماعی نیز از این موضوع برخوردار شوند. با این اقدامات حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری به میانگین حدود هفت میلیون تومان و در بخش تأمین اجتماعی این رقم به میانگین حدود پنج میلیون تومان رسیده است.
این در حالی است که معمولاً لوایح ارائه شده از سوی ارگانهای مختلف معمولاً تا چندین ماه در کمیسیونهای مختلف دولت از جمله کمیسیون اقتصادی باقی مانده تا بررسی شوند و باید دید آیا این لایحه در دولت دوازدهم به مجلس ارائه خواهد شد یا خیر.