صفحه اصلی / اسلایدر / سیگنال افزایش قیمت به بازار ارز
سیگنال افزایش قیمت به بازار ارز

انتظارات منفی، ارز را در مسیر صعودی قرار داد

سیگنال افزایش قیمت به بازار ارز

تمایل دلار برای ورود به کانال ۲۴ هزار تومان نشان می دهد روند کاهشی نرخ ارز ادامه نخواهد داشت.

مقاومت بازار به روند ریزش ارز یکی از مهم ترین دلایل کوتاه بودن روند نزولی قیمت این ارز است. یک کارشناس اقتصادی در رابطه با دلایل صعودی شدن دوباره قیمت دلار گفت: افزایش قیمت ارز می توانست بعد از انتخابات اتفاق بیفتد که با توجه به شرایط موجود و احتمال پیروزی کاندیدایی با شعارهای انقلابی این روند از هم اکنون آغاز شده است. چراکه احتمال می رود مذاکرات دچار چالش شود و مشکلاتی که قرار بر حل آنها بود به دولت بعدی انتقال پیدا کند.
محمودی اصل افزود: برآورده نشدن انتظار بازار و کمبود منابع ارزی می تواند قیمت دلار می تواند را افزایشی تر کند. در صورت عبور و تثببیت قیمت دلار به بالای ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان و به تاخیر افتادن برگشت برجام قیمت ارز به ۲۶ هزار تومان هم افزایش پیدا
خواهد کرد. علاوه بر این خبر استعفاء یا برکناری رئیس کل بانک مرکزی نیز به نوسان دامن زده است.
به هر ترتیب قیمت دلار که در ابتدای معاملات بازار آزاد بی‌تابی می‌کرد تا ظهر روز گذشته به کانال ۲۴ هزار تومان وارد شد. این عدد نسبت به کف قیمت دلار در سال جدید حدود سه هزار و ۱۰۰ تومان بیشتر و در مقایسه با سقف قیمت یعنی ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان، حدود هزار و ۹۰۰ تومان کمتر است. در این مدت که بازار ارز گوش به فرمان اخبار سیاسی بود، نوسان‌گیران هم سعی کردند با داغ کردن تنور شایعات به التهابات دامن بزنند. با تشدید نوسانات، همتی در یک برنامه تلویزیونی اخبار سیاسی را عامل این وضعیت اعلام کرد و وعده داد دلار به ۲۰هزار تومان بازمی‌گردد. در پی این سیگنال مثبت قیمت اسکناس آمریکایی تا ۲۳۹۰۰ تومان پایین آمد و پیش‌بینی می‌شد که بازار ارز دوباره وارد مسیر کاهشی شود که این اتفاق تحقق پیدا نکرد.

متغیرهای تاثیرگذار بر نرخ ارز
حسین محمودی اصل، کارشناس اقتصادی
شرایط بازارهای مالی در هفته های اخیر دچار ابهام بسیاری بوده است که بخشی از این ابهامات مربوط به انتخابات بوده است. البته گویا در شرایط فعلی بخشی از ابهامات رفع شده که موجب شد بازارها وضعیت خود را شناسایی کنند. همچنین در رابطه با مسائل انتخابات و تغییر دولت بحث مربوط به برجام پیش آمده و ابهامات آن برای احیا بیشتر شده است. از سوی دیگر احتمال چالش در موضوع برجام و عکس العمل های دولت بعدی که منش انقلابی تری دارند به رشد قیمت دلار دامن زده است. این چالش ها موجب شده تا قیمت دلار افزایش پیدا کند و ممکن است این روند تا ایام انتخابات هم ادامه داشته باشد. تلاش دولت هم البته ادامه دارد اما قیمت دلار با تمام تکاپوی دولت به محدوده ۲۴ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که قانون مالیات بر عایدی سرمایه چشم اندازهای بازارها را اندکی روشن کرده است. به این صورت که فعالیت و دلالی در بازار ارز، طلا، خودرو مسکن مشمول مالیات ۳۰ تا ۴۰ درصدی می شود. وجود آیین نامه مناسب ومکانیزم های مناسب موجب می شود که بازارهای مذکور مزیت خود را از دست بدهند و تمایل به دیگر بازارها افزایش پیدا کند. اما برای سرمایه گذاران بزرگ و پول های کلان از هم اینک تغییر استراتژی را شاهد هستیم. جو روانی از سمت بازار مسکن، طلا و سکه و ارز به سمت بازار سرمایه و سپرده های نقدی انتقال پیدا خواهد کرد. اما با اجرای این قانون سود سپرده ها هم کاهش پیدا می کند و تنها بازاری که معاف از این قانون است بازار سرمایه است. به نظر می رسد قانون مالیات بر عایدی سرمایه به نفع بازار سرمایه تمام شود. البته بازار رمزارزها هم می تواند بخشی از منابع را جذب کند اما به دلیل شک های اخیر جذابیت این بازار نیز دچار تردید شده و از دایره سرمایه گذاری بسیاری از افراد خارج خواهد شد.
اما افزایش قیمت ارز می توانست بعد از انتخابات اتفاق بیفتد که با توجه به شرایط موجود و احتمال پیروزی کاندیدایی با شعارهای انقلابی این روند از هم اکنون آغاز شده است. چراکه احتمال می رود مذاکرات دچار چالش شود و مشکلاتی که قرار بر حل آنها بود به دولت بعدی انتقال پیدا کند. بنابراین برآورده نشدن انتظار بازار و کمبود منابع ارزی می تواند قیمت دلار را افزایشی تر کند. در صورت عبور و تثببیت قیمت دلار به بالای ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان و به تاخیر افتادن برگشت برجام قیمت ارز به ۲۶ هزار تومان هم افزایش پیدا خواهد کرد.

همچنین مطالعه کنید:

شرکت‌های صادراتی دانش‌بنیان در منطقه نوآوری ایران جذب می‌شوند

به گزارش کسب و کار نیوز ، این منطقه فراخوانی برای پذیرش شرکت‌های صادراتی دانش‌بنیان …