شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز، علی بهرهمند، رئیس اتحادیه قنادان تهران در رابطه با وضعیت صنف شیرینی در استانه ماه رمضان در گفت و گو با “کسب و کار” گفت: قنادی ها و شیرینی فروشی ها با مشکل کمبود و افزایش شدید قیمت مواد اولیه مواجهند و این مسائل باعث تعطیلی برخی از واحدهای صنوفی شده است.
رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت ارز قیمت برخی اقلام مورد نیاز شیرینی پزی از جمله پودر کاکائو و پودر نارگیل ۲۰۰ درصد گران شده است. بهره مند با بیان اینکه فعالان صنفی قنادی و شیرینی پزی با مشکلات زیادی روبرو هستند، گفت: از طرفی کمبود مواد اولیه آنها را وادار به تعطیلی می کند و از طرفی به دلیل مشکلات اقتصادی مردم تمایلی برای خرید این کالای مصرفی غیرضروری ندارند لذا با این شرایط سطح درآمد فعال این صنف به شدت کاهش یافته و حتی مجبور به تعدیل نیرو شده اند.
به گفته وی، بانکها باز اما اصناف بستهاند. صاحب چکهای برگشتی چه کار کنند. بالغ بر بیست تا سی درصد واحدهای قنادی اجارهای هستند. یک کاسب در کنار خرج خانواده چطور باید اجاره بدهد؟ دولت باید بخشی از اجارهها را پرداخت کند. علی بهرهمند افزود: دولت به اجبار دو هفته اصناف را تعطیل کرده. آیا دولت برای زندگی ۷٠٠ هزار نفری که در ۳۵ هزار واحد قنادی مشغول کار بودند تمهیداتی اندیشیده؟ ما چطور باید جواب سازمانهای پول ستان مثل تأمین اجتماعی، مالیات و دارایی، شهرداری و آب و برق را بدهیم؟
خوشبختانه کمبودی در زمینه تهیه روغن وجود ندارد اما شاهد فاصله قیمتی بین نرخ دولتی و بازار آزاد هستیم به طوری که قیمت دولتی هر حلب روغن ۱۶ کیلویی حدود ۱۸۰ هزار تومان است و همین محصول در بازار آزاد حدود ۴۰۰ هزار تومان فروخته می شود. بهرهمند گفت: سهمیه ای که دولت برای در نظر گرفته، کفاف میزان تولیدات اعضای صنف را نمی دهد بنابراین مجبوریم روغن را از بازار آزاد تهیه کنیم. وی افزود: اعضای صنف می توانند شکر را از درب کارخانه به قیمت ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان تهیه کنند که با توجه به هزینه حمل و نقل بیش از ۱۲ هزار تومان باید برای هر کیلو شکر در نظر گرفت و گفتنی است شکر در بازار آزاد هزار تومان بیش از این میزان به فروش می رسد.
رئیس اتحادیه قنادی، شیرینی و کافه قنادی تهران درباره وضعیت کاری صنف قنادان با توجه به تعطیلات اجباری کرونایی توضیح داد: خوشبختانه روز گذشته و بر اساس آخرین نامه ای که از سوی اتاق اصناف تهران منتشر شد قنادان همانند سال قبل، جزو مشاغل گروه یک در نظر گرفته شدند بنابراین بر اساس نامه اتاق اصناف تهران و همچنین ستاد کرونا ،همکاران ما می توانند در تعطیلات کرونایی به فعالیت خود ادامه دهند. بهرهمند تصریح کرد: با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و استقبال از شیرینی خاص این ماه، میزان فروش و فعالیت قنادان بیشتر از سایر ایام سال می شود بنابراین انتظار داریم در روزهای آینده شاهد رونق بازار همکاران خود باشیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه سال های قبل شاهد بوده ایم که واحدهای صنفی بی نام و نشان در ماه رمضان نسبت به فروش زولبیا و بامیه اقدام می کنند که هیچ نظارتی بر نحوه تهیه این محصولات و فعالیت فروشندگان آن وجود ندارد و ممکن است سلامت شهروندان به خطر بیافتد. بهرهمند خطاب به مردم و شهروندان توصیه کرد: با توجه به تجارب سال های قبل شهروندان عزیز دقت کرده تا زولبیا و بامیه را از واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب تهیه کنند .