صفحه اصلی / اسلایدر / پرداخت ۳۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی بنگاه‌ها
پرداخت ۳۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی بنگاه‌ها

حمایت از ۶۹۹ هزار شاغل

پرداخت ۳۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی بنگاه‌ها

کسب و کار نیوز- مدیر کل سیاستگذاری اشتغال وزارت کار گفت: در سال گذشته از ۶۹۹ هزار شاغل موجود در واحدهای اقتصادی آسیب ­دیده حمایت نماییم و با استمرار اجرای سیاست­ اتخاذ شده، امکان حفظ و نگاه‌داشت شاغلان کشور تا سطح یک میلیون نفر فراهم شد.

به گزارش کسب و کار نیوز ، علاء الدین ازوجی در پاسخ مورد عملکرد تسهیلات کرونایی، گفت: معاونت اقتصادی ریاست جمهوری (دبیرخانه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا) با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک مرکزی ج.ا. ایران، مطابق با دستورالعمل اجرایی ابلاغی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و به منظور مدیریت مخاطرات ناشی از بیماری بر کسب و کارها، اعطای تسهیلات بانکی ارزان قیمت با نرخ سود ۱۲ درصد و دوره تنفس تسهیل‌گرانه را در دستور کار قرار داد.

وی افزود: در مرحله اول، کل مبلغ تسهیلات بانکی اختصاص یافته برای حمایت و پشتیبانی از تعداد ۱۴ رسته منتخب (با ۸۵۸ زیر رسته) ۲۳٫۵ هزار میلیارد تومان تعیین شد و در مرحله دوم برای چهار بخش حمل و نقل، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان و بخش فرهنگ و هنر از محل منابع مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا تسهیلاتی به ترتیب ۳۷۰۰، ۲۰۰۰، ۸۰۰ و ۱۸۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد که در مرحله اجرا قرار دارد.

مدیر کل سیاستگذاری اشتغال وزارت کار گفت: با اجرای طرح حمایت از اشتغال دوران کرونا، تاکنون، بیش از ۵۱۳ هزار واحد اقتصادی در قالب خویش ­فرمایی، کارفرمایی رسمی، غیررسمی (بیمه ­نشده) و حمل و نقل ریلی و هوایی در سامانه کارا ثبت ­نام نموده و به سیستم بانکی ارسال شده است و ۳۸۸ هزار واحد اقتصادی از این منابع بهره­‌مند شده ­اند و ۱۲۵ هزار واحد اقتصادی باقیمانده در فرآیند دریافت تسهیلات قرار دارند. در صورت عدم وجود مشکل از بابت وثائق و مقررات پیش‌بینی شده در دستورالعمل (مصوب)، پرداخت­ها صورت خواهد گرفت.

وی یاد آور شد، در طول یک سال گذشته، توانسته‌­ایم از ۶۹۹ هزار شاغل موجود در واحدهای اقتصادی به شدت آسیب ­دیده حمایت نماییم و کماکان انتظار داریم با استمرار اجرای سیاست­ اتخاذ شده، امکان حفظ و نگاه‌داشت شاغلان کشور تا سطح یک میلیون نفر فراهم شود.

مدیر کل سیاستگذاری اشتغال گفت: واقعیت این است که اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۹ یکی از بحرانی­‌ترین سال­ها در بازار کار را شاهد بوده است. بر اساس آخرین نتایج طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران( متوسط فصول سال ۱۳۹۹)، حدود ۱ میلیون نفر از شاغلان کشور نسبت به سال ۱۳۹۸ بیکار شده‌­اند. وی گفت: براساس داده‌­های ثبتی سازمان تامین اجتماعی طی دوره شروع شیوع بیماری کرونا (فصل بهار سال ۱۳۹۹) حدود ۹۹۸ هزار نفر از تعداد شاغلان تحت پوشش بیکار شده‌­اند. از طرف دیگر، با توجه به سهم حدود ۲۹ درصدی شاغلان غیر­رسمی (فاقد بیمه) از کل شاغلان کشور، بیکار شدگان شاغلان غیر­رسمی در فصل بهار ۱۳۹۹، حدود ۴۷۶ هزار نفر برآورد می‌شود. بر این اساس، مجموع شاغلان بیکار شده حدود ۱۴۷۴ هزار نفر می­‌شود که تفاوت ناچیزی (۲۵ هزار نفر) با برآورد نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در فصل بهار ۱۳۹۹ دارد.

به گفته ازوجی، از یک سو با توجه به واکاوی­های صورت گرفته، مشخص شد، از شدت فزآینده اشتغال از دست رفته طی سه فصل اخیر سال ۱۳۹۹، نسبت به مدت مشابه سنوات قبلی کاسته شده است. به عبارت دیگر، بخشی از شاغلان بیکار شده در فصل بهار سال ۱۳۹۹، طی فصل تابستان تا زمستان ۱۳۹۹ به کار برگشته‌اند، به طوری که داده‌­های تامین اجتماعی و داده­‌های حاصل از نتایج طرح آمارگیری نیروی کار موید این موضوع است. وی گفت: در حقیقت اجرای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به بنگاه‌­های خسارت دیده از کرونا نیز تا حدی در تثبیت فرصت­های شغلی و بازگرداندن بیکار شدگان به بنگاه­ها موثر بوده است که بر اساس داده‌های سامانه کارا طی یکسال گذشته بیش از ۶۹۹ هزار شاغل موجود در واحدهای اقتصادی به شدت آسیب‌­دیده مورد حمایت مالی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا قرار گرفتند.

همچنین مطالعه کنید:

لزوم معرفی تخصصی «نمایندگان بند ۳» در پرونده‌های صنفی هیات‌های حل اختلاف مالیاتی

به گزارش کسب و کار نیوز ، امیدوار در این باره به پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.