صفحه اصلی / اصناف / آغاز فعالیت کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا با هدف بازار ۱۴۰۱
آغاز فعالیت کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا با هدف بازار ۱۴۰۱

آغاز فعالیت کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا با هدف بازار ۱۴۰۱

کسب و کار نیوز - کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا با حضور رامین مهمانپرست، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه ایران فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیر اجرایی کنسرسیوم صادراتی ایران – اوراسیا در مراسم امضای اولین تفاهم نامه این کنسرسیوم که در کارخانه اروم آیاز فعال در حوزه تولید پارچه مبلی برگزار شد، گفت: سال‌هاست که دولت‌ها،  اتاق‌های اصناف و بازرگانی و روسای اتحادیه‌ها در رسانه‌های مختلف شعارهای صادراتی می‌دهند اما روز به روز واردات بیشتر شده است. این امر ناشی از تصمیم‌های ناکارآمد، ظهور و بروز پدیده خصولتی و نیز رقابت منفی بخش خصوصی با یکدیگر است که شاید اصحاب رسانه کمتر به آن پرداخته باشند.

امیر عباس افشار امین افزود: بارها دیده شده که اگرچه قدرت تامین محصولی با کیفیت بالا در کشور وجود دارد، گاها واردات محصولی مشابه اتفاق می‌افتد. یکی از این نمونه ها مربوط به پارچه های مبلی است که اگرچه کارخانه‌ای مثل کارخانه اروم آیار به عنوان بزرگترین تولید کننده پارچه‌های مبلی توان تامین بازار را دارد اما مدت‌ها محصولات آن در بازار با نام کالای خارجی فروخته شد و امروز نیز محصولات وارداتی مشابه مواجه شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به فرصت‌های از دست رفته ایران در بخش صادرات و فرصت ایران از مهر سال ۱۴۰۱ برای حضور بدون تعرفه در بازار اوراسیا، لازم است تا با همکاری شرکت های بخش خصوصی دارای ظرفیت برای آن بازار تصمیم گیری کنیم. در این راستا قصد داریم تا با توجه به تجربیات دیپلمات سیاسی ایران و سخنگوی پیشین وزرات امور خارجه ایران استفاده کرده و بخش خصوصی هایی که در حد نفت، گاز و پتروشیمی نیستند و توان صادراتی دارند برای به دست گرفتن بازار آینده در اوراسیا وارد عمل شوند و حتی از سال ۱۴۰۰ این کار انجام شود.

مدیر اجرایی کنسرسیوم صادراتی ایران – اوراسیا بیان کرد: از آنجایی که صنایع مختلفی در این زمینه مد نظر هستند قالب کنسرسیون شکل می‌گیرد.م صنایع غذایی، خشکبار، صنایع چرم، کاشی سرامیک، شیرآلات ساختمانی، صنایع فرش ماشینی و دست بافت، خدمات فنی و مهندسی به شرط دانش بنیان بودن و … هستند. یکی از شرایط ورود این صنایع به این کنسرسیوم این است که باید یکی از پنج تولید کننده بزرگ صنف و صنعت خود باشند تا توان رسیدن به استانداردهای صادراتی را داشته باشند. در نهایت بین ۹ تا ۱۱ شرکت این کنسرسیوم را تشکیل می دهند.

رامین مهمانپرست، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و دیپلمات سابق کشور نیز در این مراسم اظهار کرد:‌ در حال حاضر تحریم یکی از جدی‌ترین موضوعات پیش‌روی تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی است که با استفاده از دیپلماسی اقتصادی می توان مشکلات ایشان از نظر فشارهای سیاسی خارجی را رفع کرد.

وی ادامه داد: به فرموده مقام معظم رهبری روش اول این است که با رفتار دیپلماتیک این مشکل را رفع کنیم که اگر شرایط آن مهیا باشد نباید حتییک ساعت به تعویق افتد و روش دوم خنثی سازی تحریم است . بعضی از سیاست های داخلی خواسته یا ناخواسته خلاف اهداف صادراتی است و لازم است تا قوانین تشویق کننده صادرات داشته و روند صادرات را تسهیل کنیم. بنابراین نیاز است تا دولت و مجلس در این زمینه اقدام‌های جدی انجام دهند و دیپلماسی اقتصادی را به عنوان یک اولویت بپذیرند.

مهمانپرست تاکید کرد: باید باور کنیم دیپلماسی اقتصادی یک فرمانده می خواد و وزارت امور خارجی باید فرماندهی آن را بر عهده گیرد.

وی گفت: واردات کالاهایی که تولید داخلی آن در سطح کیفی و کمی پاسخگوی نیاز داخلی کشور است سیاستی ضد تولید محسوب می‌شود و با توجه به قانون حداکثر استفاده از توان داخلی باید واردات کالاهایی که تولید داخلی کافی دارند متوقف شوند.

مهمانپرست با تاکید بر ضرروت دیپلماسی قوی در کشور خاطرنشان کرد:‌ «در یک دیپلماسی موفق باید روابط خوب،‌دوجانبه، مستمر و پایدار با حفظ منافع اقتصادی دو کشور وجود داشته باشد و روابط سیاسی با کشورها باید با منافع ملی و اقتصادی کشور گره بخورد.

اعمال تعرفه ترجیحی موجب می‌شود تا قدرت رقابت تولیدات ایرانی افزایش یابد و با توجه به جذابیت بازار اوراسیا باید با همکاری تمامی دستگاه‌ها شرکت‌های ایرانی بتوانند سهم مناسبی از بازار این منطقه به دست آورند

در ادامه علیرضا نوری، عضو انجمن نساجی و مدیر عامل کارخانه اروم ایاز نیز گفت: تولیدکنندگان داخلی اکنون در بسیاری از تولیدات از جمله پارچه مورد نیاز صنعت مبلمان به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته‌اند و محصولات تولیدی آنها علاوه برتامین نیاز داخلی قابلیت صادرات به کشورهای مختلف از جمله ترکیه و عراق را پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه تولید در این مجموعه صنعتی از نیمه دوم سال ۹۷ آغاز شده است، اظهار کرد:‌ظرفیت تولید در این مجموعه صنعتی به ۲۰ میلیون مترمربع افزایش یافته است و ۷۵۰ شغل مستقیم به واسطه آن ایجاد شده است.

نوری با اشاره به کسب گواهی‌های استاندارد ملی ایران و اروپا در تولید پارچه رومبلی و صادرات به کشور عراق و ترکیه خاطرنشان کرد: با وجود کرونا و مشکلاتی که در تامین ارز مواد اولیه وارداتی صورت گرفت تولید در این مجموعه صنعتی کاهش نیافته است به این دلیل که به طور معمول مواد اولیه کارخانجات برای مدت ۶ ماه تامین می‌شود.

 

 

 

 

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.