به گزارش کسب و کار نیوز ، دکتر مسعود ابراهیمی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیتمدرس، با اشاره به این موضوع که علی رغم این که ایران با تولید ۶۷ هزار و ۷۴۴ مقاله در سال ۱۳۹۸، در جایگاه ۱۵ کشورهای جهان در تولید مقالات علمی، و از طرف دیگر با حضور در بین ۱۵ قدرت معدنی جهان، و تعداد زیادی نیروی کار جوان و تحصیلکرده، پتانسیل فوقالعادهای جهت توسعهی صنعتی و بهرهگیری از این معادن را داراست، بر اساس شاخص رقابت صنعتی، رتبهی ۵۸ در بین ۱۵۰ کشور را اخذ کرده است. که متاسفانه یکی از عوامل تاثیرگذار بر این موضوع، عدم تشخیص نیازهای صنعتی کشور توسط دانشگاهها، و عدم تعریف پایاننامهها و پژوهشهای دانشگاهی در راستای رفع این نیازهاست.
یکی از راهکارهای رفع این چالش و ایجاد پیوند مابین صنعت و دانشگاه، ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاهها و پرداختن به مقولهی کارآفرین دانشگاهی است.
از این رو پارک علم و فناوری دانشگاه تربیتمدرس بر آن شد تا با بنیانگذاری جشنوارهی ملی استارپوزال، که در سال ۱۳۹۹ نام فارسی کارآفرین دانشگاهی بر آن نهاده شد، با ایجاد انگیزه در اعضاء هیئت علمی دانشگاهها از یک سو و توانافزایی دانشجویان سراسر کشور در مسیر مبدل شدن به کارآفرین دانشگاهی از سوی دیگر، حلقهی جداماندهی دانشگاه را مجددا به صنعت متصل کرده و با حمایت مالی و معنوی از این دانشجویان و اساتید دانشگاهها، گامی تاثیرگذار جهت ترویج فرهنگ کارآفرینی برداشته و در راستای اهداف توسعهی پایدار، با تربیت افراد متخصص علمی که هر یک توانایی راهاندازی کسبوکاری مطابق با نیازهای صنعتی دارند، به رفع معضل جدی بیکاری در کشور کمک نموده و گامی موثر در این راستا بردارد.
به نقل از سروش اکبرزاده، همبنیانگذار و مدیرعامل شرکت راد مشاوران امین و دبیرجشنواره، دومین دورهی جشنوارهی ملی کارآفرین دانشگاهی (استارپوزال ۲۰۲۰) در سال ۱۳۹۹ با توجه به محدودیتهای ایجادشده در اثر شیوع ویروس کرونا، به صورت مجازی برگزار شده و با تدوین و طراحی بیش از ۱۵ رویداد آموزشی-ترویجی متناسب با اهداف جشنواره، یعنی تجاریسازی پایاننامههای دانشگاهی به توانمندسازی مخاطبان در این راستا پرداخته شد.
وی افزود در دومین دورهی جشنوارهی ملی کارآفرین دانشگاهی (استارپوزال ۲۰۲۰) بیش از ۴۰۰ دانشجو یا دانشآموختهی مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی از ۲۵ استان و ۵۸ دانشگاه سطح کشور به ثبت طرح پرداخته و طی ۳ مرحله داوری شدند.
در مرحله اول داوری، ۴۳۷ پایاننامه توسط اعضاء هیات علمی دانشگاه تربیتمدرس از فیلترهای علمی-پژوهشی عبور کرده و ۴۰ تیم منتخب داوران در مرحله دوم داوری حضور پیدا کرده و مدل کسبوکار آنها با حضور کارشناسان متخصص از صندوقهای سرمایهگذاری، شتابدهندههای تخصصی، نمایندههای هولدینگهای عظیم صنعتی (مپنا)، پارکهای علم و فناوری و منتورهای کسبوکار مورد داوری قرار گرفته و ۱۰ تیم به مرحلهی نهایی جشنواره راه یافتند.
لازم به ذکر است در این بین شرکتکنندگان با حضور در دورهها و ورکشاپهای توانمندسازی و جلسات منتورینگ اختصاصی آمادگی لازم جهت شرکت در مرحلهی بعد جشنواره را کسب میکردند.
مرحله نهایی داوری دومین جشنوارهی ملی کارآفرین دانشگاهی در روز چهارشنبه ۲۴ دیماه ۱۳۹۹، مصادف با روز جهانی تحقق بخشیدن به رویاها، در سالن شهید چمران دانشگاه تربیتمدرس با حضور: هیات داوران، نمایندههای صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی و دولتی، مدیران پارک علم و فناوری دانشگاه تربیتمدرس و ۱۰ تیم راهیافته به فینال جشنواره در حوزههای: سلامت، کشاورزی، صنعتی و صنایع خلاق با رویکرد ارائه به سرمایهگذار برگزار شد.
هیئت داوران مرحلهی نهایی جشنوارهی کارآفرین دانشگاهی شامل آقایان: دکتر رضا رجایی مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تربیتمدرس، دکتر بهنام طالبی معاون دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مهندس مهدی غلاملو مدیرعامل گروه سرمایهگذاری آپاداناونچرز، مهندس علیرضا کامرانیانفر مدیر ارشد توسعه کسبوکار گروه دیجیکالا، دکتر مهدی سجودی عضو شورای فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تربیتمدرس و مهندس حامد ابراهیمی رئیس جشنواره و معاون فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تربیتمدرس بود.
طی این رویداد ۱۰ تیم به ارائهی طرحهای خود در ۷ دقیقه و در قالب ارائه به سرمایهگذار پرداختند و به پرسشهای داوران پاسخ داده و در نهایت با نظر داوران ۳ تیم برتر به ترتیب به شرح زیر اعلام شدند:
تیم اول: تولید ایمونوتوکسین ضد مارکر، ارائهدهنده: خاطره قاسمی
تیم دوم: سیستم تنشزدای ارتعاشی، ارائهدهنده: محمدصالح صدوقی
تیم سوم: شناسایی خوابآلودگی راننده بر اساس مدلسازی دینامیک عرضی خودرو، ارائهدهنده: سعید بستانمنش
همچنین در راستای تحقق رویای دیرینهی تبدیل دانشگاهها به نسل سوم دانشگاهها، یعنی دانشگاه کارآفرین، و پیوند دانشگاه و صنعت در حاشیهی این رویداد و در زمان استراحت بین ارائهها، رویداد کافه سرمایه توسط مجری رویداد، شرکت رادمشاوران امین(رادمین)، برگزار شد. در این بخش امکان انجام مذاکرات مابین تیمها و نمایندگان صندوقهای سرمایهگذاری فراهم شده تا علاوه بر حمایت تیمها توسط پارک علمو فناوری دانشگاه تربیتمدرس و دریافت جوایز نقدی، امکان جذب سرمایه برای تیمها فراهم شده و حاضرین ضمن گفتگو با یکدیگر، به شبکهسازی و توسعهی ارتباطات بپردازند.