صفحه اصلی / اصناف / تامین روغن فروشگاه‌های زنجیره‌ای بدون توجه به نیاز بازار
تامین روغن فروشگاه‌های زنجیره‌ای بدون توجه به نیاز بازار

اقدام سازمان یافته فروش اجباری کالا همراه روغن و سویا

تامین روغن فروشگاه‌های زنجیره‌ای بدون توجه به نیاز بازار

کسب و کار نیوز- دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به قاچاق سازمان یافته روغن خوراکی به خارج از مرزها، گفت: باید قیمت‌گذاری اجباری روغن برداشته شود و به ازای آن یارانه روغن به صورت مستقیم به مردم داده شود.

به گزارش کسب و کار نیوز، قاسمعلی حسنی به دلایل گران‌فروشی روغن در بازار اشاره کرد و گفت: تمام فرآیند تامین و توزیع روغن از صفر تا صد  از جمله اختصاص ارز، تامین مواد اولیه، قیمت‌گذاری و توزیع در اختیار دولت است و در این شرایط بخش خصوصی هیچ نقشی در مقوله روغن ندارد. دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به قیمت گذاری دستوری روغن اظهار داشت: با این شرایط روغن با قیمت درج شده روی کالا به جز در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به دست مصرف کننده نمی‌رسد.

* قاچاق سازمان یافته روغن خوراکی 

وی افزود: بسیاری از روغن تولیدی کشور به صورت سازمان یافته از مرزهای شرقی و غربی قاچاق می‌شود. حسنی با اشاره به قیمت ۹ هزار تومانی یکی از اوزان روغن مایع اظهار داشت: این در حالی است که همین روغن  با قیمت ۵۶ هزار تومان در کشورهای همسایه ما به فروش می‌رسد، بنابراین اگر فردی همین روغن ۹ هزار تومانی را به قیمت ۱۴ یا ۲۰ هزار تومان خریداری کند با توجه به اختلاف قیمت این کالا در خارج از مرزها می‌تواند با قاچاق آن سود قابل توجهی را بدست آورد.

* قیمت روغن آزاد شود

وی بیان داشت: با توجه به این شرایط باید روغن اصلاح قیمت شود و این کالا با ارز آزاد عرضه شود. حسنی با اشاره به گران فروشی ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی روغن در بازار گفت: این موضوع کاملا آشکار است و پنهان نیست، به طوری که در حال حاضر یک حلب روغن ۱۶ کیلویی روغن که قیمت واقعی آن از ۱۵۷ هزار تومان است در بازار به قیمتی بیش از ۳۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

* افزایش ۹ برابری قیمت مواد اولیه

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی دلیل اختلاف قیمت عرضه روغن در بازار با قیمت درج شده روی کالا را افزایش قیمت تمام شده عنوان کرد و بیان داشت: در یکی دو سال گذشته قیمت ورق pet از  سه هزار تومان به ۲۷ هزار تومان رسیده و قیمت کارتن نیز ۱۵۰ درصد افزایش یافته است. وی بیان داشت: قیمت مواد اولیه ۹ برابر افزایش یافته است، بانک مرکزی دست تولید کنندگان را باز کند تا مواد اولیه را تامین و تولید کنند، وقتی همه چیز محدود است و قیمت گذاری نیز اجباری است، کاملا طبیعی است که تولید برای تولید کننده صرفه اقتصادی ندارد و بازار هم کمبود ایجاد می‌شود.

* لزوم پرداخت مستقیم یارانه یک میلیون تومانی روغن به هر ایرانی

وی با تاکید بر اینکه قیمت گذاری اجباری جواب نمی دهد، گفت: یارانه روغن هر ایرانی سالانه یک میلیون تومان است لذا با پرداختن مستقیم یارانه روغن به مردم و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می توان قیمت روغن را کاهش داد و فراوانی در بازار ایجاد کرد البته باید مقوله تامین و توزیع روغن به بخش خصوصی واگذار شود.

* فروش اجباری کالا با همراه فروش روغن 

دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه روغن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای موجود است، بیان داشت: اما  توزیع روغن در مغازه‌های سطح شهر کم است و این در حالی است که ۲۵ درصد مردم به فروشگاه‌های زنجیره‌ای دسترسی دارند .

وی بیان داشت: تمام دغدغه دولت تامین روغن مایع فروشگاه‌های زنجیره ای است  در حالی که با توجه به کمبود این روغن در بازار و بنکداری با فروش اجباری سایر کالاها به خریدار عرضه می شود و لذا اگر بنکدار و مغازه داران این کالاها اجباری را به همراه روغن خریداری نکنند، روغنی به آنها فروخته نمی‌شود. حسنی اظهار داشت: بنابراین فروشگاه هایی که در سطح شهر روغن را به قیمت آزاد خریداری می‌کنند مجبورند که این کالا را به قیمت بیشتر بفروشند.

همچنین مطالعه کنید:

ممنوعیت بکارگیری اتباع غیرمجاز توسط شهرداری‌ها/لزوم مکاتبه با ادارات کار برای استفاده از نیروی کار خارجی

به گزارش کسب و کار نیوز ؛ طبق ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع بیگانه نمی‌توانند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.