به گزارش کسب و کار نیوز، انجمن شرکتهای هواپیمایی طی نامهای به حسن روحانی رئیس جمهور، خواستار توقف محدودیت گذاری فروش بلیت هواپیما و فروش تا سقف ۶۰ درصد ظرفیت به دلیل شیوع کرونا شده بود.
رئیس انجمن ایرلاینها: بزودی برخی ایرلاینها ورشکست میشوند
یونس دقیق کیا رئیس هیئت مدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی با ابراز نگرانی از وضعیت اقتصادی ایرلاینهای داخلی در این خصوص گفت: اگر در محدودیتهای ایجاد شده برای شرکتهای هواپیمایی و قوانین مُخل کسب و کار صنعت حمل و نقل هوایی تجدید نظر فوری صورت نگیرد، شاهد ورشکستگی و تعطیلی برخی از شرکتهای هواپیمایی خواهیم بود.وی افزود: شرکتهای هواپیمایی از ابتدای پاندمی کرونا، علی رغم فشار اقتصادی بسیار سنگین و کاهش مسافران پروازهای داخلی و خارجی، از تعدیل نیروهای خود اجتناب و تلاش کردهاند همراه سایر دستگاههای خدمترسان به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند.
دقیق کیا ادامه داد: این در حالی است که حمل و نقل هوایی بیشترین آسیب را در این میان دیده است. بنابراین شایسته نیست تا بر خلاف قوانین بینالملل و اعمال محدودیتهای غیر ضروری، متحمل ضرر بیشتری شوند.وی با بیان اینکه شرکتهای هواپیمایی همواره ایمنی پرواز را از هر جنبه سرلوحه کار خود قرار میدهند، گفت: رعایت محدودیت ۶۰ درصد ظرفیت در پروازهای داخلی که از سوی ستاد کرونا به شرکتهای هواپیمایی تحمیل شده، شرایط را برای ایرلاینها سختتر از قبل کرده است. به همین دلیل طی نامهای به رئیس جمهور خواستار لغو این محدودیت شدهایم. مدیرعامل شرکت هواپیمایی تأکید کرد: سیستم تهویه هوا در هواپیما تأمین کننده ایمنی است و استفاده از ماسک در طول پرواز تنها توصیه برای ایمنی بیشتر مسافران پروازهاست.
دبیر انجمن ایرلاینها: ۲ هزار میلیارد تومان زیان کردهایم
مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی نیز اظهار کرد: ایرلاینهای ایرانی در ۶ ماه گذشته ۴۳ درصد از مسافران پروازهای داخلی و ۹۶ درصد از مسافران پروازهای بینالمللی خود را از دست دادهاند.وی با اشاره به آغاز طرح محدودیت پذیرش حداکثر ۶۰ درصدی در پروازهای داخلی از ابتدای آبان ماه، گفت: شرکتهای هواپیمایی در آبان ماه امسال و با اعمال محدودیت ۶٠ درصد، نسبت به آبان سال ٩٨ بیش از ۴٩ درصد کاهش مسافر داشتهاند.
دبیر انجمن ایرلاینها افزود: این کاهش مسافران پروازها در حالی ادامه دارد که تمام هزینههای ثابت شرکتها وجود دارد و بر اساس دستورالعملهای جهانی صادره از ایکائو و یاتا، هیچیک از ایرلاینها مجبور به کاهش ظرفیت خود نیستند.به گفته سامانی، ایرلاینهای داخلی متحمل زیان بیش از ٢٠٠٠ میلیارد تومان در طی ۶ ماهه ابتدایی امسال شدهاند.