صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / پارک ها مراکز رشد و شتاب‌ دهنده‌ها / آغاز به کار «هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت»
آغاز به کار «هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت»

ستاری: این نمایشگاه تبلور توانمندی‌های دانش و فناوری داخلی است

آغاز به کار «هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت»

کسب و کار نیوز - هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت و بیست‌ویکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.

ستاری در این مراسم با اشاره به اینکه نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت یک اتفاق بزرگ در حوزه ساخت داخل است، گفت: در طی ۷ سال برگزاری نمایشگاه، فرهنگ جدیدی در حوزه تولید و خرید محصولات داخلی شکل گرفت. کاری که سرعت رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را بیشتر کرد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: حرکت زیست‌بوم فناوری و نوآوری به قدری سرعت گرفته است که هر روز مردم در زندگی روزمره خود با دستاوردهای جدیدی از آن روبرو می‌شوند و خدمات این زیست‌بوم را به صورت ملموس در زندگیشان حس می‌کنند

ستاری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در بخش آموزش و پژوهش کشور اتفاقات قابل توجه و خوبی افتاده است. در این زیست‌بوم جدید بچه‌های ما از دوران کودکی و مدرسه با توان تولید محصولات و تجهیزات علمی و فناورانه داخلی آشنا می‌شوند. یعنی توان دانشی داخلی خودمان را باور می‌کنند و می‌فهمند که ما می‌توانیم با اتکا به جوانانمان و متخصصان خودمان کشور را به سمت توسعه علمی و فناورانه پیش ببریم.

رییس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق در ادامه تاکید کرد: این کار به بارور شدن حس خوداتکایی در بچه‌های این مرز و بوم از دوران کودکی تا دانشجویی و ورود به بازار کار می‌انجامد. اتفاقی که نتیجه آن عاید کشور و مردم می‌شود.

شاهد توسعه این روند رو به رشد هستیم

ستاری با اشاره به شکل‌گیری پارک‌های علم و فناوری در کنار دانشگاه‌ها گفت: ۴۳ پارک در کشور ایجاد شده است. این زیست‌بوم با شکل‌گیری حدود ۱۰ هزار استارتاپ و ۵ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان تکمیل شده است و همچنان شاهد توسعه این روند رو به رشد هستیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین بیان کرد: سال گذشته شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتند و این تلاش‌ها به اشتغالزایی ۳۰۰ هزار نفری منجر شده است. اتفاقی بزرگ و قابل توجه برای اقتصاد کشور.

ستاری با اشاره به توانمندی این زیست‌بوم برای جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور، گفت: با کمک همین اکوسیستم توانستیم ۲ هزار دانشجوی ایرانی از یکصد دانشگاه برتر دنیا را به کشور بازگرداندیم و به نیازهای داخلی پیوند بزنیم. بسیاری از آنها در حال حاضر در شرکت‌های دانش‌بنیانی که خود تاسیس کرده‌اند در حال ارائه خدمت هستند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: نگاه به سرمایه‌گذاری در کشور تغییر کرده است. امروز با همین تغییر رویه سرمایه‌گذاری، ۹ صندوق خطرپذیر به بورس وارد شده است و به زودی تعداد آنها در تابلوی بورس بیشتر هم خواهد شد. در این مسیر از حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی هم استفاده می‌شود.

رییس بنیاد ملی نحبگان با بیان اینکه ظرفیت دریافت وام شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر شده است، گفت: امروز این ظرفیت به ۱۶ هزار میلیارد تومان رسیده است. این عدد نشان از توسعه فعالیت زیست‌بوم فناوری و نوآوری در کشور و همکاری و هم‌افزایی همه دستگاه‌های مرتبطی چون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و دارایی و دیگر نهادها دارد.

ستاری، دانشگاه‌ها را مبدا تغییرات اقتصادی در کشور دانست و تاکید کرد: دانشگاه‌ها شروع نوآوری، اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه فناوری در کشور هستند. بنابراین باید از این ظرفیت برای توسعه نوآوری که بزرگ‌ترین موهبت خدا به بشر است استفاده کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، از نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت به عنوان ابزاری برای یادآوری توانمندی‌های داخلی در تولید محصولات پیشرفته و کاربردی فناورانه در کشور یاد کرد و گفت: سال گذشته این نمایشگاه به فروش ۳۲۰  میلیارد تومانی محصولات و تجهیزات ایران ساخت رسیده است. این تجهیزات به مدارس، پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی و هنرستان‌ها هم رسیده است.

رییس بنیاد ملی نحبگان با تاکید بر اینکه این نمایشگاه می‌تواند الگویی برای دیگر صنایع کشور هم باشد، بیان کرد: توان متخصصان داخلی برای تولید محصولات کاربردی در صنایع کشور بالا است و باید تلاش کنیم از این ظرفیت‌ها برای توسعه کشور و رونق بازار فروش داخلی و جهانی محصولات ایرانی استفاده کنیم.

محصولات ایران‌ساخت را به بازارهای جهانی معرفی کنیم

در ادامه این مراسم، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم، گفت: پژوهش و تحقیق در کشور جایگاه بالایی پیدا کرده است و این مفهوم فناورانه در دانشگاه، ها و مراکز پژوهشی نمود بیشتری یافته است. پس باید تلاش کنیم از ظرفیت دانشگاه‌ها برای توسعه تحقیقات فناورانه استفاده کنیم.

وی افزود: با وجود همه مشکلات موجود، دانشگاه‌ها توانمندی خود را در عرصه تحقیق و پژوهش به اثبات رسانده‌اند و این تلاش‌ها هم به بالا رفتن کمی پژوهش در کشور و هم به ارتقای کیفی آنها منتج شده است. آثار آن هم در جامعه نمود دارد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه بیان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که پژوهش‌ها کاربردی‌تر شوند و نیازی از کشور را برطرف کنند. این موضوع انتظاری است که جامعه از پژوهشگران، جامعه محققان و دانشگاه‌ها دارد.

غلامی ادامه داد: باید راه را برای ورود ایده‌های جوانان به صنایع باز کنیم اما تنها این کار مثمر ثمر نیست و باید در کنار آن، شرکا و حامیان دولتی و سرمایه بخش خصوصی هم باشد تا به تجاری‌سازی این ایده‌های نوآورانه کمک کنند.

وی همچنین بیان کرد: بازار را باید آماده ورود محصولات و کالاهای ایران‌ساخت کنیم تا با این کار رونقی اقتصادی به کشور تززیق شود. البته ورود این محصولات به بازارهای جهانی هم مهم است. تنها راه خروج از اقتصاد مبتنی بر نفت هم تنها استفاده از همین ظرفیت‌های داخلی است.

زمان نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی شناور است

پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به فروش ۷ دوره پیشین نمایشگاه، گفت: در این ۷ دوره فروش شرکت‌ها ۸۳۰ میلیارد تومان بود. فروشی که تا هفته پیش ادامه داشت. هشتمین نمایشگاه هم از امروز آغاز می شود و تا سال آینده فرصت خرید و فروش تجهیزات وجود دارد.

وی افزود: این نمایشگاه با هدف تجهیز دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز علمی و پژوهشی و مدارس، هنرستان‌ها و پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی به محصولات و تجهیزات ایران ساخت، ارتقای توان ساخت داخلی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و ایجاد برندهای ملی برای حضور در بازارهای داخلی و جهانی برگزار می‌شود.

صالحی همچنین بیان کرد: تعداد شرکت‌های ثبت‌نام کننده برای حضور در این رویداد تا این لحظه به بیش از ۳۵۰ شرکت رسیده است و ۹ هزار محصول در نمایشگاه عرضه می‌شود. البته در دوره‌های قبل متوسط یارانه پرداختی به محصولات در حدود ۳۵ درصد بود. هدف ما در این رویداد هر ساله، یک تعامل برد برد میان دولت و بخش خصوصی است.

وی همچنین گفت: این نمایشگاه طبق روال سال‌های قبل برگزار می‌شود. البته در دوره قبل یک برنامه جدید هم به نمایشگاه اضافه شد و آن حمایت از خرید مدارس، هنرستان‌ها و پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی از این نمایشگاه است. امیدوار هستیم امسال نیز شاهد خرید هر چه پرشورتر مدارس، هنرستان‌ها و مراکز علمی و آموزشی و پژوهش سراهای وابسته به این وزارت خانه در نمایشگاه باشیم.

صالحی با اشاره به ‌اینکه این نمایشگاه تا سال آینده ادامه دارد، گفت: زمان آغاز به کار آن ۲۷ آذرماه است اما این نمایشگاه به صورت دائمی در طول سال برقرار است و فروش محصولات آن تا سال آینده ادامه دارد.

استفاده از تجهیزات ایرانی در دانشگاه‌ها نمود یافته است

غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در این آیین، با اشاره به حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولیدات فناورانه داخلی، گفت: ۱۰ سال پیش که به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی می‍‌‌رفتیم به ندرت محصول یا تجهیزی ساخت ایران را در آنجا می دیدیم؛ اما امروز به جرات می توانم بگویم که با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیشتر آنها به تجیهزات ایرانی مجهز شده‌اند.

وی افزود: ۲ هزار و ۹۳۸ فناوری در بیست‌ویکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار ارائه شده است. یک هزار و ۳۸۷ دانشگاه، ۶۶۴ پارک فناوری، ۲۷۲ پژوهشگاه، ۴۶۶ مرکز رشد و ۱۴۹ شرکت فناور در این دوره نمایشگاه حضور دارند.

«شرکت فرافن پژوهان فاتح»، «شرکت نانوحسگرسازان سلامت آریا»، «شرکت بهینه‌سازان فناوری توسعه سلامت اسپادانا»، «شرکت نانو مبنا ایرانیان»، «شرکت سرآمدان راستین کاوشگران ورنا»، و«شرکت پکتوس»، «شرکت آرا پژوهش»، «شرکت لیو فناوری هوشمند»، «شرکت زیستا ژن آفرین» و «شرکت آتیه پردازان ظهور شریف» از جمله شرکت‌های منتخب دارای محصولات جدید نوآورانه هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت هستند.

محصولاتی چون «مجموعه آزمایش پرتوی ایکسXES»، «تشخیص ROS در نمونه خلط RDS »، «میکروسکوپ هم کانونی لیزری»، «دستگاه تصویربرداری زیستی اسپکل نوری»، «تصویربرداری نوری چندگانه از مغز موجودات زنده و نمونه‌های زیستی»، «کیت اپتوژنتیک »۲، «اتوانالایزر شیمی وبیوشیمی»، «سیستم فوق حساس اندازه گیری میدان مغناطیسی اسکوئید»، «برجسته نگار هوشمند همراه» از دستگاه‌های حاضر در این نمایشگاه هستند.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.