به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، روحالله متفکر آزاد، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تبریز بر نقش شرکتهای دانش بنیان در توسعه اقتصادی کشور تاکید کرد و گفت: نوآوری و فناوری در آینده اقتصاد دنیا، سهم عمدهای خواهد داشت. ما نیز با وجود قانون دانش بنیان توانستهایم به خوبی به این عرصه وارد شده و شاهد رشد بالایی در این حوزه نیز باشیم بهطوری که تاکنون بیش از ۵ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند؛ هرچند هنوز از نظر کمیت و کیفیت به ایده آل مورد انتظار مقام معظم رهبری یعنی فعالیت ۱۴ هزار شرکت دانش بنیان در عرصههای مختلف اقتصادی کشور دست نیافتیم. این در حالی است که اکوسیستم فناوری کشور از ظرفیت، پتانسیل و نیروی کارآمد و تحصیلکرده بسیاری برخوردار است که میتوان با اتکا به آنها شرایط رشد اقتصادی در کشور را فراهم کنیم.
عضو فراکسیون دانش بنیان مجلس، یکی از اولویتهای اصلی اقتصاد کشور را توسعه شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد و گفت: دسترسی و فراوانی نیروهای تحصیلکرده و کاربلد به برکت توسعه آموزش عالی بعد از انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است که نیازمند بسترسازی و حمایت ما است. تمرکز بیشتر در حوزه دانش بنیان ضمن اینکه از تهدید بیکاری جلوگیری میکند فرصت بینظیر اقتصاد پویا و عدم وابستگی به درآمدهای نفتی را به همراه خواهد داشت. پویایی اقتصاد آینده و رشد اقتصادی با حمایت از شرکتهای دانش بنیان محقق میشود.
متفکر آزاد در ادامه حضور نهادهای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان را نیز موثر و چشمگیر عنوان کرد و گفت: نهادهای تامین مالی اکوسیستم نوآوری کشور مانند صندوق نوآوری و شکوفایی بخشی از نقدینگی و بستر لازم برای رشد شرکتهای دانش بنیان را فراهم میکنند. در همین حال مجلس شورای اسلامی نیز در زمینه افزایش سرمایه و تصویب قوانینی برای حمایت از این نهادهای مالی همکاری خواهد کرد و بر اجرای درست قوانین نظارت خواهد داشت.
عضو هیأت رئیسه مجلس در مورد طرح جهش تولید دانش بنیان که در کمیسیون آموزش در حال بررسی است نیز گفت: قانون دانش بنیان بسیار قانون خوب و کاربردیای بود اما با توجه به چشم انداز آینده کشور به گام دومی برای توسعه قانون دانش بنیان نیاز پیدا کردیم تا متناسب با ظرفیتهای مورد نیاز در کشور بروزرسانی شود. بر این اساس طرح جهش تولید دانش بنیان در کمیسیون آموزش در حال بررسی است و این طرح جدید بستر لازم برای تحقق افقهای جدید اقتصادی و حقوقی را برای اکوسیستم فراهم خواهد کرد. تمام زوایا از جمله حمایت صنعتی، مالیات، حوزه امکانات و ملزومات، خدمات عمومی و بسترهای قانونی در آن دیده شده است و به زودی برای تصویب به صحن علنی مجلس خواهد رفت.