صفحه اصلی / اسلایدر / کرونا بهانه جدید اخراج کارگران
کرونا بهانه جدید اخراج کارگران

کارگران به دلیل نگرانی از قطع درآمد مختصر با بحران کرونا دست و پنجه نرم می کنند

کرونا بهانه جدید اخراج کارگران

کسب و کار نیوز - آمارهای تکان دهندە در مورد کارگرانی که به بیماری کرونا مبتلا شده و به دلیل ترس از اخراج و قطع درآمد مختصرشان، بیماری شان را پنهان می کنند، افزایش بسیاری داشته است. در حالی دولت همچنان بر ادامه فعالیت بنگاه‌های تولیدی و خدماتی اصرار می‌ورزد که در این شرایط، کارفرمایان، کارگرانی که به کرونا مبتلا می‌شوند را اخراج می‌کنند. کارگران هم برای اینکه شغل‌شان را از دست ندهند به ناچار بیماری‌شان را پنهان کنند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، کارگران به دلیل نداشتن معیشت مناسب و روزمزد بودن ناچارند تمام مشکلات را به جان بخرند و با خطرات ناشی از بیماری کرونا دست و چنجه نرم کنند تا بتوانند جوابگوی نیازهای اساسی خود و خانواده خود باشند. این در حالی است که بسیاری از کارفرمایان به دلیل سرباز زدن از بیمه کردن کارگران خود، هنگام ابتلای آنها به این بیماری به اخراج آنها اقدام می کنند و همین موج ترس از بیکاری و نداشتن درآمد موجب شده تا اکثر قریب به اتفاق این قشر در صورت ابتلا، بیماری خود را پنهان کنند.

یک کارگر که نامش فاش نشده در این رابطه گفته است: با وجودی که تست کرونایم مثبت شد، اما ناچار شدم با همان حالت تب در محل کار حاضر شوم، چراکه مرخصی نداشتم و کارفرمایم تاکید کرده بود، هر کسی کرونا بگیرد، بعد از ابتلا به این بیماری و گذراندن دوره نقاهت خود، دیگر به محل کار خود بازنگردد، چراکه نیروی جدیدی جایگزینش می شود به همین دلیل ناچار شدم با وجود تب و ضعف جسمانی در محل کار حاضر شوم و همکارانم نیز نگران بودند مبتلا به کرونا شوند.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور در این رابطه با اشاره به اینکه ۷۰ درصد کارگران در بخش خدمات فعالیت دارند گفت: کارفرمایان نباید کارگران مبتلا به کرونا را اخراج کنند.هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور با اشاره به بیکاری تعدادی از کارگرانی که فاقد بیمه بودند و در دوران کرونا بیکار شدند گفت: متأسفانه تعدادی از کارگران در زمان کرونا بیکار شدند این دسته از کارگران که تعدادشان کم نبود بیمه نداشتند. در شرایط زیارتی مانند مشهد تعداد این کارگران چشمگیر بود. چرا که اکثر مشاغل خدماتی, به خصوص خدمات زائر(ظرف شوی های هتل‌ها, کارگران خشک شویی ها, کارگران زائر سراها و…) از جمله کارگرانی بودند که به دلیل تعطیلی مشاغل شغل خود را از دست دادند و شغلشان تحت تأثیر قرار گرفت. کارفرمایان نباید کارگران مبتلا به کرونا را اخراج کنند. وی ادامه داد: برخی از کارگران ماه‌ها است که هیچ گونه درآمدی نداشته و هر آنچه پس انداز کرده بودند را صرف هزینه های جاری خانواده خود کرده و در حال حاضر با مشکلات معیشتی شدیدی روبرو هستند و از طرفی فاقد بیمه هستند که بتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور با بیان اینکه شرایط برای کارگران به گونه ای شده است که اگر کارگری مبتلا به کرونا شود بیکار می شود گفت: انتظارمان این است که اگر کارگری مبتلا به کرونا شد, کارفرما عذرش را نخواهد بلکه کمک کند تا مشکل حل شود و پس از درمان به سرکار خود برگرددو کارفرمایان اگر طبق قانون کارگران خود را بیمه کنند برای چنین روزهای کارگر خوب است, علاوه بر اینکه هزینه درمان کارگران کاهش می یابد,می توانند از حمایت اجتماعی برخوردار باشند.

وی گفت: کارگران حاضرند کرونا بگیرند اما بیکار نشوند تا مقابل زن و فرزندان خود شرمنده نباشند, با توجه به اینکه تعدادی از کارفرمایان مراعات مریضی و بیماری کارگران نمی کنند. احتمال بیکاری زیاد است. کارفرمایان باید به گونه ای رفتار کنند که کارگران نگرانی معیشت خود نباشند. اگر کرونا بگیرند هم می توانند بعد از بهبود به سرکار خود بیایند.

الزامات قانونی کار در بحران کرونا
وحید حاجی زاده، کارشناس بازار کار

بحران بیماری کرونا بحرانی نیست که مختص به یک رسته شغلی یا کاری باشد و به هر ترتیب تمام کشور و رده های شغلی از آن تاثیر پذیرفته اند. به هر ترتیب برای کارگران اما این شرایط سخت تر و دشوارتر است. به دلیل نبود قراردادهای کاری و عدم برخورداری از پوشش بیمه این قشر مشکلات بسیاری برای ادامه کار در صورت ابتلا به بیماری دارند. در رابطه با ابتلای کارگران و تصمیم گیری برای بازگشت آنها به کار صراحتا قانون تکلیف را برعهده دولت قرار داده است و حمایت، ارتباط به کارفرمایان ندارد. بعد از پایان بحران کارفرما مکلف است کارگران را به کار قبلی برگرداند. همچنین اگر کارگاهی به دلیل کرونا تعطیل شود تا زمانی که کارگاه از تعلیق درآید کارگرانی که کارگاه آن‌ها به واسطه بیماری کرونا تعطیل شده است می‌توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند.

اما این در حالی ات که زمانی که کل بنگاه اقتصادی، شرکت و بنگاه ها کاملا تعطیل باشند، کارفرما می تواند به استناد قانون کار پرسنل خود را تعدیل کند. این تعدیل بدون حقوق و مزایا تا زمانی که بنگاه اقتصادی شروع به کار کند ادامه خواهد داشت، به طور مثال در زمان کرونا دولت به کارگرانی که بیکار شدند بیمه بیکاری پرداخت کرد. پس اگر شرکت فعال باشد و بخواهیم یک یا چند نفر از کارگران را به مرخصی اجباری بدون حقوق و مزایا بفرستیم، خلاف قانون است و کارگر می تواند از طریق اداره کار محل فعالیت خود این موضوع را پیگیری کند.

همچنین مطالعه کنید:

نسبت مالیات به GDP در ایران یک سوم متوسط دنیاست

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.