صفحه اصلی / اسلایدر / تولیدکنندگان روغن دنبال گرانی هستند؟
تولیدکنندگان روغن دنبال گرانی هستند؟

تولیدکنندگان روغن دنبال گرانی هستند؟

کسب و کار نیوز - روغن این روزها در بازار کم شده است و تقاضا برای آن زیاد، مشکل علی‌الظاهر عدم‌تأمین ارز برای ترخیص مواد اولیه و روغن خام است، و متهمان ردیف اول بانک مرکزی و وزارت صمت هستند، البته توقف تولید برخی کارخانه‌ها برای گران کردن روغن هم دور از ذهن نیست.

به گزارش کسب و کار نیوز، طی دو ماه اخیر تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی با نوسانات نرخ ارز با مشکلاتی روبه‌رو شده است که همین امر اثرات خود را بر بازار انواع کالاها به‌ویژه کالاهای اساسی گذاشته است که روغن خوراکی یکی از این کالاهاست و اگر این روزها سری به بازار کالاهای اساسی بزنید، بیش از همه بحث روغن داغ است.

کشور ما در حوزه روغن وابستگی ۸۰درصدی به واردات مواد اولیه و روغن خام دارد و بر همین اساس دولت موظف به تأمین ارز مورد نیاز این کالای اساسی است اما این روزها اوضاع واحدهای تولیدی روغن خوب نیست و مدام از تشدید مشکلات و عدم تخصیص ارز برای تأمین مواد اولیه خود گله‌مند هستند و برخی واحدهای تولیدی هم اقدام به توقف مقطعی تولید خود به‌بهانه عدم دریافت ماده اولیه و مشکلات در حوزه تأمین ارز واردات کرده‌اند.

در همین رابطه یک شرکت تولیدی در سایت کدال اعلام کرد: به‌دلیل اتمام موجودی روغن خام شرکت عملیات تولیدی شرکت به‌مدت ۹ روز از تاریخ ۱۳۹۹٫۰۸٫۰۱ متوقف می‌گردد. با توجه به عدم تأمین ارز توسط بانک مرکزی جهت واردات روغن خام و عدم عرضه روغن خام به‌میزان مورد نیاز توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران، دستیابی به ظرفیت تولید کامل شرکت در کوتاه‌مدت میسر نمی‌باشد. امید است با رفع مشکلات ارزی و تخصیص و تأمین ارز، شرکت بتواند در تأمین روغن خوراکی مورد نیاز جامعه، نقش خود را ایفا نماید.»

انتشار این خبر باعث شد بانک مرکزی در واکنش به آن اعلام کند: “ما ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه کالاهای اساسی را پرداخت کرده‌ایم و مشکل اساسی اولویت‌بندی تخصیص ارز به مواد اولیه است که متولی این امر وزارت صنعت بوده و بانک مرکزی دخالتی در این موضوع ندارد.”

*ارز مورد نیاز واردات دانه‌های روغنی و روغن خام را داده‌ایم/ اولویت‌بندی میزان ارز کالاها با وزارت صنعت است

در توضیحات بانک مرکزی آمده است: “از ابتدای سال تاکنون علی‌رغم فشار تحریم‌ها، ارز کالاهای اساسی را طبق مقررات تأمین کرده است؛ ضمن آنکه  تعیین «اولویت‌بندی» نوع و میزان ارز کالا‌ها برعهده وزارتخانه‌های ذی‌ربط اعم از صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

بانک مرکزی سقف تعیین‌شده در مصوبه ستاد اقتصادی دولت برای تأمین ارز را به‌طور کامل اجرا کرده است و این، وظیفه وزارتخانه‌های مربوطه است که با «اولویت‌بندی» در سقف مذکور، تعیین کنند برای چه کالاهایی و چه شرکت‌هایی تأمین ارز شوند. بر همین اساس طی سال جاری بنا به مصوبه ستاد اقتصادی دولت، سقف ۸ میلیارد دلار ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومان به منظور تامین کالاهای اساسی به تفکیک ۵٫۵ میلیارد دلار برای اقلام کالای اساسی (ذرت، دانه روغنی، روغن خام، کنجاله، جو و گندم) و ۱٫۵ میلیارد دلار برای دارو و یک میلیارد دلار برای تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شد. در بخش دانه های روغنی ۷۷۷ میلیون دلار و در روغن خام ۷۷۸ میلیون دلار ارز تخصیص پیدا کرده است.

طی هفت ماه گذشته جمعا مبلغ ۶۲۱۴ میلیون دلار توسط بانک مرکزی برای تامین کالاهای اساسی در نظر گرفته شده و همان گونه که آمار فوق نشان می دهد،‌ این بانک با توجه به گذشت ۷ ماه از سال جاری، تامین ارز کالاهای اساسی را طبق مصوبه ستاد اقتصادی دولت به طور کامل انجام داده است. اگر شرکتی مدعی است که مشکل تامین ارز دارد، دلیل آن به «اولویت‌بندی»‌هایی برمی‌گردد که توسط وزارتخانه مربوطه انجام شده و خارج از تخصص نهادی بانک مرکزی است و این بانک نقشی در آن ندارد”.

همچنین مطالعه کنید:

تراز تجاری منفی ۷ میلیارد دلار شد/۸۳ درصد تجارت ایران با ۷ کشور

به گزارش کسب و کار نیوز، آخرین آمار تجارت خارجی کشور حکایت از آن دارد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.